Bakgrund

Välkommen till min blogg som ursprungligen startade utifrån att vi förlorade två fosterbarn barn som bott hos oss nästan hela sitt liv. Vår berättelse ligger kvar härunder för de som är inte följt oss från början. I början handlade det om vad som hände oss och hur man hanterade hela ärendet ifrån myndigheters håll. Hur utsatt och rättslös man är och hur utlämnad man känner sig.

Jag har bytt forum en gång men det var mest utifrån att det gamla ibland inte accepterade vissa länkar och det hakade upp sig m.m. Det var också en sida där man kunde stängas ner om någon anmälde så jag valde att flytta den hit. Det gjorde jag i oktober 2010.

Då det gäller oss och vårt ärende är det ingen som arbetar för att barnen skall tillbaka till oss. Heller ingen som aktivt jobbar för att vi skall få finnas kvar i barnens liv. Sommaren 2014 dömdes handläggaren och chefen samt ordförande som tog beslutet om omplacering. Det är bara tredje gången tjänstemän döms för tjänstefel vad jag vet. Man har alltså i alla instanser konstaterat att de gjorde fel. Likaså vem som gjorde fel. Ändå gört förvaltningen komunen allt för att plocka bort oss trots kritiken, domen och det faktum att de bott här nästan hela sitt liv och har sin grundanknytning till oss.

Bloggen, som från början handlade om vad jag tvingades göra för att bli hörd. Det jag skrev och har skrivit gjorde jag från början utifrån min frustration över hur de barn vi älskar behandlas och hur myndigheter misskötter sin myndighetsutövning. Men bloggen har mer och mer kommit att bli en politisk blogg där fokus har flyttats från vårt enskilda ärende till att handla om min kamp för att ändra lagar utifrån från alla brister jag uppräckt under vår resa. Jag utgår fortfaraden ifrån Mark men jag har fått och får hela tiden fler och fler berättelser från andra håll. Jag går inte in i ärenden eftersom jag inte har full insyn men ger råd för hur de kan driva själva. Men jag känner igen alldeles för mycket och anser att hela systemet då det gäller socialtjänsten behöver ses över. Allt från utbildning hanteringen, riktlinjer, tolkning och granskning av den.

Jag har engagerat mig politiskt och gjort att jag kan för att förändra situationen främst för utsatta barn men även familjehem som vi själva men även för biologiska föräldrar samt tjänstemännen som arbetar i yrket. Som sagt det som driver mig är behovet av ett bättre barnperspektiv, att inga barn skall behöva slitas ifrån dem de älskar och känner sig trygga med utan väldigt starka väl grundade skäl.


Jag/vi har starta en ny organisation BPIS (barnperspektivet i Sverige) som kommer att jobba för ett tydligare barnperspektiv i Sverige på alla områden som har med barn att göra. www.bpis.nu Vi finns även på facebook. Stödj oss gärna genom att bli medlem. En organisation som har målet att få alla organisationer som arbear för barn att samarbeta för att nå bättre framgång. Vi vill ha ett mycket tydligt barnperspektiv i alla instanser som har med barn att göra, allt från skola, domstolar, andra myndigheter, med personal som är utbildade runt barn och som utgå ifrån barnen och deras bästa. Barnperspektivet måste bli mer än ett fint ord på pappret. Det skall vara något alla jobbar och verkar utifrån.

tisdag 29 september 2015

Ny farlig trend

Det har kommit en ny farlig trend. Barn skall äta själva
Men nu varnar forskare små barn klarar inte att äta så mycket eller rättare sagt få i sig så mycket som de behöver om de äter själva.
http://www.expressen.se/halsoliv/halsa/barn/experter-varnar-for-den-nya-babytrenden-blw/
BLW kallas en matningsmetod som nu sprider sig bland nyblivna föräldrar i Storbritannien och Australien.
Det handlar om att lära små barn att äta själva redan från födseln.
Men näringsfysiologer och andra experter varnar för den nya trenden.
– Det finns många kritiska aspekter, säger den norska överläkaren Ingrid B Helland
Man ammar i några månader, men så fort bebisen visar intresse för fast föda ska detta ska styra övergången från bröstmjölk till riktig mat. Och barnet ska själv få stoppa käket, som inte får vara av grötkonsistens utan i bitar, i munnen.
Ur ett uppfostringsperspektiv låter detta kanske vettigt, men ur näringssynpunkt är det mycket bekymmersamt, varnar experter.
LÄS OCKSÅ: Ny forskning visar samband mellan amning och hög IQ

Viktigt med järn

– Omkring sexmånadersåldern har barn en väldigt låg järnnivå i kroppen, och de är väldigt beroende av järn. Den mat som de själva kan komma åt och stoppa i munnen är det mycket lite järn i.
– Det blir dessutom lätt bara små munsbitar, vilket inte är tillräckligt i den åldern, säger Ingrid B Helland, överläkare vid Rikshospitalet i Oslo, till norska TV2.
Men hon tillstår också att metoden har vissa poänger. Bäst är att låta sig inspireras av några moment, samtidigt som man ser till att bebisen får i sig tillräckligt med nödvändig näring.
– Det är absolut viktigt att låta barnen delta i familjens måltider, att de får sitta med vid bordet och smaka och titta på den mat som de andra äter, säger Ingrid B Helland.
LÄS OCKSÅ: Allt färre mammor ammar sin nyfödda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar