Bakgrund

Välkommen till min blogg som ursprungligen startade utifrån att vi förlorade två fosterbarn barn som bott hos oss nästan hela sitt liv. Vår berättelse ligger kvar härunder för de som är inte följt oss från början. I början handlade det om vad som hände oss och hur man hanterade hela ärendet ifrån myndigheters håll. Hur utsatt och rättslös man är och hur utlämnad man känner sig.

Jag har bytt forum en gång men det var mest utifrån att det gamla ibland inte accepterade vissa länkar och det hakade upp sig m.m. Det var också en sida där man kunde stängas ner om någon anmälde så jag valde att flytta den hit. Det gjorde jag i oktober 2010.

Då det gäller oss och vårt ärende är det ingen som arbetar för att barnen skall tillbaka till oss. Heller ingen som aktivt jobbar för att vi skall få finnas kvar i barnens liv. Sommaren 2014 dömdes handläggaren och chefen samt ordförande som tog beslutet om omplacering. Det är bara tredje gången tjänstemän döms för tjänstefel vad jag vet. Man har alltså i alla instanser konstaterat att de gjorde fel. Likaså vem som gjorde fel. Ändå gört förvaltningen komunen allt för att plocka bort oss trots kritiken, domen och det faktum att de bott här nästan hela sitt liv och har sin grundanknytning till oss.

Bloggen, som från början handlade om vad jag tvingades göra för att bli hörd. Det jag skrev och har skrivit gjorde jag från början utifrån min frustration över hur de barn vi älskar behandlas och hur myndigheter misskötter sin myndighetsutövning. Men bloggen har mer och mer kommit att bli en politisk blogg där fokus har flyttats från vårt enskilda ärende till att handla om min kamp för att ändra lagar utifrån från alla brister jag uppräckt under vår resa. Jag utgår fortfaraden ifrån Mark men jag har fått och får hela tiden fler och fler berättelser från andra håll. Jag går inte in i ärenden eftersom jag inte har full insyn men ger råd för hur de kan driva själva. Men jag känner igen alldeles för mycket och anser att hela systemet då det gäller socialtjänsten behöver ses över. Allt från utbildning hanteringen, riktlinjer, tolkning och granskning av den.

Jag har engagerat mig politiskt och gjort att jag kan för att förändra situationen främst för utsatta barn men även familjehem som vi själva men även för biologiska föräldrar samt tjänstemännen som arbetar i yrket. Som sagt det som driver mig är behovet av ett bättre barnperspektiv, att inga barn skall behöva slitas ifrån dem de älskar och känner sig trygga med utan väldigt starka väl grundade skäl.


Jag/vi har starta en ny organisation BPIS (barnperspektivet i Sverige) som kommer att jobba för ett tydligare barnperspektiv i Sverige på alla områden som har med barn att göra. www.bpis.nu Vi finns även på facebook. Stödj oss gärna genom att bli medlem. En organisation som har målet att få alla organisationer som arbear för barn att samarbeta för att nå bättre framgång. Vi vill ha ett mycket tydligt barnperspektiv i alla instanser som har med barn att göra, allt från skola, domstolar, andra myndigheter, med personal som är utbildade runt barn och som utgå ifrån barnen och deras bästa. Barnperspektivet måste bli mer än ett fint ord på pappret. Det skall vara något alla jobbar och verkar utifrån.

onsdag 2 september 2015

Fällande dom

Då blev det en fällande dom för han som utsatte 12 årringen för sexuella övergrepp. De var så grova men beskrevs så detaljrika att man ansåg att hon itne hade kunnat hitta på. Man kunde även kontrollera en del av dem och de stämde.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6246500
Flickan och den idag 25-årige mannen fick kontakt via nätet men mannen påstod under rättegången att de aldrig träffats i verkligheten och har nekat till brott. Tingsrätten har valt att tro på den 12-åriga flickans berättelse.
Flickan har beskrivit hur det såg ut hemma hos honom och hon råkade se en lapp på kylskåpet med en släktings namn för en kallelse till tandläkaren. Det blev en viktig del i bevisningen.

Mikael Swahn är rådman och en av domarna i Attunda tingsrätt.
– De beskrivningar som den här flickan har gjort över hans hem är så pass övertygande så det framstår som så pass helt osannolikt att hon skulle ha hittat på det här, säger han.
Flickan berättade att hon piskades, blev bunden och sattes upp naken i en krok i taket och utsattes för sexuella övergrepp. Straffet för den 25-årige mannen blir fyra och ett halvt års fängelse och han ska även betala ett skadestånd på 150 000 kronor till flickan för den kränkning han utsatt henne för.

Tidigare har sju män dömts för sexuella övergrepp gentemot samma flicka. Enligt flickans målsägandebiträde Ingela Ekman Hessius har flickan haft ett destruktivt självskadebeteende som började efter den första våldtäkten hon utsattes för:
– Det är ganska vanligt enligt min bedömning att med de som blivit utsatta för sexuella övergrepp att det blir sexuellt självskadebeteende i någon form för att dämpa ångesten, att skapa kontroll. Men också att man tappat sin självkänsla och känner att man ändå inte har något värde.
 
Det blev 4 1/2 års fängelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar