Bakgrund

Välkommen till min blogg som ursprungligen startade utifrån att vi förlorade två fosterbarn barn som bott hos oss nästan hela sitt liv. Vår berättelse ligger kvar härunder för de som är inte följt oss från början. I början handlade det om vad som hände oss och hur man hanterade hela ärendet ifrån myndigheters håll. Hur utsatt och rättslös man är och hur utlämnad man känner sig.

Jag har bytt forum en gång men det var mest utifrån att det gamla ibland inte accepterade vissa länkar och det hakade upp sig m.m. Det var också en sida där man kunde stängas ner om någon anmälde så jag valde att flytta den hit. Det gjorde jag i oktober 2010.

Då det gäller oss och vårt ärende är det ingen som arbetar för att barnen skall tillbaka till oss. Heller ingen som aktivt jobbar för att vi skall få finnas kvar i barnens liv. Sommaren 2014 dömdes handläggaren och chefen samt ordförande som tog beslutet om omplacering. Det är bara tredje gången tjänstemän döms för tjänstefel vad jag vet. Man har alltså i alla instanser konstaterat att de gjorde fel. Likaså vem som gjorde fel. Ändå gört förvaltningen komunen allt för att plocka bort oss trots kritiken, domen och det faktum att de bott här nästan hela sitt liv och har sin grundanknytning till oss.

Bloggen, som från början handlade om vad jag tvingades göra för att bli hörd. Det jag skrev och har skrivit gjorde jag från början utifrån min frustration över hur de barn vi älskar behandlas och hur myndigheter misskötter sin myndighetsutövning. Men bloggen har mer och mer kommit att bli en politisk blogg där fokus har flyttats från vårt enskilda ärende till att handla om min kamp för att ändra lagar utifrån från alla brister jag uppräckt under vår resa. Jag utgår fortfaraden ifrån Mark men jag har fått och får hela tiden fler och fler berättelser från andra håll. Jag går inte in i ärenden eftersom jag inte har full insyn men ger råd för hur de kan driva själva. Men jag känner igen alldeles för mycket och anser att hela systemet då det gäller socialtjänsten behöver ses över. Allt från utbildning hanteringen, riktlinjer, tolkning och granskning av den.

Jag har engagerat mig politiskt och gjort att jag kan för att förändra situationen främst för utsatta barn men även familjehem som vi själva men även för biologiska föräldrar samt tjänstemännen som arbetar i yrket. Som sagt det som driver mig är behovet av ett bättre barnperspektiv, att inga barn skall behöva slitas ifrån dem de älskar och känner sig trygga med utan väldigt starka väl grundade skäl.


Jag/vi har starta en ny organisation BPIS (barnperspektivet i Sverige) som kommer att jobba för ett tydligare barnperspektiv i Sverige på alla områden som har med barn att göra. www.bpis.nu Vi finns även på facebook. Stödj oss gärna genom att bli medlem. En organisation som har målet att få alla organisationer som arbear för barn att samarbeta för att nå bättre framgång. Vi vill ha ett mycket tydligt barnperspektiv i alla instanser som har med barn att göra, allt från skola, domstolar, andra myndigheter, med personal som är utbildade runt barn och som utgå ifrån barnen och deras bästa. Barnperspektivet måste bli mer än ett fint ord på pappret. Det skall vara något alla jobbar och verkar utifrån.

måndag 7 september 2015

Erkänn problemen för att kunna göra något åt dem

Att handläggare flyr socialtjänsten är väl inget nytt. Även i Blekinge är det kris.
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/blekinge/personalen-flyr-fran-socialforvaltningen
Rekrytera socialsekreterare till Karlskrona är ingen lätt uppgift för kommunen. Mitt under annonseringen säger erfaren personal upp sig - och nu är 22 tjänster vakanta.
Krisen inom socialförvaltningen i Karlskrona har blivit värre. Under sommaren har kommunen annonserat efter 20 nya socialsekreterare.
Men samtidigt har personal som jobbar med barnavårdsutredningar och ekonomiskt bistånd tröttnat på en hård arbetsbelastning. Anställda har tagit tjänstledigt eller sagt upp sig.
– De har definitivt slutat för att de har alldeles för mycket att göra. De känner sig inte sedda och bekräftade i det de gör. De har tröttnat helt enkelt, säger Mikael Wickström, Akademikerförbundet SSR.
 
”Personalen flyr”
Han kallar sommarens uppsägningar för en personalflykt. Men de orden vill inte socialchefen Anette Gladher använda:
– Jag tror snarare att det handlar om att vi har ett stort personalbehov och det finns en bred arbetsmarknad som vi behöver bli bättre att konkurrera på.
 
Kommunen har sen ett år tillbaka tvingats anlita bemanningsföretag för att klara verksamheten. Hittills i år har konsulterna kostat socialförvaltningen mer än 4,7 miljoner kronor. Personalbristen gör nu att kommunen tvingas fortsätta med den dyra lösningen.
– Det är ingen hållbar lösning, men det är så att vi måste sträcka ut den lösningen under en lite längre period än vad vi hade tänkt för att klara den skarpa myndighetsutövningen, säger Anette Gladher.

Ja vad är det man säger? Man måste se problemet för att kunna göra något åt det.  Om det bara är ett stort personalbehov så är det väl bara att rekrytera men det är väl få som säker också vad jag förstått. Och om det bara är personalbrist vad kommer det sig då att så många slutar? I artikeln står det att bara på en vecka slutade tre stycken.
 

2 kommentarer:

  1. Är det inte ett sundhetstecken att personalen lämnar socialtjänsten? En myndighet som skapar så mycket förtvivlan, sorg, kaos och katastrof efter sig. När jag hör att soc har rekryteringsproblem hoppas jag att detta leder till att man ser över rutiner i arbetet, synen på människor - dvs ALLA människors lika värde, ökar rättssäkerheten och börjar behandla medmänniskorna med den respekt de faktiskt förtjänar. Att inte vilja ingå i en organisation som systematiskt slår sönder och kapar fungerande familjeband är ju fullt begripligt. Tror många som kommer ut från socialhögskolan blir chockade över den verklighet som råder på socialkontoren och väljer andra karriärvägar istället.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Problemet är väl bara att ju mer personal brist ju svårare att göra ett bra jobb.

      Radera