Bakgrund

Välkommen till min blogg som ursprungligen startade utifrån att vi förlorade två fosterbarn barn som bott hos oss nästan hela sitt liv. Vår berättelse ligger kvar härunder för de som är inte följt oss från början. I början handlade det om vad som hände oss och hur man hanterade hela ärendet ifrån myndigheters håll. Hur utsatt och rättslös man är och hur utlämnad man känner sig.

Jag har bytt forum en gång men det var mest utifrån att det gamla ibland inte accepterade vissa länkar och det hakade upp sig m.m. Det var också en sida där man kunde stängas ner om någon anmälde så jag valde att flytta den hit. Det gjorde jag i oktober 2010.

Då det gäller oss och vårt ärende är det ingen som arbetar för att barnen skall tillbaka till oss. Heller ingen som aktivt jobbar för att vi skall få finnas kvar i barnens liv. Sommaren 2014 dömdes handläggaren och chefen samt ordförande som tog beslutet om omplacering. Det är bara tredje gången tjänstemän döms för tjänstefel vad jag vet. Man har alltså i alla instanser konstaterat att de gjorde fel. Likaså vem som gjorde fel. Ändå gört förvaltningen komunen allt för att plocka bort oss trots kritiken, domen och det faktum att de bott här nästan hela sitt liv och har sin grundanknytning till oss.

Bloggen, som från början handlade om vad jag tvingades göra för att bli hörd. Det jag skrev och har skrivit gjorde jag från början utifrån min frustration över hur de barn vi älskar behandlas och hur myndigheter misskötter sin myndighetsutövning. Men bloggen har mer och mer kommit att bli en politisk blogg där fokus har flyttats från vårt enskilda ärende till att handla om min kamp för att ändra lagar utifrån från alla brister jag uppräckt under vår resa. Jag utgår fortfaraden ifrån Mark men jag har fått och får hela tiden fler och fler berättelser från andra håll. Jag går inte in i ärenden eftersom jag inte har full insyn men ger råd för hur de kan driva själva. Men jag känner igen alldeles för mycket och anser att hela systemet då det gäller socialtjänsten behöver ses över. Allt från utbildning hanteringen, riktlinjer, tolkning och granskning av den.

Jag har engagerat mig politiskt och gjort att jag kan för att förändra situationen främst för utsatta barn men även familjehem som vi själva men även för biologiska föräldrar samt tjänstemännen som arbetar i yrket. Som sagt det som driver mig är behovet av ett bättre barnperspektiv, att inga barn skall behöva slitas ifrån dem de älskar och känner sig trygga med utan väldigt starka väl grundade skäl.


Jag/vi har starta en ny organisation BPIS (barnperspektivet i Sverige) som kommer att jobba för ett tydligare barnperspektiv i Sverige på alla områden som har med barn att göra. www.bpis.nu Vi finns även på facebook. Stödj oss gärna genom att bli medlem. En organisation som har målet att få alla organisationer som arbear för barn att samarbeta för att nå bättre framgång. Vi vill ha ett mycket tydligt barnperspektiv i alla instanser som har med barn att göra, allt från skola, domstolar, andra myndigheter, med personal som är utbildade runt barn och som utgå ifrån barnen och deras bästa. Barnperspektivet måste bli mer än ett fint ord på pappret. Det skall vara något alla jobbar och verkar utifrån.

söndag 18 januari 2015

15 ideer för barn

Bloggar alltid om så "tunga" grejer så här kommer något för att väga upp det. Lite tips om hur man gör vardagen lättare med barn
http://www.expressen.se/omtalat/15-ideer-som-kommer-att-forandra-livet-for-alla-smabarnsforaldrar/  Det finns underbara bilder om man följer länken
 • Vad sägs om att sätta det badande barnet i en tvättkorg i badkaret så flyter inte badleksakerna bort från barnet
 • Lek städleken: Hur mycket skräp kan du sopa in i den här fyrkanten
 • Be om att få ett kaffelock när ni köper en isglas = inget dräll! Trä pinnen igenom hålet i locket
 • Knyt ett lakan runt ett bord så får ditt barn en hängmatta
 • Vänd ett sånt där sugrör med ett dra ut rör upp och ned, då kan inte barnet dra ut sugröret ur sin mugg
 • En klädrulle är perfekt för att städa upp glitter eller annat som annars bara sprids överallt Kanske skall tilläggas att dt bara är om det sedan skall kastas.
 • Limma igen hålen på badleksakerna så slipper du att de möglar inuti
 •  Tvålflaskor kan återanvändas som vattenballongpumpar Den gillade jag skarpt Det är så jobbigt att försöka trä dem över vattenkranen De spricker och går sönder.
 • Lär barnen att det här är hantagen till juicepaketet så slipper de klämma på dem och få saft i ansiktet. Man viker ut flikarna överst och så får man plötsligt två handtag. Har jag aldrig tänkt på.
 • En flytkorv och ett överdragslakan stoppar ditt barn från att ramla ur sängen Bra om man är på semester med mindre barn. Som sagt det finns bilder för de som inte fattar.
 • Ett överdragslakan kan också bli solskydd till en lekhage
 • En flytkorv kan också användas som klämskydd i dörrar Skär en skåra och trä den över kanten på dörren  smart
 • Skaffa tillfälliga tatueringar med ditt telefonnummer och låt barnen ha dem när ni ska ut på äventyr. Vet inte vart man kan få tag i dem men det löser nästa ide
 • Ett annat smart säkerhetsknep är att göra ett armband till barnen med telefonnumret på pärlorna
 • Om barnen klagar på axelband som bara glider ned – sätt ihop dem med ett hårspänne
En del riktigt bra tips Håll till godo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar