Bakgrund

Välkommen till min blogg som ursprungligen startade utifrån att vi förlorade två fosterbarn barn som bott hos oss nästan hela sitt liv. Vår berättelse ligger kvar härunder för de som är inte följt oss från början. I början handlade det om vad som hände oss och hur man hanterade hela ärendet ifrån myndigheters håll. Hur utsatt och rättslös man är och hur utlämnad man känner sig.

Jag har bytt forum en gång men det var mest utifrån att det gamla ibland inte accepterade vissa länkar och det hakade upp sig m.m. Det var också en sida där man kunde stängas ner om någon anmälde så jag valde att flytta den hit. Det gjorde jag i oktober 2010.

Då det gäller oss och vårt ärende är det ingen som arbetar för att barnen skall tillbaka till oss. Heller ingen som aktivt jobbar för att vi skall få finnas kvar i barnens liv. Sommaren 2014 dömdes handläggaren och chefen samt ordförande som tog beslutet om omplacering. Det är bara tredje gången tjänstemän döms för tjänstefel vad jag vet. Man har alltså i alla instanser konstaterat att de gjorde fel. Likaså vem som gjorde fel. Ändå gört förvaltningen komunen allt för att plocka bort oss trots kritiken, domen och det faktum att de bott här nästan hela sitt liv och har sin grundanknytning till oss.

Bloggen, som från början handlade om vad jag tvingades göra för att bli hörd. Det jag skrev och har skrivit gjorde jag från början utifrån min frustration över hur de barn vi älskar behandlas och hur myndigheter misskötter sin myndighetsutövning. Men bloggen har mer och mer kommit att bli en politisk blogg där fokus har flyttats från vårt enskilda ärende till att handla om min kamp för att ändra lagar utifrån från alla brister jag uppräckt under vår resa. Jag utgår fortfaraden ifrån Mark men jag har fått och får hela tiden fler och fler berättelser från andra håll. Jag går inte in i ärenden eftersom jag inte har full insyn men ger råd för hur de kan driva själva. Men jag känner igen alldeles för mycket och anser att hela systemet då det gäller socialtjänsten behöver ses över. Allt från utbildning hanteringen, riktlinjer, tolkning och granskning av den.

Jag har engagerat mig politiskt och gjort att jag kan för att förändra situationen främst för utsatta barn men även familjehem som vi själva men även för biologiska föräldrar samt tjänstemännen som arbetar i yrket. Som sagt det som driver mig är behovet av ett bättre barnperspektiv, att inga barn skall behöva slitas ifrån dem de älskar och känner sig trygga med utan väldigt starka väl grundade skäl.


Jag/vi har starta en ny organisation BPIS (barnperspektivet i Sverige) som kommer att jobba för ett tydligare barnperspektiv i Sverige på alla områden som har med barn att göra. www.bpis.nu Vi finns även på facebook. Stödj oss gärna genom att bli medlem. En organisation som har målet att få alla organisationer som arbear för barn att samarbeta för att nå bättre framgång. Vi vill ha ett mycket tydligt barnperspektiv i alla instanser som har med barn att göra, allt från skola, domstolar, andra myndigheter, med personal som är utbildade runt barn och som utgå ifrån barnen och deras bästa. Barnperspektivet måste bli mer än ett fint ord på pappret. Det skall vara något alla jobbar och verkar utifrån.

måndag 15 juni 2015

Jobb och sömn

Idag inleds rättegången mot den åklagare som anklagas för sexbrott.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=99&artikel=6188927
den åtalade mannen hittade de 14-åriga flickorna i Sundsvall som han nu misstänks för sexbrott mot via en anteckning på en bro.– Flickorna hade ristat in sina namn och telefonnummer på en bro. På det sättet har han letat rätt på dem.

Gävleåklagaren misstänkts ha langat sju flaskor sprit till flickorna i Sundsvall som då var i 14-årsåldern. Han tafsade på den ena av dem och skickade SMS med grovt sexuellt innehåll. Han är även åtalad för barnvåldtäkt mot en annan flicka i samma ålder i Dalarna som han hittade via en chattsida.
Åklagaren misstänks även för jäv efter att han haft en sexuell relation med en kvinna som han, trots deras relation, gav böter för narkotikabrott. Han misstänks även ha köpt sex i en annan kvinnas bostad.

Alla dessa personer har mannen även sökt information om i åklagarväsendets it-system, fast han inte var behöriga att gå in i deras fall.
Åklagaren erkänner dataintrång, och att han köpt ut alkhol. Men han förnekar alla sexbrotten och tjänstefel. Om han blir dömd kan han förlora sitt jobb som åklagare.
Anders Jakobsson, chefsåklagare vid särskilda åklagarkammaren, säger att det är ovanligt att en åklagare misstänks för den här typen av grova brott.
 
Man kan undra om det är för att så få åklagare begår brott eller om de går fria för att de är just åklagare.  Det är ju inte så många poliser eller andra myndighetspersoner som åtalas heller.

Sedan vill svenska forskare har riktlinjer för sömn. De anser att man måste sova minst 6 timmar men max 9 för att må bra.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=6189124

Och fler och fler unga får jobb. Dvs slipper att gå arbetslösa http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6189227 men bara så länge de är svenska. Siffrorna är inte lika ljusa för ungdomar med invandrar bakgrund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar