Skall föräldrar alltid ha rätt till sina barn? Här är det en pappa som domstolen ger rätt att träffa sitt barn bara för att det är fyra år sedan han slog honom.
http://www.bpis.se/hovratten-sexaring-ska-ha-umgange-med-pappa-som-misshandlat-honom/
Pappans misshandel av sin son ligger fyra år till-baka i tiden och det bör inte kunna utesluta varje möjlighet till umgänge. Det anser hovrätten som, i motsats till tingsrätten, ger pappan umgängesrätt med sonen.
En gång var tredje helgPappan har ett genuint intresse av att träffa pojken och därför skall han få det anser rätten. Man hävdar att det är pojkens bästa bara för att pappan vill. Det kallar jag för ett tydligt föräldra perspektiv inte barnperspektiv.
Göta hovrätt ändrar nu tingsrättens dom och förordnar att sexåringen under det kommande halvåret ska ha umgänge med sin pappa en gång var tredje helg - tillsammans med en stödperson.
Så länge pojken är omhändertagen är det ytterst socialnämnden som bestämmer i vilken utsträckning han ska träffa sina föräldrar. Strafföreläggandet mot pappan ligger dock snart fyra år tillbaka i tiden och bör enligt hovrätten inte utesluta varje möjlighet till umgänge.
Att pappan för några år sedan misskött umgängesplanen och gjort "vissa ofördelaktiga uttalanden" saknar också avgörande betydelse, liksom den omständigheten att pojken för några år sedan uttalat sig negativt om sin pappa.
Att träffa pappan, som har ett genuint intresse av umgänge, får istället anses förenligt med pojkens bästa, anser domstolen.
Jag vet inget om ärendet i sig. Det kan hända att han ändrat sig och aldrig kommer att slå igen men det jag undrar över är:
Hur många chanser skall föräldrar ha?
Hur många gånger skall de få försöka på barnens bekostnad?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar