http://www.bpis.se/mamma-domdes-for-systematiska-brott-mot-sina-barn-far-ha-spadbarn-i-fangelset/
När dottern föddes bestämde socialnämnden i Haninge kommun att barnet skulle omhändertas enligt lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga, LVU. Beslutet fastställdes av Kammarrätten i Stockholm.Kriminalvården avslog mammans ansökan om att få ha barnet hos sig på anstalten Färingsö där hon var placerad.
Om hon sitter inne för det så är det allvarliga övergrepp. Vet inte hur länge hon sitter men sitter hon för att allvarliga systematiska övergrepp sina andra barn så är väl risken uppenbar att hon skall göra det igen. Sitter hon längre så får barn bara vara med sin mamma under första året. Det innebära att de först skall få en anknytning och sedan säras på. Hur tänker man där?Beslutet överklagades till Förvaltningsrätten i Stockholm som slog fast att det med hänsyn till barnets behov av en nära relation och anknytning till sin mamma är bäst för dottern om hon får vara hos kvinnan. Förvaltningsrätten stödjer sig bland annat på socialnämnden i Haninge:”Nämnden bedömde att Y (mamman) trots de brott hon är dömd för kan tillgodose ett nyfött barn den praktiska och känslomässiga omvårdnad det behöver. Bedömningen gjordes med hänsyn tagen till att de brott hon är dömd för inte riktat sig mot barn i så liten ålder.
Talade i veckan med ett familjehem som har en liten på 2,5 år. Pappan har kommit in i bilden nu i höstas. Nu får han plötsligt ha umgänge varannan helg trots att han bor på ett behandlingshem. Han har inte ens egen lägenhet. Umgänget har inte gått så bra utan familjehemmet har tvingats hämta mitt i natten för att hen gråter otröstligt. Sedan tvingas de åka tillbaka med hen på morgonen för att fortsätta umgänget. Soc har sagt att man jobbar på hemgång till honom. Men jag hävdar att före en hemgång måste man först utreda hans föräldraförmåga och hur hur kan man göra det på ett behandlingshem för missbrukare?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar