Bakgrund

Välkommen till min blogg som ursprungligen startade utifrån att vi förlorade två fosterbarn barn som bott hos oss nästan hela sitt liv. Vår berättelse ligger kvar härunder för de som är inte följt oss från början. I början handlade det om vad som hände oss och hur man hanterade hela ärendet ifrån myndigheters håll. Hur utsatt och rättslös man är och hur utlämnad man känner sig.

Jag har bytt forum en gång men det var mest utifrån att det gamla ibland inte accepterade vissa länkar och det hakade upp sig m.m. Det var också en sida där man kunde stängas ner om någon anmälde så jag valde att flytta den hit. Det gjorde jag i oktober 2010.

Då det gäller oss och vårt ärende är det ingen som arbetar för att barnen skall tillbaka till oss. Heller ingen som aktivt jobbar för att vi skall få finnas kvar i barnens liv. Sommaren 2014 dömdes handläggaren och chefen samt ordförande som tog beslutet om omplacering. Det är bara tredje gången tjänstemän döms för tjänstefel vad jag vet. Man har alltså i alla instanser konstaterat att de gjorde fel. Likaså vem som gjorde fel. Ändå gört förvaltningen komunen allt för att plocka bort oss trots kritiken, domen och det faktum att de bott här nästan hela sitt liv och har sin grundanknytning till oss.

Bloggen, som från början handlade om vad jag tvingades göra för att bli hörd. Det jag skrev och har skrivit gjorde jag från början utifrån min frustration över hur de barn vi älskar behandlas och hur myndigheter misskötter sin myndighetsutövning. Men bloggen har mer och mer kommit att bli en politisk blogg där fokus har flyttats från vårt enskilda ärende till att handla om min kamp för att ändra lagar utifrån från alla brister jag uppräckt under vår resa. Jag utgår fortfaraden ifrån Mark men jag har fått och får hela tiden fler och fler berättelser från andra håll. Jag går inte in i ärenden eftersom jag inte har full insyn men ger råd för hur de kan driva själva. Men jag känner igen alldeles för mycket och anser att hela systemet då det gäller socialtjänsten behöver ses över. Allt från utbildning hanteringen, riktlinjer, tolkning och granskning av den.

Jag har engagerat mig politiskt och gjort att jag kan för att förändra situationen främst för utsatta barn men även familjehem som vi själva men även för biologiska föräldrar samt tjänstemännen som arbetar i yrket. Som sagt det som driver mig är behovet av ett bättre barnperspektiv, att inga barn skall behöva slitas ifrån dem de älskar och känner sig trygga med utan väldigt starka väl grundade skäl.


Jag/vi har starta en ny organisation BPIS (barnperspektivet i Sverige) som kommer att jobba för ett tydligare barnperspektiv i Sverige på alla områden som har med barn att göra. www.bpis.nu Vi finns även på facebook. Stödj oss gärna genom att bli medlem. En organisation som har målet att få alla organisationer som arbear för barn att samarbeta för att nå bättre framgång. Vi vill ha ett mycket tydligt barnperspektiv i alla instanser som har med barn att göra, allt från skola, domstolar, andra myndigheter, med personal som är utbildade runt barn och som utgå ifrån barnen och deras bästa. Barnperspektivet måste bli mer än ett fint ord på pappret. Det skall vara något alla jobbar och verkar utifrån.

onsdag 15 juli 2015

Sexuella trakasserier

http://www.viralspot.se/killen-oppnar-tjejens-bh-upprepade-ganger-har-du-hort-om-mammans-hamnd-fantastiskt/
Berättelsen om mamman som blev kallad till ett föräldramöte för att dottern har slagit en kille i huvudet är bra, spännande och överraskande.
När killen fler gånger om öppnar flickans BH bestämmer hon sig för att sätta stopp för trakasserierna. Läraren väljer nämligen att blunda för problemet.
Mammans reaktion är helt fantastiskt! Det är så här det skall göras. Sexuella övergrepp är aldrig acceptabelt.
Jag vände mig till min dotter och frågade vad som hade hänt. Min dotter: ”Han försökte öppna min BH flera gånger. Jag bad honom att sluta men det gjorde han inte. Därefter sa jag ifrån till läraren som sa att jag bara skulle ignorera det. Killen gjorde det igen ändå så då slog jag honom hårt i ansiktet så att han slutade.”
Jag vände mig till läraren och frågade: ”Lät du honom göra detta? Varför stoppade du inte honom? Kom hit så att jag kan ta dig på skrevet!”
Läraren: ”Va? Nej!”
Jag: ”Tycker du att det är opassande? Varför går du inte och öppnar upp pojkens mammas BH? Så kan vi se hur roligt hon tycker att det är. Eller på mig för den sakens skull. Tror du att det bara är roligt för barnen?”
Rektorn: ”Med all respekt frun så har din dotter trots allt slagit en elev.”
Jag: ”Nej. Hon har försvarat sig själv mot sexuella övergrepp. Se bara på dem. Han är nästan 180 centimeter lång och 1 meter bred. Hon är 150 centimeter lång och en halv meter bred. Han är en halv meter längre och en halv meter bredare än min dotter. Om läraren som skall beskydda sin klass väljer att inte göra det så är det faktiskt helt i sin ordning att hon skyddar sig själv.” 
Killens mamma fortsätter att gråta medan pappan bara ser sur och generad ut. 
Jag: ”Jag tänker ta med henne hem nu. Jag tror att pojken har lärt sig en läxa och jag hoppas att detta aldrig någonsin kommer att hända igen. Inte med min dotter och inte med någon av de andra flickorna i skolan. Du skulle aldrig tillåta att detta hände en lärare så hur kan du tro att det är annorlunda bara för att min dotter är 15 år? Och om DU (till pojken) någon gång lägger så mycket som ett finger på min dotter igen så får jag dig arresterad för övergrepp. Är det förstått?”
Snacka om en helt fantastisk mamma! Så skall det vara. 

Sexuella trakasserier är aldrig något man skall se mellan ögonen på. Det gäller att visa barn som vågar protestera att de har rätt, att man backar dem.

8 kommentarer:

 1. Mycket bra.
  Visar bara hur dåluga lärare är på att hantera mobbing , och de mobbar ju även föräldrar i större utsträckning när lärare inte ens går till föräldern/ föräldrar vid orosanmälan, utan istället rektorn - och detta kan vara förödande då ju soc inte jobbar efter några vetensksplga metoder, utan kan hitta på vad som helst .detta vet ju advokater - men de flesta tiger.
  Civilkurage !

  SvaraRadera
 2. Man kan inte generalisera och säga att alla unga lärare... Det handlar om så mycket mer, kollegor, synen på mobbing på skolan, stöd från rektorn.. Det finns de som är jättebra på detta. Sedan är det så att soc jobbar efter vetenskapliga metoder ibland. Det finns också lagar problemet är då enskilda eller hela kontor väljer att inte följa det de skall.

  SvaraRadera
 3. Just det som är problemet och orsakat SÅ många självmord bland barn och föräldrar - när soc inte följer lagar, därför som man ju bestämt att ändra på LVU enl sista utredningen . Håkan Ceder har pratat med många drabbade, många fler än du säkert pratat med.
  Detta är även något som pratas om på hög nivå inom EU- vad Sverige gör mot sina egna familjer - och då kan det knappast vara några enstaka fall som går fel, utan väldigt väldigt många .
  Precis som alla fall du tappat räkningen på, det som gör att så många slutar ... Det haveri av ett system som kantrat

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är just vad jag menar kommentarer som så många ? soc inte följer.. de flesta gör ändå det eller försöker i allfall. på hög nivå inom EU OK jag vet att det finns domar och anmälningar dit. SEdan en sanning med modifikation jag har varje äreden jag har kontakt med uppskriviet men jag räknar inte längre så jag har inte tappat räkningen bara slutat räkna. Jag håller med i sak men vet att om man skall komma någonstans måste ha mer på fötterna.

   Radera
  2. Jojo- du vet ju inte allt heller, ty det är mycket dom händer nu, när kompetenta socionomer slutar, flyr, och de som jobbar ideelt med att rapportera till EU om alla missförhållanden , och barn som olagligt tas från sina föräldrar (jo- jo efter dinar i svenska domstolar , men där ju nu EU - kommissionärer kommer hit för att rädda barn och styra upp den ovetenskapliga hållningen .
   Jag VET hur det gör till , ty jag haf sett det med egna ögon, sett hur både Förvalrningsdobsrol och Kammarrätt inte tar in barnets röst, och kör över både barn och förälder,och granskare som kommit gran till att inga krit är uppfyllda för LVU- alltså OLAGLiGA LVU förekommer dör rätten bara går på socialtjänstens. Ovetenskapliga teser, precis spm i vårdnadstvister dör ena föräldern inte har en chans . Jag VET- detta är inget jag tror .
   Och det le just därför man pratar om det på hög nivå - då det är en skam för en demokrati att bryta mot mänskliga rättigheter inte bara en gång utan gång efter gång .
   Jag känner de som jobbar mot denna katastrof, så jag gissar inte bara.
   Det är socialtjänsten som håller på med gissningar , som drabbar många familjer.

   Radera
  3. Har inte hört någonstans vare sig hos BO, nationella samordnaren eller ivo att EU komissionärer skulle komma hit vare sig för att rädda enskilda barn eller styra upp.
   Men visst är det så att barn inte hörs och att man bortser ifrån bevis och ofta bestämt sig för hur det och styr det dit är istället för att utreda hur det är egentligen. Det är ju därför man nu sett över LVU lagen och förslagen är ute på remiss. Om du inte läst dem kan du hitta dem här Del A här http://www.regeringen.se/contentassets/e77c4c5bd7624980aebe10b0bfe1c23f/barns-och-ungas-ratt-vid-tvangsvard-forslag-till-ny-lvu-sou-2015_71_dela_webb.pdf och del B http://www.regeringen.se/contentassets/e77c4c5bd7624980aebe10b0bfe1c23f/barns-och-ungas-ratt-vid-tvangsvard-forslag-till-ny-lvu-sou-2015_71_delb_webb.pdf

   Radera
  4. Som jag påpekade just- du vet inte allt !
   Inte BO, IVO eller samordnare heller.
   Det handlar om enskilda rättegångar - där de inte alla är inkopplade , eftersom som du ju vet - BO kan inte gå in i enskilda ärenden . BO känner till hur illa det är ställt med placerade barn - men kan ju inte göra mycket .
   Mycket tragiskt .
   Som sagt - du vet inte allt , så sluta uttala dig om det du inte vet något om istället.
   Och du har alldeles rött i att man många gånger arbetar efter TESER, samma mönster i vårdnadstvister som går överstyr , som i LVU, som saknar vetenskaplig grund eller överhuvudtaget moralisk grund alls att ta ett barn från en sund förälder som älskar sitt barn.
   DET är lagbrott som man börjat förstå i Europa - eftersom Sverige toppar listan på brott mot mänskliga rättigheter
   Det finns inget grövre bröt än att sluta ett barn från en bra förälder som är allt barnet har av trygghet - detta händer inte bara en gång , därför goda människor av olika specialitet får rycka in , för att svenska psykiater och socionomer bryter mot lagar , då mänskliga rättigheter inte ens inom IVO är något man riktigt förstår .
   Det var tom en förälder som fick som svar från en JO- anställd " mänskliga rättigheter är inget jag kan ta hänsyn till"( de känner alltså inte ens till att dell om mänskliga rättigheter står över svenska författningen ?
   Det finns mycket du INTE vet- vad glad för allt elände du slipper höra om.

   Radera
  5. nej en vet inte allt men samarbetar vi får vi en större bättre bild än enskilda som driver utifrån åsikter. Sedan ett sakfel Sverige toppar inte listan Vi står högt tyvärr och mycket mer behöver göras.

   Radera