Bakgrund

Välkommen till min blogg som ursprungligen startade utifrån att vi förlorade två fosterbarn barn som bott hos oss nästan hela sitt liv. Vår berättelse ligger kvar härunder för de som är inte följt oss från början. I början handlade det om vad som hände oss och hur man hanterade hela ärendet ifrån myndigheters håll. Hur utsatt och rättslös man är och hur utlämnad man känner sig.

Jag har bytt forum en gång men det var mest utifrån att det gamla ibland inte accepterade vissa länkar och det hakade upp sig m.m. Det var också en sida där man kunde stängas ner om någon anmälde så jag valde att flytta den hit. Det gjorde jag i oktober 2010.

Då det gäller oss och vårt ärende är det ingen som arbetar för att barnen skall tillbaka till oss. Heller ingen som aktivt jobbar för att vi skall få finnas kvar i barnens liv. Sommaren 2014 dömdes handläggaren och chefen samt ordförande som tog beslutet om omplacering. Det är bara tredje gången tjänstemän döms för tjänstefel vad jag vet. Man har alltså i alla instanser konstaterat att de gjorde fel. Likaså vem som gjorde fel. Ändå gört förvaltningen komunen allt för att plocka bort oss trots kritiken, domen och det faktum att de bott här nästan hela sitt liv och har sin grundanknytning till oss.

Bloggen, som från början handlade om vad jag tvingades göra för att bli hörd. Det jag skrev och har skrivit gjorde jag från början utifrån min frustration över hur de barn vi älskar behandlas och hur myndigheter misskötter sin myndighetsutövning. Men bloggen har mer och mer kommit att bli en politisk blogg där fokus har flyttats från vårt enskilda ärende till att handla om min kamp för att ändra lagar utifrån från alla brister jag uppräckt under vår resa. Jag utgår fortfaraden ifrån Mark men jag har fått och får hela tiden fler och fler berättelser från andra håll. Jag går inte in i ärenden eftersom jag inte har full insyn men ger råd för hur de kan driva själva. Men jag känner igen alldeles för mycket och anser att hela systemet då det gäller socialtjänsten behöver ses över. Allt från utbildning hanteringen, riktlinjer, tolkning och granskning av den.

Jag har engagerat mig politiskt och gjort att jag kan för att förändra situationen främst för utsatta barn men även familjehem som vi själva men även för biologiska föräldrar samt tjänstemännen som arbetar i yrket. Som sagt det som driver mig är behovet av ett bättre barnperspektiv, att inga barn skall behöva slitas ifrån dem de älskar och känner sig trygga med utan väldigt starka väl grundade skäl.


Jag/vi har starta en ny organisation BPIS (barnperspektivet i Sverige) som kommer att jobba för ett tydligare barnperspektiv i Sverige på alla områden som har med barn att göra. www.bpis.nu Vi finns även på facebook. Stödj oss gärna genom att bli medlem. En organisation som har målet att få alla organisationer som arbear för barn att samarbeta för att nå bättre framgång. Vi vill ha ett mycket tydligt barnperspektiv i alla instanser som har med barn att göra, allt från skola, domstolar, andra myndigheter, med personal som är utbildade runt barn och som utgå ifrån barnen och deras bästa. Barnperspektivet måste bli mer än ett fint ord på pappret. Det skall vara något alla jobbar och verkar utifrån.

tisdag 7 juli 2015

En tjej som söker fosterfamilj på bloggen

En tjej i Norge som gett upp och  nu söker familjehem på sin blogg. Vill någon ha mig?

Rita, 16, söker efter fosterföräldrar – med ett blogginlägg

16-åriga Rita söker efter en familj som kan, och vill, bry sig om henne. Foto: Faksimil TV2
Rita Hansen är bara 16 år men har redan hunnit bo i åtta olika städer. På barnhem och i familjehem. Nu bor hon på ett HVB-hem men vill inget hellre än att få en familj.
– Jag hoppas att jag kan lära känna några vuxna som kan följa mig i livet, säger hon till norska TV2.
"Jag heter Rita Hansen och jag är en tjej på 16 år. Jag har bott på barnhem, HVB-hem och fosterhem i 14 år. Just nu bor jag på ett hem där jag ska vara i två år till, tills jag blir myndig och ska klara mig ensam i världen".
Så inleder 16-åriga norskan Rita Hansen sitt blogginlägg där hon söker efter en familj. Hon beskriver sig själv som en glad och positiv tjej som inget hellre vill än att få känna trygghet hos en familj.

"Inte ute efter en "perfekt" familj"

"Jag vill ha ett normalt liv, i en normal familj. Jag är inte ute efter någon ”perfekt” familj, jag letar efter en plats som jag kan kalla hemma, med en familj som jag kan komma hem till. Jag vill vara en del av familjemiddagar", skriver hon.
Hon förklarar att hon försökt med allt, men att hon ständigt flyttas runt. Om två år är hon vuxen och ska klara sig själv, och då önskar hon en familj att få trygghet av.
"Jag vill träffa några trevliga människor som jag kan lära känna, och om detta (förhoppningsvis) fungerar kanske jag kan komma hem några helger och sen kanske flytta in – om det skulle fungera för alla parter. Det är en stor fråga, men jag frågar".

Tusentals som delat inlägget

Hon hoppas att blogginlägget, som delats av över 25 000 personer, ska hjälpa henne finna det hon söker.
– Det är så fint att se att folk bryr sig. Man känner sig lite mera hörd än tidigare, säger hon till norska TV2.
– Jag hoppas att jag kan lära känna några vuxna som kan följa mig i livet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar