Bakgrund

Välkommen till min blogg som ursprungligen startade utifrån att vi förlorade två fosterbarn barn som bott hos oss nästan hela sitt liv. Vår berättelse ligger kvar härunder för de som är inte följt oss från början. I början handlade det om vad som hände oss och hur man hanterade hela ärendet ifrån myndigheters håll. Hur utsatt och rättslös man är och hur utlämnad man känner sig.

Jag har bytt forum en gång men det var mest utifrån att det gamla ibland inte accepterade vissa länkar och det hakade upp sig m.m. Det var också en sida där man kunde stängas ner om någon anmälde så jag valde att flytta den hit. Det gjorde jag i oktober 2010.

Då det gäller oss och vårt ärende är det ingen som arbetar för att barnen skall tillbaka till oss. Heller ingen som aktivt jobbar för att vi skall få finnas kvar i barnens liv. Sommaren 2014 dömdes handläggaren och chefen samt ordförande som tog beslutet om omplacering. Det är bara tredje gången tjänstemän döms för tjänstefel vad jag vet. Man har alltså i alla instanser konstaterat att de gjorde fel. Likaså vem som gjorde fel. Ändå gört förvaltningen komunen allt för att plocka bort oss trots kritiken, domen och det faktum att de bott här nästan hela sitt liv och har sin grundanknytning till oss.

Bloggen, som från början handlade om vad jag tvingades göra för att bli hörd. Det jag skrev och har skrivit gjorde jag från början utifrån min frustration över hur de barn vi älskar behandlas och hur myndigheter misskötter sin myndighetsutövning. Men bloggen har mer och mer kommit att bli en politisk blogg där fokus har flyttats från vårt enskilda ärende till att handla om min kamp för att ändra lagar utifrån från alla brister jag uppräckt under vår resa. Jag utgår fortfaraden ifrån Mark men jag har fått och får hela tiden fler och fler berättelser från andra håll. Jag går inte in i ärenden eftersom jag inte har full insyn men ger råd för hur de kan driva själva. Men jag känner igen alldeles för mycket och anser att hela systemet då det gäller socialtjänsten behöver ses över. Allt från utbildning hanteringen, riktlinjer, tolkning och granskning av den.

Jag har engagerat mig politiskt och gjort att jag kan för att förändra situationen främst för utsatta barn men även familjehem som vi själva men även för biologiska föräldrar samt tjänstemännen som arbetar i yrket. Som sagt det som driver mig är behovet av ett bättre barnperspektiv, att inga barn skall behöva slitas ifrån dem de älskar och känner sig trygga med utan väldigt starka väl grundade skäl.


Jag/vi har starta en ny organisation BPIS (barnperspektivet i Sverige) som kommer att jobba för ett tydligare barnperspektiv i Sverige på alla områden som har med barn att göra. www.bpis.nu Vi finns även på facebook. Stödj oss gärna genom att bli medlem. En organisation som har målet att få alla organisationer som arbear för barn att samarbeta för att nå bättre framgång. Vi vill ha ett mycket tydligt barnperspektiv i alla instanser som har med barn att göra, allt från skola, domstolar, andra myndigheter, med personal som är utbildade runt barn och som utgå ifrån barnen och deras bästa. Barnperspektivet måste bli mer än ett fint ord på pappret. Det skall vara något alla jobbar och verkar utifrån.

tisdag 1 december 2015

Det visste inte ens jag....

Då är bloggarna igång igen.
De som backar oss... (de andra tar vi inte upp :)
http://www.nyhetsverket.se/nyhet/26025/marks-kommun-st%C3%A4ms-av-familjehemsmamman-Eva
Flickan och pojken hade levt hos familjehemsmamman Eva och hennes man Anders sedan de var små.

Barnen såg Eva och Anders som sina föräldrar men socialtjänsten ville att barnen istället skulle bo hos den biologiska mamman och styvpappan.
Jag uppmärksammade myndighetsövergreppet i en artikel från december, 2009. www.nyhetsverket.se/nyhet/3697/Kriminell-sl%C3%A4kt-skr%C3%A4mmer-socialtj%C3%A4nsten

Kommunen lovade att barnen skulle få komma hem till Eva och Anders igen, men så blev det inte.

Barnen får idag inte träffa familjehemmet alls.

Nu stämmer Eva och Anders Marks kommun på 200 000 kronor.
- Vi gör det för oss och alla andra som har barn sedan länge som omplaceras utan grund, skriver Eva i ett pressmeddelande.
Sedan tidigare har en politiker och två tjänstemän dömts för tjänstefel begångna i ärendet.
En annan bloggare  som lämnar intressant information
http://cattasbubbla.se/2011/06/28/marks-politiker-med-i-tvivelaktig-facebookgrupp/#comment-19990
Anita Lomander undanhåller vissa fakta för tv 4 när hon säger att hon blivit tillagd i en grupp och hon var så dum att hon inte klickade bort det. Sanningen är att hon även är med i ett evenemang med samma namn som gruppen, och blir du inbjuden till ett evenemang måste du aktivt svara ja,nej eller kanske på frågan om du vill gå med. Anita Lomander svarade JA. Hon har alltså inte bara “vimsat till det” för att någon annan lagt till henne, hon har tagit ett självvalt beslut att gå med. Dessutom måste man undra hur det är med omdömet när hon är vän på FB med en person som driver en förening (samma som startat gruppen) som vill lägga ner både soc och alla familjehem,som anser att föräldrar äger sina barn osv. Herregud, hon har inte i socialnämnden att göra,ingen annanstans heller där hon har en möjlighet att få något inflytande i frågor som rör barn
 
Det visste inte ens jag...
Tack alla ni som hjälper oss att belysa, lyfta, skriva om så det inte tystas
Båda inläggen är längre. Följ länk för att läsa helöa inläggen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar