Bakgrund

Välkommen till min blogg som ursprungligen startade utifrån att vi förlorade två fosterbarn barn som bott hos oss nästan hela sitt liv. Vår berättelse ligger kvar härunder för de som är inte följt oss från början. I början handlade det om vad som hände oss och hur man hanterade hela ärendet ifrån myndigheters håll. Hur utsatt och rättslös man är och hur utlämnad man känner sig.

Jag har bytt forum en gång men det var mest utifrån att det gamla ibland inte accepterade vissa länkar och det hakade upp sig m.m. Det var också en sida där man kunde stängas ner om någon anmälde så jag valde att flytta den hit. Det gjorde jag i oktober 2010.

Då det gäller oss och vårt ärende är det ingen som arbetar för att barnen skall tillbaka till oss. Heller ingen som aktivt jobbar för att vi skall få finnas kvar i barnens liv. Sommaren 2014 dömdes handläggaren och chefen samt ordförande som tog beslutet om omplacering. Det är bara tredje gången tjänstemän döms för tjänstefel vad jag vet. Man har alltså i alla instanser konstaterat att de gjorde fel. Likaså vem som gjorde fel. Ändå gört förvaltningen komunen allt för att plocka bort oss trots kritiken, domen och det faktum att de bott här nästan hela sitt liv och har sin grundanknytning till oss.

Bloggen, som från början handlade om vad jag tvingades göra för att bli hörd. Det jag skrev och har skrivit gjorde jag från början utifrån min frustration över hur de barn vi älskar behandlas och hur myndigheter misskötter sin myndighetsutövning. Men bloggen har mer och mer kommit att bli en politisk blogg där fokus har flyttats från vårt enskilda ärende till att handla om min kamp för att ändra lagar utifrån från alla brister jag uppräckt under vår resa. Jag utgår fortfaraden ifrån Mark men jag har fått och får hela tiden fler och fler berättelser från andra håll. Jag går inte in i ärenden eftersom jag inte har full insyn men ger råd för hur de kan driva själva. Men jag känner igen alldeles för mycket och anser att hela systemet då det gäller socialtjänsten behöver ses över. Allt från utbildning hanteringen, riktlinjer, tolkning och granskning av den.

Jag har engagerat mig politiskt och gjort att jag kan för att förändra situationen främst för utsatta barn men även familjehem som vi själva men även för biologiska föräldrar samt tjänstemännen som arbetar i yrket. Som sagt det som driver mig är behovet av ett bättre barnperspektiv, att inga barn skall behöva slitas ifrån dem de älskar och känner sig trygga med utan väldigt starka väl grundade skäl.


Jag/vi har starta en ny organisation BPIS (barnperspektivet i Sverige) som kommer att jobba för ett tydligare barnperspektiv i Sverige på alla områden som har med barn att göra. www.bpis.nu Vi finns även på facebook. Stödj oss gärna genom att bli medlem. En organisation som har målet att få alla organisationer som arbear för barn att samarbeta för att nå bättre framgång. Vi vill ha ett mycket tydligt barnperspektiv i alla instanser som har med barn att göra, allt från skola, domstolar, andra myndigheter, med personal som är utbildade runt barn och som utgå ifrån barnen och deras bästa. Barnperspektivet måste bli mer än ett fint ord på pappret. Det skall vara något alla jobbar och verkar utifrån.

lördag 5 juli 2014

Vem bryr sig om vad som händer inom soc?

Det känns som om inget förvånar mig längre.
https://www.youtube.com/user/Kanal13iVarmland
Hittade en mamma där soc backar pappan låter honom ta sonen trots
ca 120/ anmälningar och ca 8 risk bedömningar/sara bedömningar på barnen mig en freda på 14 från Haninge själv högsta freda 18 , ca 30 oros anmälningar 3/ IVO anmälningar från olika och en jo anmälning från skola mord hot min sons kläder sittande sönder brända i dörren och själv mords sms mot pojken och sig sj och även mail med länkar om Dalarö fallet pappa brände inne tre barn i vårdnad tvist brev i posten med pojkens sko och strumpa och ett vykort skrivit av honom allt detta och hotade journalister som knivmärks i ansikte och hotas backa från Terese fallet som är polis anmält och en annan kille fyra kvinnor anmält och säker 10/ opartiska vittnen . Även polisen själva anmälde övergrepp i rättssak då två män går fram till mig och utger hot mot mig inför polisen på stationen där dom skriver en egen oros anmälan , Lars Lehman skriver två oros anmälan och skickar till Haninge kommun om oro och väldigt mycket mer vill ej gå ut här om det men grova saker mord hot mot dotter 13 år och även en kille inom skydd hörde detta manen själv i telefonsamtal från hans telefon och hans nr med gråtande sonen hysterisk 3; 50 NATTEN där pojken skriker hysteriskt JAG VILL INTE ....... VAD RÄCKER FÖR HANINGE
 
Det Lite rörigt skrivet men lika galet är det. Har läst på flera ställen om det.
Nu är det de som skall strejka på Sergels torg för att de skall börja lyssna.

En annan blogg skriven av en mormor om jag förstår det rätt.
En mamma som först förlorar sin dotter. Svärsonen dödar henne. Sedan får hon inte träffa sina barn barn. http://alwaysriseagain.wordpress.com/
Jmf med Lisa ärendet där pappan dödar mamman. Flickan bor hos sina morföräldrar.. de luras till en avskedsfest för en fröken på dagis och där omplaceras flickan efter över 3 år till ett familjehem därför att pappan vill det.  Hur galen är världen?
Ändå skall man eftersträva nätverks placeringar.

Det är inte utan att man håller med skribenterna i artikeln: "Vem bryr sig om socialtjänsten" http://www.dagensarena.se/opinion/vansterpartister-vem-bryr-sig-om-socialtjansten/
Svensk socialtjänst är en bransch i kris. För brukarna och för dem som jobbar i den. Under många år har socialpolitiken underprioriterats både på nationell nivå av alliansregeringen och i många av våra kommuner. Saknaden av resurstillskott i form av pengar, mera och kompetent personal samt moderna och kunskapsbaserade arbetsmetoder är stor
En orsak till att socialtjänsten misskötts i landet och i många kommuner under flera år, är sannolikt att det är ett kvinnodominerat yrke. Av de som jobbar totalt i välfärdssektorn är fyra av fem kvinnor – och inom socialtjänsten är ännu fler anställda kvinnor.
Ett annat skäl är att detta är en klassfråga. Det är inte medelklassen som drabbas av resursbrister och dålig service. Det är familjer och människor som många gånger tillhör de allra mest utsatta i samhället, som sällan höjer sina röster och som saknar starka ombud!
Andra åtgärder som inte bara handlar om ökade resurser är att stärka brukarnas inflytande och ta till vara på deras unika kompetens. Lika viktigt är utveckla utbildning av socionomer. Utbildningen är generell och som nyexaminerad har man sällen specifik kompetens för bedömning av om ett barn eller ungdom far illa.
Vi anser att det är hög tid att staten tar ansvar för en enhetlig vidareutbildning för de socionomer som arbetar med utsatta barn och ungdomar. På sikt bör varje kommun bli skyldig att ha tillgång till specialistkompetens. När en tredjedel av de som arbetar med utsatta barn och unga är nyanställda är personalrörligheten för hög.
Det måste till minskad arbetsbelastning och bättre stöd.
 
Det är vänster folk som skrivit och självklart anser de att ett makt byte är det som gör det hela möjligt. Man får tycka vad man vill om det men något måste hända och det är vad jag håller med om och är glad att det lyfts.

1 kommentar:

  1. Vi är nog ganska många som bryr sig/är drabbade av tokigheterna soc håller på med,men vi kämpar alla med vår egen privata verklighet som soc försöker regissera....där de i synnerhet trycker ner mammor,om de är ensamstående,håller med papporna(även om det säkert finns goda pappor som kämpar också,tx i vårdnadstvister,om de inte råkar vara vän med soc.tanten tex)-och skyller allt på mammor,även de som engagerar sig mer än de flesta föräldrar gör.
    En mamma som är nattvandrare i stockholm ser hur dessa unga tjejer so säljer sig,eller håller sig från hemet-som soc inte gör ngt åt,inte heller alkoholiserade föräldrar,som inte synas lika mkt som de mer ambitiösa,icke alkoholiserade-
    Detta är en fars utan like,som måste ändras,inte minst för barnen som far illa,verkligen illa,medans soc gör sig bekymer över ett lite blygt barn-som har det bättre än de flesta barn!
    Vi är nog många som håller tummarna för hur det går den 17 juli-och om det kan komma prejudikat i rättssammanhang,och precis som i Västerås,IVO höjer vitaen -så att tjänstemän inte längre tillåts göra vad som helst!
    Hur skule det se ut om en kirurg,skulle operera utan någon erfarenhet,och göra fel-då blir det varningar och ev indragning av leg-detta borde gälla även myndighetspersoner som ödelägger familjers liv hursomhelst-det är brottsligt,och borde vara straffbart!

    SvaraRadera