Bakgrund

Välkommen till min blogg som ursprungligen startade utifrån att vi förlorade två fosterbarn barn som bott hos oss nästan hela sitt liv. Vår berättelse ligger kvar härunder för de som är inte följt oss från början. I början handlade det om vad som hände oss och hur man hanterade hela ärendet ifrån myndigheters håll. Hur utsatt och rättslös man är och hur utlämnad man känner sig.

Jag har bytt forum en gång men det var mest utifrån att det gamla ibland inte accepterade vissa länkar och det hakade upp sig m.m. Det var också en sida där man kunde stängas ner om någon anmälde så jag valde att flytta den hit. Det gjorde jag i oktober 2010.

Då det gäller oss och vårt ärende är det ingen som arbetar för att barnen skall tillbaka till oss. Heller ingen som aktivt jobbar för att vi skall få finnas kvar i barnens liv. Sommaren 2014 dömdes handläggaren och chefen samt ordförande som tog beslutet om omplacering. Det är bara tredje gången tjänstemän döms för tjänstefel vad jag vet. Man har alltså i alla instanser konstaterat att de gjorde fel. Likaså vem som gjorde fel. Ändå gört förvaltningen komunen allt för att plocka bort oss trots kritiken, domen och det faktum att de bott här nästan hela sitt liv och har sin grundanknytning till oss.

Bloggen, som från början handlade om vad jag tvingades göra för att bli hörd. Det jag skrev och har skrivit gjorde jag från början utifrån min frustration över hur de barn vi älskar behandlas och hur myndigheter misskötter sin myndighetsutövning. Men bloggen har mer och mer kommit att bli en politisk blogg där fokus har flyttats från vårt enskilda ärende till att handla om min kamp för att ändra lagar utifrån från alla brister jag uppräckt under vår resa. Jag utgår fortfaraden ifrån Mark men jag har fått och får hela tiden fler och fler berättelser från andra håll. Jag går inte in i ärenden eftersom jag inte har full insyn men ger råd för hur de kan driva själva. Men jag känner igen alldeles för mycket och anser att hela systemet då det gäller socialtjänsten behöver ses över. Allt från utbildning hanteringen, riktlinjer, tolkning och granskning av den.

Jag har engagerat mig politiskt och gjort att jag kan för att förändra situationen främst för utsatta barn men även familjehem som vi själva men även för biologiska föräldrar samt tjänstemännen som arbetar i yrket. Som sagt det som driver mig är behovet av ett bättre barnperspektiv, att inga barn skall behöva slitas ifrån dem de älskar och känner sig trygga med utan väldigt starka väl grundade skäl.


Jag/vi har starta en ny organisation BPIS (barnperspektivet i Sverige) som kommer att jobba för ett tydligare barnperspektiv i Sverige på alla områden som har med barn att göra. www.bpis.nu Vi finns även på facebook. Stödj oss gärna genom att bli medlem. En organisation som har målet att få alla organisationer som arbear för barn att samarbeta för att nå bättre framgång. Vi vill ha ett mycket tydligt barnperspektiv i alla instanser som har med barn att göra, allt från skola, domstolar, andra myndigheter, med personal som är utbildade runt barn och som utgå ifrån barnen och deras bästa. Barnperspektivet måste bli mer än ett fint ord på pappret. Det skall vara något alla jobbar och verkar utifrån.

söndag 24 november 2013

Anne igen v 47

Eftersom vi inte kommunicerade med varandra innan vi oberoende av varandra skickade vårt upprops brev lyckades vi lyfta samma ärenden. Vi brukar bara skicka en kopia till varnadra för kännedom Därför väljer jag nu att skicka ett till. Ni kanske redan sett det i gårdagens tidning.
Sedan när börjar polisen och socialtjänsten använda insatsstyrkan för att hämta barn? Hur länge skall ni hänvisa till pågående arbeten samtidigt som ett antal barn och föräldrar far illa. Att föräldrar saknar all möjlighet till stöd o hjälp mot sociala myndigheter i ärenden där Socialtjänsten agerar fel. Hur kan vi som land säga att vi följer Barnkonventionen, har världens bästa lagar för barn, när vi ständigt möts av rapporter som visar på att rättsläget blir allt värre och att Socialtjänstens makt i princip är oinskränkt och omöjlig att bemöta.

Ang artikel i DN
Utan att vara insatt i själva ärendet vet jag ett par saker.
Det står att mamman har ett utlåtande från en psykiatriker som beskriver relationen mellan henne och barnen som varm och ömsint relation och att barnen ”förefaller trygga och väl omhändertagna”. Jag vet att vårdnadshavaren i LVU förhandlingar automatiskt inte får kalla vittnen medan socialförvaltningen får det. De använder t.o.m vittnen som inte träffat de berörda utan går efter handläggares åsikter, tyckande och tänkande. Jag vet också att en myndighet sällan ändrar sig även om de har fel. Trots att lagen säger att vårdashavare skall ha rätt satt träffa sina barn och barnen skall ha rätt till dem som är viktiga för det står det i artikeln att de inte träffats på 1 ½ år. Ändå skall man arbeta för en hemflytt men så verkar inte var fallet. En förälder i panik över att förlora sitt barn får sedan inte reagera för då kan man åtalas. Man får absolut inte hota de som försöker ta ditt barn för då kan du själv åtalas men du får bete dig hur som helst bara du kommer från en myndighet.

Hon var på ett utredningshem där hon visserligen själv gav sig av ifrån men vi har ett antal berättelser ifrån fullt fungerande föräldrar som tvingats in på sådana hem och fråntagits medborgerliga rättigheter som dator och telefon. Som tvingats skriva på papper där de ger organisationer som tillhandahåller hemmen rättigheter som starkt kan ifrågasättas. Där man går in och ändrar i utredningar efter att ha talat med motparter m.m.
Jag har ingen aning om hur det är i det här fallet men har sett och hört allt för mycket för att döma ut en person som förälder på grund av det. Det står också att hon ansågs vara ett hot mot handläggaren men det står inget om att hon ansågs vara ett hot mot barnet. 
Ingenting om hur handläggaren betett sig mot henne.
Att använda övervåld är också tillåtet. Hur pojken reagerade eller får för mén av granaten står det inget om men man skall inte kunna behandla någon medborgare i Sverige på det här sättet.    
Granater mot mamma när barn skulle omhändertas
Uppdaterad 2013-11-21 22:37. Publicerad 2013-11-21 22:29
Ett omhändertagande av en fem månaders pojke slutade med att polisens piketstyrka gick in i lägenheten och mamman slogs, enligt socialtjänsten, ut med distraktionsgranater. Kvinnan hade då beväpnat sig med en kniv.
Händelsen inträffade tidigt på morgonen den 13 november i år då socialtjänsten i Helsingborg begärt polishandräckning enligt lagen om vård av unga. En 30-årig kvinna hade tidigare fått två av sina barn omhändertagna och nu hade de sociala myndigheterna beslutat att också ta hand om kvinnans fem och ett halvt månader gamla pojke.
När polisen kom till kvinnans lägenhet vägrade kvinnan att öppna men polisen tog sig ändå in i hallen. De möttes då av kvinnan med sin son på armen och en kniv i den andra. Kvinnan lyckades låsa in sig i ett angränsande rum där polisen slog ett stort hål i dörren.
 
Enligt dokument från socialtjänsten i Helsingborg vågade polisen då inte fortsätta stormningen eftersom man ansåg att det fanns risk att mamman skulle skada sitt barn.
Men trots många timmars förhandlingar vägrade kvinnan att släppa sonen ifrån sig och polisens piketstyrka kallades till platsen. Utanför hennes lägenhet fanns då en vanlig polispatrull, ambulanspersonal och en kranbil från brandkåren.
Piketstyrkan beslutade då, enligt socialförvaltningens anteckningar, att använda distraktionsgranater mot kvinnan, ett vapen som smäller med upp till 180 decibel och paralyserar personen den riktas mot. Därefter kunde kvinnan övermannas. Pojken fördes till barnakuten medan kvinnan togs till en psykiatrisk mottagning.
Enligt kvinnans juridiska ombud agerade polisen med betydligt mera våld än vad som krävdes:
– Det är väldigt märkligt att man använder distraktionsgranater mot en späd kvinna som bara försöker försvara sitt barn. Hon uppfattade polisens agerande som orätt och kände att hon stod mot en omöjlig övermakt, säger Charlotte Lagersten, jurist vid C. Lagersten Juridik AB.
Enligt socialförvaltningen i Helsingborg har kvinnan uttalat allvarliga hot mot socialtjänstens handläggare. Förvaltningen skriver i ett dokument att man tar hoten mot sin personal på allvar och planerar för att skydda handläggarna.
Den 30-åriga kvinnan har haft flera jobb under de senaste åren. I samband med hot om omhändertagande av sonen redan i samband med förlossningen efterfrågade kvinnan plats på utredningshem för att visa att hon hade förmåga att handha omsorgen om sonen. En behandling hon själv valde att avbryta för en tid sedan.
I ett utlåtande från en psykiatriker i juni förra året före omhändertagandet av de två äldsta barnen noterade denne att hon och barnen hade en ”varm, ömsint relation” och att barnen ”förefaller trygga och väl omhändertagna”.
Kvinnan har också ansökt om att få tillbaka sina två barn, som nu är på fosterhem, till sig vilket socialnämnden i Helsingborg vänt sig mot. Hon har inte tillåtits träffa barnen på ett och ett halvt år.
I juli beslutade nämnden att också sonen skulle tas ifrån henne. En psykolog som träffade modern och sonen, då fyra månader gammal, skriver i ett uttalade: "Sonen visar ett lugn, en harmoni och en tillgivenhet till sin mamma som är sällsynt att skåda i dag."
– Jag är mycket kritisk till hur kvinnan och barnen  har behandlats. Socialtjänsten har valt att inte redovisa några handlingar eller utredningar som talat för kvinnans förmåga till omsorg om sina barn. Man har också helt frånsett att barnen vid omhändertagandet visat sig vara fysiskt och psykiskt välmående. Det har kort sagt saknats laglig grund för omhändertagandet även i detta fall, säger Charlotte Lagersten.
 

2 kommentarer:

  1. Känner denna kvinna och hon är skvatt galen. Finns ingenting som fungerar i hjärnan på henne så det var tragiskt att de inte omhändertog barnen långt tidigare. Hon anser bland annat att Gud talar direkt till henne och är religiöst fanatisk. Hon har ingen insyn i hur psykiskt sjuk hon är men har diagnosticerats med schizoaffektivt syndrom och har ingen som helst insyn i hur psykotisk hon faktiskt är. Vi undrar alla hur den läkare som friskförklarat henne tänkt.

    SvaraRadera
  2. mawn behövde ändå inte ha gjort det på det sättet

    SvaraRadera