Bakgrund

Välkommen till min blogg som ursprungligen startade utifrån att vi förlorade två fosterbarn barn som bott hos oss nästan hela sitt liv. Vår berättelse ligger kvar härunder för de som är inte följt oss från början. I början handlade det om vad som hände oss och hur man hanterade hela ärendet ifrån myndigheters håll. Hur utsatt och rättslös man är och hur utlämnad man känner sig.

Jag har bytt forum en gång men det var mest utifrån att det gamla ibland inte accepterade vissa länkar och det hakade upp sig m.m. Det var också en sida där man kunde stängas ner om någon anmälde så jag valde att flytta den hit. Det gjorde jag i oktober 2010.

Då det gäller oss och vårt ärende är det ingen som arbetar för att barnen skall tillbaka till oss. Heller ingen som aktivt jobbar för att vi skall få finnas kvar i barnens liv. Sommaren 2014 dömdes handläggaren och chefen samt ordförande som tog beslutet om omplacering. Det är bara tredje gången tjänstemän döms för tjänstefel vad jag vet. Man har alltså i alla instanser konstaterat att de gjorde fel. Likaså vem som gjorde fel. Ändå gört förvaltningen komunen allt för att plocka bort oss trots kritiken, domen och det faktum att de bott här nästan hela sitt liv och har sin grundanknytning till oss.

Bloggen, som från början handlade om vad jag tvingades göra för att bli hörd. Det jag skrev och har skrivit gjorde jag från början utifrån min frustration över hur de barn vi älskar behandlas och hur myndigheter misskötter sin myndighetsutövning. Men bloggen har mer och mer kommit att bli en politisk blogg där fokus har flyttats från vårt enskilda ärende till att handla om min kamp för att ändra lagar utifrån från alla brister jag uppräckt under vår resa. Jag utgår fortfaraden ifrån Mark men jag har fått och får hela tiden fler och fler berättelser från andra håll. Jag går inte in i ärenden eftersom jag inte har full insyn men ger råd för hur de kan driva själva. Men jag känner igen alldeles för mycket och anser att hela systemet då det gäller socialtjänsten behöver ses över. Allt från utbildning hanteringen, riktlinjer, tolkning och granskning av den.

Jag har engagerat mig politiskt och gjort att jag kan för att förändra situationen främst för utsatta barn men även familjehem som vi själva men även för biologiska föräldrar samt tjänstemännen som arbetar i yrket. Som sagt det som driver mig är behovet av ett bättre barnperspektiv, att inga barn skall behöva slitas ifrån dem de älskar och känner sig trygga med utan väldigt starka väl grundade skäl.


Jag/vi har starta en ny organisation BPIS (barnperspektivet i Sverige) som kommer att jobba för ett tydligare barnperspektiv i Sverige på alla områden som har med barn att göra. www.bpis.nu Vi finns även på facebook. Stödj oss gärna genom att bli medlem. En organisation som har målet att få alla organisationer som arbear för barn att samarbeta för att nå bättre framgång. Vi vill ha ett mycket tydligt barnperspektiv i alla instanser som har med barn att göra, allt från skola, domstolar, andra myndigheter, med personal som är utbildade runt barn och som utgå ifrån barnen och deras bästa. Barnperspektivet måste bli mer än ett fint ord på pappret. Det skall vara något alla jobbar och verkar utifrån.

söndag 11 september 2011

Viljan verkar inte finnas

Jag har fått ett brev.
Det är vidare befordrat av uppdrag granskning.
En man(det är underskrivet)som verkar vara en som själv haft problem,och vet hur det är. Det står att hon flyttats runt mycket då hon var ung. Hon har planterat två träd till förmån för oss eftersom hon tycker att det vi/jag gjort är beundransvärt. Sådant värmer.
Om du läser detta tack.

Dagen och gårdagens känslor rör sig mest runt gårdagens besked att vanvårdsutredningens offer inte får någon upprättelse. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13604636.ab
Det är som om de menar att de inte kan komma fram till vem som mer eller mindre och vilka år som skall ha så ger de ingen något alls.
Det hade varit bättre med en symbolisk summa på ex 50 000 kr eller 100 000 kr kr till alla och sedan lämna öppet för andra efter de årtalen det gällde att kunna söka pengar även de, men nej.

Det slår mig också Maria Larsson till mig har sagt att de inte får indikationer om att det är så många som drabbats (jag har ju över 45 barn) och det inte är något utbrett problem. Här har de ett utbrett problem de har t.o.m. erkänt det och vad händer INGENTING.
Reinfeldt sa i en intervju igår att de skulle ha anmält då när det hände. Men vem skulle ha lyssnat? Vem skulle de ha anmält till? De som placerat dem hos förövarna? Eller förövarna kanske? Det är som att säga till en mobbad tilltryckt person varför klagar du inte? Varför säger du inget? Det finns ju sådana som gått vidare och nu betalar på stora skulder därför att de förlorat i rätt eftersom det nästan är omöjligt att vinna mot myndigheter. Men när man gör det händer det ingenting.

Han sa också att det inte fanns tillräckligt med dokumentation. Så de drabbade skall inte få något därför att de som placerade dem där de for illa inte dokumenterade vad de utsattes för? och varför väger de drabbades ord inte tillräckligt tungt?

Precis som i vårt ärnde där man hela tiden går tillbaka till gammal felaktig dokumentation. Det leder till att det blir fel varenda gång och kan få konsekvenser år efter år efter år.

Precis som det jag försöker väcka granskningen. vi har påtalat och anmält men granskningen av vårt ärende tog två år sedan händer ingenting.
Maria Larsson säger att de inge får indikationer på att det är många. Varför, jo ingen orkar vågar klaga? Om X antal år kommer de väl säga samma sak som nu, varför sa ni inget? Men det är ju det vi gör.

Min slutsats blir att det inte beror på hur många det är som utsatts eller hur många som talar om eller vad de utsatts för utan det handlar mer om vilja att höra, se och göra något åt det och den viljan visar de gång på gång att den inte finns.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar