Bakgrund

Välkommen till min blogg som ursprungligen startade utifrån att vi förlorade två fosterbarn barn som bott hos oss nästan hela sitt liv. Vår berättelse ligger kvar härunder för de som är inte följt oss från början. I början handlade det om vad som hände oss och hur man hanterade hela ärendet ifrån myndigheters håll. Hur utsatt och rättslös man är och hur utlämnad man känner sig.

Jag har bytt forum en gång men det var mest utifrån att det gamla ibland inte accepterade vissa länkar och det hakade upp sig m.m. Det var också en sida där man kunde stängas ner om någon anmälde så jag valde att flytta den hit. Det gjorde jag i oktober 2010.

Då det gäller oss och vårt ärende är det ingen som arbetar för att barnen skall tillbaka till oss. Heller ingen som aktivt jobbar för att vi skall få finnas kvar i barnens liv. Sommaren 2014 dömdes handläggaren och chefen samt ordförande som tog beslutet om omplacering. Det är bara tredje gången tjänstemän döms för tjänstefel vad jag vet. Man har alltså i alla instanser konstaterat att de gjorde fel. Likaså vem som gjorde fel. Ändå gört förvaltningen komunen allt för att plocka bort oss trots kritiken, domen och det faktum att de bott här nästan hela sitt liv och har sin grundanknytning till oss.

Bloggen, som från början handlade om vad jag tvingades göra för att bli hörd. Det jag skrev och har skrivit gjorde jag från början utifrån min frustration över hur de barn vi älskar behandlas och hur myndigheter misskötter sin myndighetsutövning. Men bloggen har mer och mer kommit att bli en politisk blogg där fokus har flyttats från vårt enskilda ärende till att handla om min kamp för att ändra lagar utifrån från alla brister jag uppräckt under vår resa. Jag utgår fortfaraden ifrån Mark men jag har fått och får hela tiden fler och fler berättelser från andra håll. Jag går inte in i ärenden eftersom jag inte har full insyn men ger råd för hur de kan driva själva. Men jag känner igen alldeles för mycket och anser att hela systemet då det gäller socialtjänsten behöver ses över. Allt från utbildning hanteringen, riktlinjer, tolkning och granskning av den.

Jag har engagerat mig politiskt och gjort att jag kan för att förändra situationen främst för utsatta barn men även familjehem som vi själva men även för biologiska föräldrar samt tjänstemännen som arbetar i yrket. Som sagt det som driver mig är behovet av ett bättre barnperspektiv, att inga barn skall behöva slitas ifrån dem de älskar och känner sig trygga med utan väldigt starka väl grundade skäl.


Jag/vi har starta en ny organisation BPIS (barnperspektivet i Sverige) som kommer att jobba för ett tydligare barnperspektiv i Sverige på alla områden som har med barn att göra. www.bpis.nu Vi finns även på facebook. Stödj oss gärna genom att bli medlem. En organisation som har målet att få alla organisationer som arbear för barn att samarbeta för att nå bättre framgång. Vi vill ha ett mycket tydligt barnperspektiv i alla instanser som har med barn att göra, allt från skola, domstolar, andra myndigheter, med personal som är utbildade runt barn och som utgå ifrån barnen och deras bästa. Barnperspektivet måste bli mer än ett fint ord på pappret. Det skall vara något alla jobbar och verkar utifrån.

tisdag 13 september 2011

Backar förhoppningsvis

Då börjar Maria Larsson redan att backa på avslaget runt att de ”vanvårdade ” inte skulle få några pengar. http://www.expressen.se/nyheter/1.2558009/maria-larsson-backar-om-fosterbarn
Beslutet väckte verkligen ilska.
Hon har inte backat än utan har bara bjudit in till ett möte för att diskutera saken. Men jag hoppas att hon ändrar sig om det nu är upp till henne.
Många har skrivit protestskrivelser där man ber henne att ändra sig. En del hotar att hoppa av och jag får ju säga att det inte ser bra ut att företräda ett parti som skall värna om de svaga och sedan t ett sådant beslut.
På ett ställe JO anmäldes hon. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=91&artikel=4691630 men man kan inte JO anmäla en minister, ja ingen politiker för den delen, så det kommer inte att leda till något.

Oppositionen gick emot dem http://www.expressen.se/nyheter/1.2557578/oppositionen-agerar-for-ersattning-till-fosterbarn
så det är därför hon idag skall träffa dem för att diskutera vad de kan göra.
Igår var jag på parti möte. Jag har ju gått och blivit politiskt aktiv och även vi skickade in en protestskrivelse ifrån vårt distrikt. Hörde att det var fler som gjort likadant.

Många skriver t.ex. ordförande i samhällets styvbarn. http://svtdebatt.se/2011/09/regeringen-hade-fallit-om-inte-maria-larsson-backat-i-vanvardsfragan/
VEt inte om de hade fallit men det viktiga är att media fått upp ögonen för att dessa frågor engagerar, är viktiga. Det kanske för med sig att de är mer villiga att lyfta sociala frågor.

En annan http://www.newsmill.se/artikel/2011/09/11/regeringen-beg-r-nya-vergrepp-mot-fosterhemsbarnen menar att man fortsätter att begå övergrepp mot de redan drabbade Jag kan bara hålla med, särskilt kommentarer som att de inte kan betala ut för att andra drabbade kanske skulle känna sig diskriminerade framstår som helt vansinniga. Man kan aldrig uppnå millimeter rättvisa men man kan åtminstone göra ett försök att kompensera.

I dag skall det komma något ifrån regeringen, gissningsvis är det barnskyddsutredningens förslag som nu kommer. Jag får väl anledning att återkomma till det.

Avslutningsvis hade jag igårdagens GP med ett inlägg. Det skulle ha legat som debattartikel men fick inte plats så de valde att lägga den under fria ord istället. Lägger in det här för er som vill läsa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar