Bakgrund

Välkommen till min blogg som ursprungligen startade utifrån att vi förlorade två fosterbarn barn som bott hos oss nästan hela sitt liv. Vår berättelse ligger kvar härunder för de som är inte följt oss från början. I början handlade det om vad som hände oss och hur man hanterade hela ärendet ifrån myndigheters håll. Hur utsatt och rättslös man är och hur utlämnad man känner sig.

Jag har bytt forum en gång men det var mest utifrån att det gamla ibland inte accepterade vissa länkar och det hakade upp sig m.m. Det var också en sida där man kunde stängas ner om någon anmälde så jag valde att flytta den hit. Det gjorde jag i oktober 2010.

Då det gäller oss och vårt ärende är det ingen som arbetar för att barnen skall tillbaka till oss. Heller ingen som aktivt jobbar för att vi skall få finnas kvar i barnens liv. Sommaren 2014 dömdes handläggaren och chefen samt ordförande som tog beslutet om omplacering. Det är bara tredje gången tjänstemän döms för tjänstefel vad jag vet. Man har alltså i alla instanser konstaterat att de gjorde fel. Likaså vem som gjorde fel. Ändå gört förvaltningen komunen allt för att plocka bort oss trots kritiken, domen och det faktum att de bott här nästan hela sitt liv och har sin grundanknytning till oss.

Bloggen, som från början handlade om vad jag tvingades göra för att bli hörd. Det jag skrev och har skrivit gjorde jag från början utifrån min frustration över hur de barn vi älskar behandlas och hur myndigheter misskötter sin myndighetsutövning. Men bloggen har mer och mer kommit att bli en politisk blogg där fokus har flyttats från vårt enskilda ärende till att handla om min kamp för att ändra lagar utifrån från alla brister jag uppräckt under vår resa. Jag utgår fortfaraden ifrån Mark men jag har fått och får hela tiden fler och fler berättelser från andra håll. Jag går inte in i ärenden eftersom jag inte har full insyn men ger råd för hur de kan driva själva. Men jag känner igen alldeles för mycket och anser att hela systemet då det gäller socialtjänsten behöver ses över. Allt från utbildning hanteringen, riktlinjer, tolkning och granskning av den.

Jag har engagerat mig politiskt och gjort att jag kan för att förändra situationen främst för utsatta barn men även familjehem som vi själva men även för biologiska föräldrar samt tjänstemännen som arbetar i yrket. Som sagt det som driver mig är behovet av ett bättre barnperspektiv, att inga barn skall behöva slitas ifrån dem de älskar och känner sig trygga med utan väldigt starka väl grundade skäl.


Jag/vi har starta en ny organisation BPIS (barnperspektivet i Sverige) som kommer att jobba för ett tydligare barnperspektiv i Sverige på alla områden som har med barn att göra. www.bpis.nu Vi finns även på facebook. Stödj oss gärna genom att bli medlem. En organisation som har målet att få alla organisationer som arbear för barn att samarbeta för att nå bättre framgång. Vi vill ha ett mycket tydligt barnperspektiv i alla instanser som har med barn att göra, allt från skola, domstolar, andra myndigheter, med personal som är utbildade runt barn och som utgå ifrån barnen och deras bästa. Barnperspektivet måste bli mer än ett fint ord på pappret. Det skall vara något alla jobbar och verkar utifrån.

lördag 24 september 2011

Stark kommunchef... som tur är

I gårdagens tidning får kommunchefen skäll. http://www.bt.se/nyheter/mark/anstallda-flyr-kritiserad-chef(2954100).gm
Hon anklagas av anonyma för att överreagera. Det är fegt tycker jag och om man skall hårdra om det är chefer som slutat som är som de två chefer som fick sparken på socialen så är det nog inte så mycket att gråta över, utan det var väl snarare så att det var behövligt. Det är klart de är inte vana att någon ser och agerar om de ser något som är fel. Sedan har hon ett sydländskt sätt vilket skulle kunna feltolkas. http://www.bt.se/nyheter/mark/haleh-lindqvist-(2954101).gm
Som tur är ställer sig kommunalrådet bakom henne. http://www.bt.se/nyheter/mark/margareta-lovgren-(2954099).gm

För två år sedan hörde jag av mig om alla felaktigheter till hennes företrädare Bo Renman. Jag skickade ett mail runt hur det såg ut inom socialtjänsten, att ordförande Owe var informerad men inte gjorde något. Han läste inte ens mitt mail utan skickade det oöppnat till Owe E ordförande i socialnämnden. Så handligns kraftig var han. Det var inte enda gången jag hade med honom att göra men jag upptäckte snart att det inte var någon ide att försöka. Han brydde sig helt enkelt inte.
Gissar att hon har fått ägna mycket tid åt att ställa till rätta sådant som han såg mellan fingrarna på eller rent ut sagt struntade i.
Det är klart att de som fått agera utan kontroll tidigare blir sura när någon lägger sig i. Så är det nu också har jag hört. Chefer som talar om för henne att hon inte skall lägga sig i eller skall hålla sig utanför. Så även vissa politiker.
De lyfter det även HN http://hn.se/nyheter/omkretsen/1.1370390-kommunchefens-ledarstil-kritiseras
Som tur är verkar många backa henne vilket syns kommentarerna och även lyfts i dagens tidning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar