Bakgrund

Välkommen till min blogg som ursprungligen startade utifrån att vi förlorade två fosterbarn barn som bott hos oss nästan hela sitt liv. Vår berättelse ligger kvar härunder för de som är inte följt oss från början. I början handlade det om vad som hände oss och hur man hanterade hela ärendet ifrån myndigheters håll. Hur utsatt och rättslös man är och hur utlämnad man känner sig.

Jag har bytt forum en gång men det var mest utifrån att det gamla ibland inte accepterade vissa länkar och det hakade upp sig m.m. Det var också en sida där man kunde stängas ner om någon anmälde så jag valde att flytta den hit. Det gjorde jag i oktober 2010.

Då det gäller oss och vårt ärende är det ingen som arbetar för att barnen skall tillbaka till oss. Heller ingen som aktivt jobbar för att vi skall få finnas kvar i barnens liv. Sommaren 2014 dömdes handläggaren och chefen samt ordförande som tog beslutet om omplacering. Det är bara tredje gången tjänstemän döms för tjänstefel vad jag vet. Man har alltså i alla instanser konstaterat att de gjorde fel. Likaså vem som gjorde fel. Ändå gört förvaltningen komunen allt för att plocka bort oss trots kritiken, domen och det faktum att de bott här nästan hela sitt liv och har sin grundanknytning till oss.

Bloggen, som från början handlade om vad jag tvingades göra för att bli hörd. Det jag skrev och har skrivit gjorde jag från början utifrån min frustration över hur de barn vi älskar behandlas och hur myndigheter misskötter sin myndighetsutövning. Men bloggen har mer och mer kommit att bli en politisk blogg där fokus har flyttats från vårt enskilda ärende till att handla om min kamp för att ändra lagar utifrån från alla brister jag uppräckt under vår resa. Jag utgår fortfaraden ifrån Mark men jag har fått och får hela tiden fler och fler berättelser från andra håll. Jag går inte in i ärenden eftersom jag inte har full insyn men ger råd för hur de kan driva själva. Men jag känner igen alldeles för mycket och anser att hela systemet då det gäller socialtjänsten behöver ses över. Allt från utbildning hanteringen, riktlinjer, tolkning och granskning av den.

Jag har engagerat mig politiskt och gjort att jag kan för att förändra situationen främst för utsatta barn men även familjehem som vi själva men även för biologiska föräldrar samt tjänstemännen som arbetar i yrket. Som sagt det som driver mig är behovet av ett bättre barnperspektiv, att inga barn skall behöva slitas ifrån dem de älskar och känner sig trygga med utan väldigt starka väl grundade skäl.


Jag/vi har starta en ny organisation BPIS (barnperspektivet i Sverige) som kommer att jobba för ett tydligare barnperspektiv i Sverige på alla områden som har med barn att göra. www.bpis.nu Vi finns även på facebook. Stödj oss gärna genom att bli medlem. En organisation som har målet att få alla organisationer som arbear för barn att samarbeta för att nå bättre framgång. Vi vill ha ett mycket tydligt barnperspektiv i alla instanser som har med barn att göra, allt från skola, domstolar, andra myndigheter, med personal som är utbildade runt barn och som utgå ifrån barnen och deras bästa. Barnperspektivet måste bli mer än ett fint ord på pappret. Det skall vara något alla jobbar och verkar utifrån.

torsdag 29 september 2011

Dagen efter.

Det var ett inslag på TV4 Borås inför rättegången igår http://www.nyheterna.se/tv?videoid=2072559&treeId=505020101

även i västnytt
http://svt.se/2.34007/1.2549030/barnen_i_mark_i_kammarratten

I går var vi då på rättegång. Idag är jag trött av den psykiska anspänningen både innan och efter rättegången. man vet att man gransknnas. Allt man säger skal vägas på gulvåg och kan vändas emot dig. säger man fel kan det äventyra alla chanser på att barnen skal få flytta tillbaka hem till oss igen.
Det var som förväntat. Den håller på även i dag vilket är ovanligt sa de i receptionen.
Måtte alla nu se till barnens bästa och ge dem den upprättelse de förtjänar och borde ha rätt till. Jag har svårt att förstå hur man skulle kunna mena att de får upprättelse om man låter det vara som det är.

Jag har även ändrat mitt blogg huvud ifall någon sett det och undrar. Då för två år sedan handlade det om något jag ”tvingades” göra för att bli hör sedan fick det stå kvar eftersom jag anklagades för att inte stå för vad jag skrev när jag flyttade bloggen och stängde den gamla.
Det jag skrev för två år sedan för att bli hörd fyler inte längre sin funktion. Nu handlar det om vad som är bäst för barnen nu och då bygger det på samarbete och att lägga allt gammalt bakom sig och se framåt. För att visa att jag är villig att göra det jag kan, lovade jag mamman igår att ta bort allt jag skrivit om hennes i blogg huvudet och därför gjorde jag det så fort jag om hem.

Sedan var det i BT idag

Igår kom även besked att de vanvårdade äntligen får sina pengar ändå. Jag jublade och slängde mig på telefonen och ringde ordförande i samhällets styvbarn och grattade. Hon stod i en intervju http://www.nyheterna.se/tv?videoid=2072559&treeId=505020101 men når vi fick tag i varandra talade hon om att hon sagt i intervjun att det hade betydelse för alla som drabbats men mer för de som kommer. Det är bortklippt men vi båda tror att vårt samarbete gagnar alla.

I dag ligger en intervju med Morgan Alling på aftonbladet http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13699146.ab
Han säger:
”att vanvårda barn skall kosta”.
Jag kan bara hålla med och stryka under. Jag fick faktiskt ett mail ifrån honom här om dagen där han uppmuntrade och berömde min kamp för utsatta barn. Vi gör båda vad vi kan, tillsammans med många andra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar