Bakgrund

Välkommen till min blogg som ursprungligen startade utifrån att vi förlorade två fosterbarn barn som bott hos oss nästan hela sitt liv. Vår berättelse ligger kvar härunder för de som är inte följt oss från början. I början handlade det om vad som hände oss och hur man hanterade hela ärendet ifrån myndigheters håll. Hur utsatt och rättslös man är och hur utlämnad man känner sig.

Jag har bytt forum en gång men det var mest utifrån att det gamla ibland inte accepterade vissa länkar och det hakade upp sig m.m. Det var också en sida där man kunde stängas ner om någon anmälde så jag valde att flytta den hit. Det gjorde jag i oktober 2010.

Då det gäller oss och vårt ärende är det ingen som arbetar för att barnen skall tillbaka till oss. Heller ingen som aktivt jobbar för att vi skall få finnas kvar i barnens liv. Sommaren 2014 dömdes handläggaren och chefen samt ordförande som tog beslutet om omplacering. Det är bara tredje gången tjänstemän döms för tjänstefel vad jag vet. Man har alltså i alla instanser konstaterat att de gjorde fel. Likaså vem som gjorde fel. Ändå gört förvaltningen komunen allt för att plocka bort oss trots kritiken, domen och det faktum att de bott här nästan hela sitt liv och har sin grundanknytning till oss.

Bloggen, som från början handlade om vad jag tvingades göra för att bli hörd. Det jag skrev och har skrivit gjorde jag från början utifrån min frustration över hur de barn vi älskar behandlas och hur myndigheter misskötter sin myndighetsutövning. Men bloggen har mer och mer kommit att bli en politisk blogg där fokus har flyttats från vårt enskilda ärende till att handla om min kamp för att ändra lagar utifrån från alla brister jag uppräckt under vår resa. Jag utgår fortfaraden ifrån Mark men jag har fått och får hela tiden fler och fler berättelser från andra håll. Jag går inte in i ärenden eftersom jag inte har full insyn men ger råd för hur de kan driva själva. Men jag känner igen alldeles för mycket och anser att hela systemet då det gäller socialtjänsten behöver ses över. Allt från utbildning hanteringen, riktlinjer, tolkning och granskning av den.

Jag har engagerat mig politiskt och gjort att jag kan för att förändra situationen främst för utsatta barn men även familjehem som vi själva men även för biologiska föräldrar samt tjänstemännen som arbetar i yrket. Som sagt det som driver mig är behovet av ett bättre barnperspektiv, att inga barn skall behöva slitas ifrån dem de älskar och känner sig trygga med utan väldigt starka väl grundade skäl.


Jag/vi har starta en ny organisation BPIS (barnperspektivet i Sverige) som kommer att jobba för ett tydligare barnperspektiv i Sverige på alla områden som har med barn att göra. www.bpis.nu Vi finns även på facebook. Stödj oss gärna genom att bli medlem. En organisation som har målet att få alla organisationer som arbear för barn att samarbeta för att nå bättre framgång. Vi vill ha ett mycket tydligt barnperspektiv i alla instanser som har med barn att göra, allt från skola, domstolar, andra myndigheter, med personal som är utbildade runt barn och som utgå ifrån barnen och deras bästa. Barnperspektivet måste bli mer än ett fint ord på pappret. Det skall vara något alla jobbar och verkar utifrån.

fredag 9 september 2011

Haveriutredningen

Igår hann jag inte blogga. Har ev. nytt jobb på gång och det var lite pyssel runt det.
I Mark börjar allt komma ikapp när det gäller det ekonomiska. http://hn.se/nyheter/omkretsen/1.1352801-inkops-och-anstallningsstopp-i-mark
Det är både anställningsstopp och inköpsstopp och kallar alla chefer på möte.

Även BT lyfter krisinsatserna. http://www.bt.se/nyheter/mark/mark-chockar-med-akut-krispaket(2933147).gm Man räknar med att läget försämrats med 50 miljoner och man tror att man hamnar på ett underskott 10 miljoner men det är bara för att man låg på plus tidigare och har reserver att ta av.
”Siffror visar att timanställda under årets sju första månader uppgår till 265?000 timmar, motsvarande 250 heltidstjänster .
Anställningsstoppet innebär totalt stopp för konsulter och inhyrd personal samt högst begränsad rätt för övriga anställningar.
Inköpsstoppet innebär förbud emot att köpa in varor, material och tjänster som inte är absolut nödvändiga för att trygga verksamheten”

Undrar vad som händer om man inte får stopp på det? Kan en kommun gå i konkurs?
Orkade inte läsa alla inlägg men kan bara hålla med ett av de översta inläggen under artikeln. Det står: ”Hade man tagit det hela på allvar när den första kritiken kom i mars 2010 så hade det aldrig gått så långt”.

Gissar att det är samma person som skrivit under inslaget på Radio sjuhärad http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=95&grupp=2894&artikel=4686716
Där i intervju med kommunalrådet som talar om att det är ett mycket pressat läge. Man går 50 miljoner back ifrån budget.

I NLT berättar de om att socialstyrelsen nu av riksdagen fått ett uppdrag att se över omplaceringar av små barn. Orsak frekvens och komma med förslag på vad man kan göra av det.
Ännu en sak som jag varit med att påverka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar