DET BLIR ÅTAL.
Jag har vetat ett tag men inte fått säga något.
Hon politikern Ann Hjertén som tog det idiotiska beslutet säger att hon skulle ha tagit ett annat beslut om hon vetat det hon vet idag. Hon står inför risken att få två års fängelse. annrs hade de inte väckt åtal det är nämligen den nedre gränsen, vad jag fått veta, för att de skall väcka åtal så det är vad de allihop riskerar.
Innebär det då att de kommer att se till att rätta till och låta barnen komma hem nu då eller?
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=5498641
Det har bara väckts två sådan åtal i Svergie innan så det är med från TT på västnytt i morses och
Borås tidning har lagt ut en blänkare ifrån TT
http://www.bt.se/nyheter/mark/markpolitiker-misstanks-for-tjanstefel(3724213).gm
Samtidigt går man i Malmö ut med att handläggare på soc där går på knäna.
http://www.sydsvenskan.se/malmo/socialtjansten-gar-pa-knana/
Arbetsmiljön är så tuff att bara två procent av Malmös socialsekreterare upplever att de kan följa lagen. Arbetssituationen är alarmerande i hela landet. I Malmö är det än värre. Det visar en ny rapport från akademikerförbundet SSR.
Socialtjänsten har näst intill oinskränkt makt över enskilda människors liv. Ändå uppger endast två procent av de tillfrågade att de "helt och hållet" har möjlighet att leva upp till socialtjänstlagen. 49 procent av socialsekreterarna i Malmö upplever att de inte klarar "kvaliteten och rättsäkerheten enligt lagens intentioner".
– Det är som om vi skulle säga att vi inte har möjlighet att köra på höger sida av vägen. Vi väljer att åka till vänster och hoppas att vi överlever. Det är en dålig liknelse, men bara så att man förstår att detta är riktigt allvarligt, säger Heike Erkers.
Socialtjänsten har näst intill oinskränkt makt över enskilda människors liv. Ändå uppger endast två procent av de tillfrågade att de "helt och hållet" har möjlighet att leva upp till socialtjänstlagen.
Det är detta jag försökt väck i fyra år. Hur kan man låta det fortsätta vara så?
Samtidigt kommer en rapport:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5498675
Varannan svensk tror att kommunpolitiker och kommunala tjänstemän är korrupta, visar en ny rapport från Finansdepartementets expertgruppI studien från finansdepartementets expertgrupp för studier i offentlig ekonomi har forskarna ställt frågor till 1 500 slumpmässigt utvalda svenskar om hur vanligt det är med korruption i kommunerna, alltså mutor, vänskapskorruption och svågerpolitik. Sex av tio av de tillfrågade svarade att de tror att det är mycket eller ganska vanligt med korruption i kommunerna.
I rapporten har forskarna också gjort internationella jämförelser och där kan de se hur Sverige skiljer ut sig.Är det någon som är förvånad? Inte jag...
– Svenskar misstror sina kommunpolitiker mer än rikspolitikerna, vilket är ett väldigt ovanligt mönster, säger Andreas Bergh.
– Normalt sett brukar folk lita mer på de lokala politikerna, och mindre på riksdagen och EU, men i Sverige är det faktiskt tvärtom.
Hur ska man då göra för att komma åt korruptionen? Forskaren Andreas Bergh har sin idé klar:
– Vårt förslag är att göra det lättare för journalister, medborgare och forskare att granska kommunen om de skulle vilja, genom att mer av ekonomiredovisningen görs tillgänglig på internet i ett standardiserat format, så att det blir lätt att jämföra vad olika kommuner betalar för samma produkt, att det blir lätt att följa hur skattepengar används, vart de går, vem som får olika uppdrag, säger Andreas Bergh.
"Grattis - hoppas det händer något nu"
SvaraRaderaönskar en mormor-farmor som läser din blogg, har lite egna erfarenheter som sommarmamma några år på 80talet, trodde att det var bättre nu, men det verkar inte så.