I BT var det även en debatt artikel http://www.bt.se/debatt/rattsosakert-nar-barn-omhandertas(3022863).gm
I ingressen står det:
Rättssäkerheten borde vara hög vid tvångsomhändertagande av barn, men den sätts ur spel när sociala myndigheter själva utreder, omhändertar, processar och verkställer i samma ärende. Något som är otänkbart vid en polisutredning, skriver Peter Zeijersborger.Den är bra och jag håller helt med författaren i hela inlägget.
Hittade även ett inlägg i Martingers Blogg d 9 nov
Mäniskor måste vara garanterade en rättstrygghet.http://www.bt.se/blogg/martinger/
Han har läst debattinlägget och kommenterar det.
Han skriver:
Brister rättssäkerheten, som kan sägas vara den yttre ramen, blir även innehållet deformerat. Människor mot vilka ingripanden görs måste vara garanterad en rättstrygghet. Att från familjer ta deras barn är kanske det värsta som kan drabba familjer och då måste regelverket vara klart och redigt samt följas till punkt och pricka. För att det senare ska kunna bli verklighet krävs regelkunskap såväl på längden som på bredden.
Sedan var det en artikel i Varas tidning NLT
http://nlt.se/startsidan/lanet/1.1422847-domen-om-fosterbarnen-overklagas-inte
runt att domen inte överklagas. Det står bl.a.
– Lagen är inte skriven så att den tar hänsyn till spädbarnsplacerade fosterbarn, och därför finns det inga prejudicerande aspekter att hänvisa till vid ett överklagande till Högsta förvaltningsdomstolen, säger nämndens ordförande Per-Olof Hermansson (KD) .Men det var ju det man skulle försöka få prövat och det var det man skulle försöka få. Varför ändade han sig? han var ju hårdast drivande i detta? Han ville ju har det testat och få en prejudicernade dom?
Har lämnat mina åsikter i detta.
Det borde komma i morgon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar