Som sagt det vore en sak om vi misskött uppdraget på något vis men det har vi ju inte. Utan de är andra som har gjort fel och då skal det inte vara möjligt att bara låta det bero.
Har sett att mammans förespråkare Bennie Åkerfeldt skriver att jag föll på eget grepp min jakt på maman har nu gett tillbaka. han ser vad han vill se. Jag har inte jagat mamman. jag ser henne ochså som offer.
Och han har inte förstått att det inte är slut än.
Det blir inte lugnt för barn. Han hade visst tagit sig friheten att lägga ut en bild på mig, en blir från SVT men andra såg den, anmälde och till att den försvann. Han är farlig då han tar sig friheter där han sätter andra i skottgluggen, riskerar andra.
Fick en länk till en ny artikel på nyhetsverket. http://www.nyhetsverket.se/nyhet/20524/Alla-har-rätt-till-en-bra-barndom Alla har rätt till en bra barndom.
Det är Patrik Nyberg som skriver om Lisbeth Pippings nya bok: Vår tids hjältar.
Den handlar om familjehem.
Boken riktar sig till alla som är eller funderar på att bli familjehem. Den bygger på frågor, fakta och personliga berättelser.
Lisbeth säger att hon är lite trött på diskussionen runt ekonomisk ersättning till de vanvårdade därför att faktum kvarstår att det är fler som vanvårdas i hemmen än i familjehem eller på institutioner.
Nu har de fått det och man måste se till att det inte händer igen.
I många fall anser Pipping att blod inte är tjockare än vatten och att det i många fall är andra saker som förenar människor än biologiska band.
Det påminner mig om Uppdrag granskning på onsdag som återigen hadnlar om oss och som just heter : om lagen som säger att blod är tjockare än vatten.
”Alla borde har rätt till en bra barndom.
Själv anser hon att familjehem har en viktig funktion och att dessa hem många gånger har inneburit en räddning för många barn. "Familjehem är mina hjältar", uttrycker hon bestämt. Men vad som är viktigt är att alla som jobbar med barn och de som tar olika beslut runt barn måste se barn och unga som jämlika och medmänniskor. Att våga se med barnens ögon tycker hon är en bra utgångspunkt.”
Pipping är starkt kritisk till att familjehemmen inte lyfts fram mer i debatten och menar att det sprids en massa myter om de som erbjuder hjälp till utsatta barn.
– Grunden till varför det talas för lite om dessa frågor tror jag är att samhället i stort ser det som ett nederlag när man inte klarar av föräldrarollen, men det är en felaktig utgångspunkt. Vi ska vara stolta över vårt skyddsnät. Men nu har det utvecklats en debattkultur där det hävdas att de som tar sig an utsatta barn gör det för pengarnas skull. Det är helt felaktigt. Den ekonomiska ersättningen till familjehemmen är låg.
Jag håller så med.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar