Bakgrund

Välkommen till min blogg som ursprungligen startade utifrån att vi förlorade två fosterbarn barn som bott hos oss nästan hela sitt liv. Vår berättelse ligger kvar härunder för de som är inte följt oss från början. I början handlade det om vad som hände oss och hur man hanterade hela ärendet ifrån myndigheters håll. Hur utsatt och rättslös man är och hur utlämnad man känner sig.

Jag har bytt forum en gång men det var mest utifrån att det gamla ibland inte accepterade vissa länkar och det hakade upp sig m.m. Det var också en sida där man kunde stängas ner om någon anmälde så jag valde att flytta den hit. Det gjorde jag i oktober 2010.

Då det gäller oss och vårt ärende är det ingen som arbetar för att barnen skall tillbaka till oss. Heller ingen som aktivt jobbar för att vi skall få finnas kvar i barnens liv. Sommaren 2014 dömdes handläggaren och chefen samt ordförande som tog beslutet om omplacering. Det är bara tredje gången tjänstemän döms för tjänstefel vad jag vet. Man har alltså i alla instanser konstaterat att de gjorde fel. Likaså vem som gjorde fel. Ändå gört förvaltningen komunen allt för att plocka bort oss trots kritiken, domen och det faktum att de bott här nästan hela sitt liv och har sin grundanknytning till oss.

Bloggen, som från början handlade om vad jag tvingades göra för att bli hörd. Det jag skrev och har skrivit gjorde jag från början utifrån min frustration över hur de barn vi älskar behandlas och hur myndigheter misskötter sin myndighetsutövning. Men bloggen har mer och mer kommit att bli en politisk blogg där fokus har flyttats från vårt enskilda ärende till att handla om min kamp för att ändra lagar utifrån från alla brister jag uppräckt under vår resa. Jag utgår fortfaraden ifrån Mark men jag har fått och får hela tiden fler och fler berättelser från andra håll. Jag går inte in i ärenden eftersom jag inte har full insyn men ger råd för hur de kan driva själva. Men jag känner igen alldeles för mycket och anser att hela systemet då det gäller socialtjänsten behöver ses över. Allt från utbildning hanteringen, riktlinjer, tolkning och granskning av den.

Jag har engagerat mig politiskt och gjort att jag kan för att förändra situationen främst för utsatta barn men även familjehem som vi själva men även för biologiska föräldrar samt tjänstemännen som arbetar i yrket. Som sagt det som driver mig är behovet av ett bättre barnperspektiv, att inga barn skall behöva slitas ifrån dem de älskar och känner sig trygga med utan väldigt starka väl grundade skäl.


Jag/vi har starta en ny organisation BPIS (barnperspektivet i Sverige) som kommer att jobba för ett tydligare barnperspektiv i Sverige på alla områden som har med barn att göra. www.bpis.nu Vi finns även på facebook. Stödj oss gärna genom att bli medlem. En organisation som har målet att få alla organisationer som arbear för barn att samarbeta för att nå bättre framgång. Vi vill ha ett mycket tydligt barnperspektiv i alla instanser som har med barn att göra, allt från skola, domstolar, andra myndigheter, med personal som är utbildade runt barn och som utgå ifrån barnen och deras bästa. Barnperspektivet måste bli mer än ett fint ord på pappret. Det skall vara något alla jobbar och verkar utifrån.

söndag 6 november 2011

Är det därför??

Ordförande i utskottet som var med och bestämde att de skulle anlita advokaten går ut med att hon känner sig väldigt lurad. http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=95&grupp=2894&artikel=4784562 De tog honom för att han framställdes så positivt vilket sedan visade sig inte stämma.

Under inslaget hittar jag ett inlägg som är lite anmärkningsvärt.
Rubrik Marks kommuns växande skamfläck
Det är skrivet av en som sitter i just socialnämnden. Han hävdar att hela agerandet sätter både demokratin och ekonomin i fara.

I inlägget efter påpekar skribenten mycket riktigt att vice ordförande i nämnden Anita Lomander hela tiden motarbetat att barnen skulle få komma tillbaka. http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=95&grupp=12422&artikel=4575722 Hon var t.o.m. med i en grupp som aktivt drev att barnen inte skulle tillbaka.
Innan förra rättegången sa hon i media att hon inte skulle gå emot en överklagan http://www.bt.se/nyheter/mark/(2838992).gm men röstade ändå emot då det väl kom upp. http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=95&grupp=12422&artikel=4587816

Likadant är det nu. Hon vill inte heller nu, trots att det hanterats fel att ärendet skall överklagas i nästa instans. Hon visar tydligt att on inte har någon kunskap om hur det fungerar utan har gått på lögnerna om det ”mycket bättre samarbetet” mellan biomamman och den nya familjen. http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=95&grupp=12422&artikel=4751432 Familjen hon inte ens vet vilka de är. Vice hävdar att samarbetet mellan vuxna är så viktigt så när det nu fungerar så är det bättre för barnen att de är kvar där de är. Hon menar också att de nu måste få lugnt samtidigt som det i domen står att nämnden tror att man kan flytta hem barnen inom två år. Skall man igen börja på en hemflytt så blir det långt ifrån lugnt för dem.
Sedan vad jag förstått så finns det inga sådana planer så den som företrädde kommunen är ute i någon annans ärende än nämndens. det i sig borde vara fog för överklagande. Nämndens åsikt kom inte fram. Men inte ens det verkar hon veta.
Jag har också fått uppfattningen att ordförande egentligen heller inte vill att barnen skall tillbaka och jag vet att många nu ifrågasätter om det är därför det dragit ut på tiden och det nu först blir ett möte efter åtskilliga påtryckningar. Ett möte sista dagen för överklagande trots att man haft tre veckor på sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar