Bakgrund

Välkommen till min blogg som ursprungligen startade utifrån att vi förlorade två fosterbarn barn som bott hos oss nästan hela sitt liv. Vår berättelse ligger kvar härunder för de som är inte följt oss från början. I början handlade det om vad som hände oss och hur man hanterade hela ärendet ifrån myndigheters håll. Hur utsatt och rättslös man är och hur utlämnad man känner sig.

Jag har bytt forum en gång men det var mest utifrån att det gamla ibland inte accepterade vissa länkar och det hakade upp sig m.m. Det var också en sida där man kunde stängas ner om någon anmälde så jag valde att flytta den hit. Det gjorde jag i oktober 2010.

Då det gäller oss och vårt ärende är det ingen som arbetar för att barnen skall tillbaka till oss. Heller ingen som aktivt jobbar för att vi skall få finnas kvar i barnens liv. Sommaren 2014 dömdes handläggaren och chefen samt ordförande som tog beslutet om omplacering. Det är bara tredje gången tjänstemän döms för tjänstefel vad jag vet. Man har alltså i alla instanser konstaterat att de gjorde fel. Likaså vem som gjorde fel. Ändå gört förvaltningen komunen allt för att plocka bort oss trots kritiken, domen och det faktum att de bott här nästan hela sitt liv och har sin grundanknytning till oss.

Bloggen, som från början handlade om vad jag tvingades göra för att bli hörd. Det jag skrev och har skrivit gjorde jag från början utifrån min frustration över hur de barn vi älskar behandlas och hur myndigheter misskötter sin myndighetsutövning. Men bloggen har mer och mer kommit att bli en politisk blogg där fokus har flyttats från vårt enskilda ärende till att handla om min kamp för att ändra lagar utifrån från alla brister jag uppräckt under vår resa. Jag utgår fortfaraden ifrån Mark men jag har fått och får hela tiden fler och fler berättelser från andra håll. Jag går inte in i ärenden eftersom jag inte har full insyn men ger råd för hur de kan driva själva. Men jag känner igen alldeles för mycket och anser att hela systemet då det gäller socialtjänsten behöver ses över. Allt från utbildning hanteringen, riktlinjer, tolkning och granskning av den.

Jag har engagerat mig politiskt och gjort att jag kan för att förändra situationen främst för utsatta barn men även familjehem som vi själva men även för biologiska föräldrar samt tjänstemännen som arbetar i yrket. Som sagt det som driver mig är behovet av ett bättre barnperspektiv, att inga barn skall behöva slitas ifrån dem de älskar och känner sig trygga med utan väldigt starka väl grundade skäl.


Jag/vi har starta en ny organisation BPIS (barnperspektivet i Sverige) som kommer att jobba för ett tydligare barnperspektiv i Sverige på alla områden som har med barn att göra. www.bpis.nu Vi finns även på facebook. Stödj oss gärna genom att bli medlem. En organisation som har målet att få alla organisationer som arbear för barn att samarbeta för att nå bättre framgång. Vi vill ha ett mycket tydligt barnperspektiv i alla instanser som har med barn att göra, allt från skola, domstolar, andra myndigheter, med personal som är utbildade runt barn och som utgå ifrån barnen och deras bästa. Barnperspektivet måste bli mer än ett fint ord på pappret. Det skall vara något alla jobbar och verkar utifrån.

tisdag 15 november 2011

Carema, vad är skillanden?

Det som är mest i ropet nu är Carema Care. Det är fruktansvärt hur man kan behandla andra mänskor av rent vinstintresse. Men det blev rama skri och nu ändras lagar. Avtal sägs upp och man skal förhindra att det händer igen.

Det jag tycker är konstigt är att man inte reagerar likadant då det gäller barn, utsatta barn. Jag har väckt det i över två år. Andra före mig i över 20. Utredningar håller för dåligt kvalitet. Utbildningen för yrket till socionom är för dålig. Det egna ansvaret måste tillbaka. Personligt ombud för utsat5ta barn, som företräder och bevakar deras intressen. Ombud med dubble utbildning. Personer i socialnämnden kanske inte skal vara vanliga lekmän, politiker utan skall istället bestå av personer som kan ganska underlag, som et hur de skall se ut.

Barn slits ifrån sina föräldrar och andra som betyder allt för dem utan grund ibland och det måste få ett slut. Det skall inte kunna vara så många som det ändå verkar vara som råkar illa ut. Varför är det så få som reagerar?

Fick ett mail med en länk till ett inslag på västnytt. http://svt.se/2.22620/1.2601237/anklagades_for_att_ha_misshandlat_sina_barn
Det är ännu en familj som lyfts och råkat ut för anklagelser trots att de var oskyldiga. Det är familjen som jag har kontakt med i Halmstad. Malin var med och lyfte bristen på forskning runt shaken baby syndrom då vi var i riksdagen.

Brister som medföra tt barn tas ifrån sina föräldrar på felaktiga grunder. Föräldrar anklagas för ett av de värsta brotten, att slå sina egna barn av fel anledning. Istället för att leta andra anledningar så bestämmer man sig för att det är shaken baby trots att diagnosen tagits bort i andra länder därför att över hälften blev felaktigt dömda. Men inte i Sverige.

Som sagt jag förstår inte att så få reagerar och agerar. Igår gjorde jag en ny anmälan till socialstyrelsen. Får se vad de gör åt den.

1 kommentar:

  1. et finns inte skilnad mellan barn och äldre -- här reagerar barnombudsmannen på hur barn tas i från grundlagsskyddade rättigheter. Hårresande berättelser kallar BO det för. Verklighet för många barn i Sverige: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8658430.ab

    SvaraRadera