Bakgrund

Välkommen till min blogg som ursprungligen startade utifrån att vi förlorade två fosterbarn barn som bott hos oss nästan hela sitt liv. Vår berättelse ligger kvar härunder för de som är inte följt oss från början. I början handlade det om vad som hände oss och hur man hanterade hela ärendet ifrån myndigheters håll. Hur utsatt och rättslös man är och hur utlämnad man känner sig.

Jag har bytt forum en gång men det var mest utifrån att det gamla ibland inte accepterade vissa länkar och det hakade upp sig m.m. Det var också en sida där man kunde stängas ner om någon anmälde så jag valde att flytta den hit. Det gjorde jag i oktober 2010.

Då det gäller oss och vårt ärende är det ingen som arbetar för att barnen skall tillbaka till oss. Heller ingen som aktivt jobbar för att vi skall få finnas kvar i barnens liv. Sommaren 2014 dömdes handläggaren och chefen samt ordförande som tog beslutet om omplacering. Det är bara tredje gången tjänstemän döms för tjänstefel vad jag vet. Man har alltså i alla instanser konstaterat att de gjorde fel. Likaså vem som gjorde fel. Ändå gört förvaltningen komunen allt för att plocka bort oss trots kritiken, domen och det faktum att de bott här nästan hela sitt liv och har sin grundanknytning till oss.

Bloggen, som från början handlade om vad jag tvingades göra för att bli hörd. Det jag skrev och har skrivit gjorde jag från början utifrån min frustration över hur de barn vi älskar behandlas och hur myndigheter misskötter sin myndighetsutövning. Men bloggen har mer och mer kommit att bli en politisk blogg där fokus har flyttats från vårt enskilda ärende till att handla om min kamp för att ändra lagar utifrån från alla brister jag uppräckt under vår resa. Jag utgår fortfaraden ifrån Mark men jag har fått och får hela tiden fler och fler berättelser från andra håll. Jag går inte in i ärenden eftersom jag inte har full insyn men ger råd för hur de kan driva själva. Men jag känner igen alldeles för mycket och anser att hela systemet då det gäller socialtjänsten behöver ses över. Allt från utbildning hanteringen, riktlinjer, tolkning och granskning av den.

Jag har engagerat mig politiskt och gjort att jag kan för att förändra situationen främst för utsatta barn men även familjehem som vi själva men även för biologiska föräldrar samt tjänstemännen som arbetar i yrket. Som sagt det som driver mig är behovet av ett bättre barnperspektiv, att inga barn skall behöva slitas ifrån dem de älskar och känner sig trygga med utan väldigt starka väl grundade skäl.


Jag/vi har starta en ny organisation BPIS (barnperspektivet i Sverige) som kommer att jobba för ett tydligare barnperspektiv i Sverige på alla områden som har med barn att göra. www.bpis.nu Vi finns även på facebook. Stödj oss gärna genom att bli medlem. En organisation som har målet att få alla organisationer som arbear för barn att samarbeta för att nå bättre framgång. Vi vill ha ett mycket tydligt barnperspektiv i alla instanser som har med barn att göra, allt från skola, domstolar, andra myndigheter, med personal som är utbildade runt barn och som utgå ifrån barnen och deras bästa. Barnperspektivet måste bli mer än ett fint ord på pappret. Det skall vara något alla jobbar och verkar utifrån.

måndag 3 augusti 2015

Inte i Sverige ... jo då

Det är ofta då vi ser att barn far illa som vi gömmer oss bakom att det var ju inte i Sverige iallafall. Men det händer här också. Vad sägs om en 12 åring som hängs upp i en krok i taket och våldtas?
http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article21201597.ab
Sju män dömdes nyss för övergrepp på samma flicka.
Scenen som beskrivs i åtalet kunde vara hämtad ur en skräckfilm. Den då tolvåriga flickan har berättat hur hon försågs med handbojor och kedjades vid en krok i taket. Enligt åtalet ska hon även ha fått ett koppel kring halsen och piskats. Åklagaren menar att det handlar om ett utdraget förlopp.

– En tolvårig flicka ska inte sitta fastsatt i en krok i taket, säger åklagare Daniel Veivo Pettersson, som nu har åtalat en 25-årig man för grov våldtäkt mot barn.
– Man häpnar när man hör hennes berättelse. Hon är mycket trovärdig och vi har även kunnat styrka åtalen mot männen genom teknisk bevisning som chattkonversationer och i något fall fanns dna på en kondom och på en bh, säger Daniel Veivo Pettersson

Vid en husrannsakan i 25-åringens hem i Stockholm, där våldtäkten ska ha begåtts under hösten 2013, hittades kedjor, handbojor, koppel och en piska. Enligt flickan hade delar av övergreppen filmats. Polisen misstänkte att filmerna kunde ha sparats i en så kallad molntjänst, och åklagaren fick ta hjälp av Microsoft i USA.
 
Männen i härvan
37-åring, Östergötland: Våldtäkt mot barn och barnpornografibrott - fem års fängelse.
26-åring, Dalarna: Sexuellt ofredande - skyddstillsyn.
29-åring, Stockholmstrakten: Våldtäkt mot barn (två tillfällen) - tre års fängelse.
26-åring, Stockholmstrakten: Våldtäkt mot barn - två och ett halvt års fängelse.
27-åring, Stockholmstrakten: Grov våldtäkt mot barn och våldtäkt mot barn (fyra tillfällen) - sju års fängelse.
55-åring, Östergötland: Utnyttjande av barn för sexuell posering (elva tillfällen) och sexuellt ofredande (två tillfällen) - åtta månaders fängelse.
19-åring, Västra Götaland: Våldtäkt mot barn - åtta månaders fängelse (domen är överklagad).
25-åring, Stockholmstrakten: Åtalad för grov våldtäkt mot barn och våldtäkt mot barn 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar