Bakgrund

Välkommen till min blogg som ursprungligen startade utifrån att vi förlorade två fosterbarn barn som bott hos oss nästan hela sitt liv. Vår berättelse ligger kvar härunder för de som är inte följt oss från början. I början handlade det om vad som hände oss och hur man hanterade hela ärendet ifrån myndigheters håll. Hur utsatt och rättslös man är och hur utlämnad man känner sig.

Jag har bytt forum en gång men det var mest utifrån att det gamla ibland inte accepterade vissa länkar och det hakade upp sig m.m. Det var också en sida där man kunde stängas ner om någon anmälde så jag valde att flytta den hit. Det gjorde jag i oktober 2010.

Då det gäller oss och vårt ärende är det ingen som arbetar för att barnen skall tillbaka till oss. Heller ingen som aktivt jobbar för att vi skall få finnas kvar i barnens liv. Sommaren 2014 dömdes handläggaren och chefen samt ordförande som tog beslutet om omplacering. Det är bara tredje gången tjänstemän döms för tjänstefel vad jag vet. Man har alltså i alla instanser konstaterat att de gjorde fel. Likaså vem som gjorde fel. Ändå gört förvaltningen komunen allt för att plocka bort oss trots kritiken, domen och det faktum att de bott här nästan hela sitt liv och har sin grundanknytning till oss.

Bloggen, som från början handlade om vad jag tvingades göra för att bli hörd. Det jag skrev och har skrivit gjorde jag från början utifrån min frustration över hur de barn vi älskar behandlas och hur myndigheter misskötter sin myndighetsutövning. Men bloggen har mer och mer kommit att bli en politisk blogg där fokus har flyttats från vårt enskilda ärende till att handla om min kamp för att ändra lagar utifrån från alla brister jag uppräckt under vår resa. Jag utgår fortfaraden ifrån Mark men jag har fått och får hela tiden fler och fler berättelser från andra håll. Jag går inte in i ärenden eftersom jag inte har full insyn men ger råd för hur de kan driva själva. Men jag känner igen alldeles för mycket och anser att hela systemet då det gäller socialtjänsten behöver ses över. Allt från utbildning hanteringen, riktlinjer, tolkning och granskning av den.

Jag har engagerat mig politiskt och gjort att jag kan för att förändra situationen främst för utsatta barn men även familjehem som vi själva men även för biologiska föräldrar samt tjänstemännen som arbetar i yrket. Som sagt det som driver mig är behovet av ett bättre barnperspektiv, att inga barn skall behöva slitas ifrån dem de älskar och känner sig trygga med utan väldigt starka väl grundade skäl.


Jag/vi har starta en ny organisation BPIS (barnperspektivet i Sverige) som kommer att jobba för ett tydligare barnperspektiv i Sverige på alla områden som har med barn att göra. www.bpis.nu Vi finns även på facebook. Stödj oss gärna genom att bli medlem. En organisation som har målet att få alla organisationer som arbear för barn att samarbeta för att nå bättre framgång. Vi vill ha ett mycket tydligt barnperspektiv i alla instanser som har med barn att göra, allt från skola, domstolar, andra myndigheter, med personal som är utbildade runt barn och som utgå ifrån barnen och deras bästa. Barnperspektivet måste bli mer än ett fint ord på pappret. Det skall vara något alla jobbar och verkar utifrån.

tisdag 4 augusti 2015

Blandad kompott av sorgligheter

Dagens skörd av sorgligheter börjar i Expressen.
Mamman som lämnade ett åringen inlåst i bilen Hon klappar ihop då hon konfronteras. 45 minuter var hon borta.
http://www.expressen.se/tv/nyheter/utrikes/mamman-lamnade-ettaring-i-stekhet-bil/
OK det var i USA och var 10;onde dag dör ett barn i USA i varm bil men det händer här också.

Sedan var det en förskola som glömde ett barn  så pappan fick bryta sig in.
http://www.expressen.se/tv/nyheter/utrikes/pappa-brot-sig-in-pa-forskola---for-att-hamta-sin-kvarglomda-son/
Men det händer här också.

Sedan en 9 åring som av misstag fick ett baseboll trä i huvudet. Han dog.
http://www.expressen.se/sport/9-arig-pojke-dod---traffad-av-basebolltra/  också det i USA men skulle lika gäran hända här precis som alla andra olyckor

Sedan en pappa som blir arg över hur hans dotter behandlas och är på väg att köra över hennes "antagonister"
http://www.expressen.se/tv/nyheter/utrikes/de-brakar-med-hans-dotter--da-blir-han-vansinnig/
Det jag reagerar mest på i filmen är tjejen som flinar när hon berättaratt hon hörde någon säga att han kommer att träffa dem. Förstår inte vad hon flinar åt
I vilket fall skulle det lika gärna kunna hända här.

Det jag funderar över är att olyckor utomlands får så stort utrymme medan det är så svårt att lyfta saker runt utsatta barn här. OK liknade saker här får också rubriker men annars är intresset för utsatta barn svagt.
LVU utredningen fick bara en liten kommentar.
Det är sorgligt att intresset är så litet och det är så svårt att lyfta alla de små som far illa här. 

Och så Svergie I Malmö körde en förare nästan ihjäl en mamma och hennes bebis. De skadades svårt  Han tänkte på annat...
http://www.expressen.se/kvallsposten/forarens-egna-ord-om-vansinnesfarden/
Biljakten pågick från Drottninggatan till Nobeltorget och skulle komma att få ett våldsamt slut.
Strax efter Nobeltorget tappade mannen i 20-årsåldern kontrollen över bilen, och i full fart körde han rakt in i en parkerad bil längs med Amiralsgatan. Mercedesen fortsatte sedan framåt och kolliderade med flera bilar innan den stannade.
Vittnen från platsen har beskrivit det som att en av de stillastående bilarna "flyger upp i luften" och att det ska ha bildats ett stort rökmoln runt bilarna.
I samband med den våldsamma kraschen ådrog sig en mamma och hennes spädbarn livshotande skador. De båda ska dock ha klarat sig, om än med allvarliga skador som kräver ett stort vårdbehov. 
– Jag vet inte varför jag gjorde så, det var så många tankar i huvudet samtidigt, säger han
 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar