Sökte och fann att man har sett över mänskliga rättigheter och vad det står för och betyder.
Hela betänkandet då det var klar kan man läsa här http://www.regeringen.se/sb/d/12482/a/154040
det var redan 2010
Fick en länk ett remissyttrande på ett betänkande om mänskliga rättigheter
http://www.jo.se/Global/Remissyttranden/7109-2010.pdf
Det som förvånar mest är väl att man ändå behandlar folk och barn som man gör.
Uppdraget var:
Riksdagen har fastställt målet att de mänskliga rättigheterna ska respekteras i Sverige. Regeringens strategi för hur arbetet mot detta långsiktiga mål ska bedrivas har förtydligats i två nationella handlingsplaner för mänskliga rättigheter. Delegationen inrättades i mars 2006 som ett led i genomförandet av regeringens andra handlingsplan på området, En nationell handlingsplan för de mänskliga rättigheterna 2006–2009.
Delegationens uppdrag (dir. 2006:27) har varit att:
-stödja statliga myndigheter, kommuner och landsting i arbetet med att säkerställa full respekt för de mänskliga rättigheterna i verksamheten,
- utarbeta och genomföra strategier för ökad information och kunskap om mänskliga rättigheter hos olika målgrupper i samhället, bland annat genom att samordna EU-initiativet Europeiska året för lika möjligheter för alla, och Europarådets kampanj Alla olika – Alla lika i Sverige,
- stimulera det offentliga samtalet om mänskliga rättigheter samt
-lämna förslag på hur det fortsatta stödet till arbetet för full respekt för de mänskliga rättigheterna i Sverige kan erbjudas efter det att delegationen avslutat sitt uppdrag.de ämnar förslag på ändringar i slutet. Orkade inte riktigt så långt men kolla gärna om det blivit någon förändring utifrån det föreslagna.
Vet inte om jag börjar bli för kritisk men känslan är att det är viktigare att det finns något att visa upp än hur det faktiskt fungerar i praktiken. Vi jobbar minsann med. men vad det innebär är en annan fråga.
Mer om barnen som skall till Azerbadjan.
Och ministern Maria Larsson säger att barnperspektivet skall följas.
I närmare åtta år har nioåriga Billur levt i Sverige. Hennes lillebror är född här. Sedan två år är de tvångsomhändertagna av svenska myndigheter eftersom deras föräldrar är traumatiserade av upplevelserna i deras hemland Azerbajdzjan.
Men nu ska hela familjen utvisas.
”Barnets bästa ska beaktas”
Maria Larsson (kd) är barn- och äldreminister.
Hon säger att barnets bästa ska beaktas vid sådana här beslut.
– Barnens bästa står och stadgas i Barnkonventionen och den gäller att tillämpa för alla myndigheter. Barns bästa ska beaktas i alla beslutssituationer och det förutsätter jag att det görs.
Men trots detta bedömer alltså Migrationsverket, i nuläget, att familjens kan utvisas.
– När ett beslut har fattats, och det har det om jag förstått det rätt gjorts i det här fallet. Då är uppgiften för berörda myndigheter att i samverkan se till att man kan säkra upp att de här barnen i så fall, om de skulle utvisas, får en positiv och bra uppväxt i landet de utvisas till. Finns inte det på plats så är det verkställighetshinder och det har vi sett i ganska många barnärenden, till exempel när det gäller Haddile, att det här inte finns på plats och då kan man inte genomföra utvisningen.
– Och där är det barnperspektivet som ska råda allt igenom.det säger hon trots att hon gång på gång får bevis för att så inte är fallet. Det är många som reagerar.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17113074.ab
en miljöpartist reagerar och kräver en ändring
– Miljöpartiet har jobbat hårt för att få till en lagändring och att vi nu fått med oss moderaterna och de andra allianspartierna på att så ska ske. Det kommer att innebära att fler barn kommer att få stanna. Och Migrationsverket borde kunna ta hänsyn till att det är en lagändring pågång.
Hon säger att fallet med Raul och Billur är ett "verkligt exempel på synnerligen ömmande skäl."
– Och jag uppmanar Migrationsverket att titta på förarbetena till den gällande lagen, från 2005, för att förstå lagstiftarens intentioner. Man ska ta hänsyn till barnens bästa!Jag är så förvånad över att inte fler riksdagsmän och kvinnor går ut och talar om vart de står i frågan
Att ha medicinska behov är inte ett asylskäl. Att vistas i Sverige är inte ett asylskäl, i enlighet med FN:s flyktingkonvention.
SvaraRaderaVälkommen att läsa min blogg.
SvaraRaderahttp:// alltidsissa.bloggo.nu
Kram från en kämpande mamma