Han blev även framröstade bland dem folket ville höra igen.
Igår var det inslaget.
Han kallade det för Ord som föräldrar.
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/131418?programid=2071
Den första han träffade i sin nya klass vågade säga ifrån början till mobbing.
Lägg av, kalla honom inte tåbira Peter.
Han kan inte hjälpa att han går som han gör. På tå..
Vet du varför han går så jo om han väcker sin pappa så får han stryk.
Han var alkoholist barn. Barn till folk som dricker. Sedan upptäcker Morgan att även kompisens föräldrar drack.
Hon skämdes inte för honom, att han var barnhemsbarn utan hon skämdes för sina föräldrar.
Skämdes för att visa hoom hur det stod till.
Jag kan föreställa mig känslan av att inte vara ensma, att det fanns fler som han...
Han avslutar med att man bara kan förändra sig själv. Att kriget var slut, (rubriken på hans bok som jag varmt rekomenderar) Hur hålet han haft inuti försvann.
Att man kan höra och ta åt sig av vad andra säger om en men det är först då man låter det etsa sig fast och påverka en som det bliret problem. Innan är det den som säger, gör eller utsätter andra för vad det nu kan vara. Men tar man åt sig påverkas av det, styras av det så tar man själv över problemet.
Ord kan förändra både possitivt och negativt men bara om vi låter dem.
Att man får drömma och man kan påverka sig själv men inte andra.
Lyssna på programmet det fängslar och tankar som många borde höra och göra sig till ett med, ta åt sig för att orka leva vidare, resa sig och skaka av sig och blir starkare. Förstå att det inte var de, dem det var fel på utan omgivningen. andras beslut som fått konsekvenser för dem. Men att de kan resa sig vägra blir bli offer.
Morgan jag beundrar dig och vi driver samma kamp fast på olika sätt.
I Sverige börjar en ny lag gälla nu d 1 januari. alla barn skall få egen handläggare.
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=83&grupp=10974&artikel=5386610
Författaren Sofia Rapp Johansson, med egen erfarenhet av placeringar i fosterhem, tycker att den nya regeln är ett steg i rätt riktning, men att den inte kommer att kunna förverkligas.
– Det finns inga resurser i kommunerna. Jag jobbar i dag på ett behandlingshem och märker att kommunen inte har råd att skicka ut handläggarna för att prata med sina klienter. Det finns inte någon ekonomi, säger Sofia Rapp Johansson.
Dessutom, menar Sofia Rapp Johansson, att barnets kontaktperson borde vara en fristående person, inte en socialsekreterare.
– Jag blev söndertrasad och flyttade jättemycket. Soc var bara en person som kom och hämtade mig och körde mig till ett annat fosterhem. Jag fick aldrig bygga en relation eller samtala med dem. soc var någonting otrevligt. Jag upplever att många barn som är placerade i dag har samma känsla, att soc är en fiende och är ond, säger hon.Håller med.
Sedan kommer nästa problem. När fel upptäcks och barn behöver placeras så är det bristen på familjehem jourhem och akuthem. Bristen är akut i hela Sverige.
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=83&grupp=10974&artikel=5393161
Bristen är på tonårshem.
SvaraRaderaVi blev färdigutredda för två år sen i en halvstor kommun. Står tomma tar imot barn upp till 7 år
Kontaktat även de små kommunern runt, helt tyst.
Så nä inte i hela landet.
Blir så irro när det hela tiden kommer sådana påstående.
Läste att det är problem i övriga landet för 75% av anmälda familjehem vill ha små barn och 75% som ska placeras är tonåringar.
Det är där problemet ligger. Kommunerna kan ju helt klar gå ut och bli tydligare med vad dom söker. Inte som ett soc som var till oss och försöka övertala oss om tonåringar. För oss funkar det inte för vi har flera egna tonåringar.
Sen så tar man nog barnen försent och då har dom hunnit bli problemtonåringar som ingen svensson vill ha.För det är ju även det dom säger sig söka "vanliga familjer" ja då vill man ju ha vanliga barn! Inte någon som snor en saker eller river ner tapeterna och där står man helt skyddslös och skickar ungen o problemet vidare.
ps
Vi fick låna en liten ett mycket kort tag.