Bakgrund

Välkommen till min blogg som ursprungligen startade utifrån att vi förlorade två fosterbarn barn som bott hos oss nästan hela sitt liv. Vår berättelse ligger kvar härunder för de som är inte följt oss från början. I början handlade det om vad som hände oss och hur man hanterade hela ärendet ifrån myndigheters håll. Hur utsatt och rättslös man är och hur utlämnad man känner sig.

Jag har bytt forum en gång men det var mest utifrån att det gamla ibland inte accepterade vissa länkar och det hakade upp sig m.m. Det var också en sida där man kunde stängas ner om någon anmälde så jag valde att flytta den hit. Det gjorde jag i oktober 2010.

Då det gäller oss och vårt ärende är det ingen som arbetar för att barnen skall tillbaka till oss. Heller ingen som aktivt jobbar för att vi skall få finnas kvar i barnens liv. Sommaren 2014 dömdes handläggaren och chefen samt ordförande som tog beslutet om omplacering. Det är bara tredje gången tjänstemän döms för tjänstefel vad jag vet. Man har alltså i alla instanser konstaterat att de gjorde fel. Likaså vem som gjorde fel. Ändå gört förvaltningen komunen allt för att plocka bort oss trots kritiken, domen och det faktum att de bott här nästan hela sitt liv och har sin grundanknytning till oss.

Bloggen, som från början handlade om vad jag tvingades göra för att bli hörd. Det jag skrev och har skrivit gjorde jag från början utifrån min frustration över hur de barn vi älskar behandlas och hur myndigheter misskötter sin myndighetsutövning. Men bloggen har mer och mer kommit att bli en politisk blogg där fokus har flyttats från vårt enskilda ärende till att handla om min kamp för att ändra lagar utifrån från alla brister jag uppräckt under vår resa. Jag utgår fortfaraden ifrån Mark men jag har fått och får hela tiden fler och fler berättelser från andra håll. Jag går inte in i ärenden eftersom jag inte har full insyn men ger råd för hur de kan driva själva. Men jag känner igen alldeles för mycket och anser att hela systemet då det gäller socialtjänsten behöver ses över. Allt från utbildning hanteringen, riktlinjer, tolkning och granskning av den.

Jag har engagerat mig politiskt och gjort att jag kan för att förändra situationen främst för utsatta barn men även familjehem som vi själva men även för biologiska föräldrar samt tjänstemännen som arbetar i yrket. Som sagt det som driver mig är behovet av ett bättre barnperspektiv, att inga barn skall behöva slitas ifrån dem de älskar och känner sig trygga med utan väldigt starka väl grundade skäl.


Jag/vi har starta en ny organisation BPIS (barnperspektivet i Sverige) som kommer att jobba för ett tydligare barnperspektiv i Sverige på alla områden som har med barn att göra. www.bpis.nu Vi finns även på facebook. Stödj oss gärna genom att bli medlem. En organisation som har målet att få alla organisationer som arbear för barn att samarbeta för att nå bättre framgång. Vi vill ha ett mycket tydligt barnperspektiv i alla instanser som har med barn att göra, allt från skola, domstolar, andra myndigheter, med personal som är utbildade runt barn och som utgå ifrån barnen och deras bästa. Barnperspektivet måste bli mer än ett fint ord på pappret. Det skall vara något alla jobbar och verkar utifrån.

söndag 5 oktober 2014

Nya regeringen

Då är det klart vilka som hamnar vart. De som jag tycker är intressanta för våra frågor är
den som tar över efter Maria Larsson är Åsa Regnér. (s)
http://www.svt.se/nyheter/val2014/fakta-asa-regner
Åsa Regnér har lång erfarenhet av att arbeta politiskt med jämställdhetsfrågor. 2013 utsågs hon till landschef för UN Women i Bolivia, där hon i dag bor med sambo och två barn. 
Hon har tidigare varit generalsekreterare för RFSU, samordnare på Sida, tjänsteman och utredare på TCO och arbetsmarknadsdepartementet.
Hon arbetade även tillsammans med den förre jämställdhetsministern Jens Orback, som planeringschef på justitiedepartementet.
Åsa Regnér har ställt klockan på 05.00 nästan varje morgon sedan hon var 19 år för att få tid att springa. Genom många RFSU-resor har hon sprungit på fler ställen än de flesta.
Hon är född i Malmberget och uppvuxen i Östergötland.
Taxerade inkomst 2013: 294.800 kronor.
Enligt Wikipedia:
Åsa Charlotte Regnér, ursprungligen Pettersson, född 26 augusti 1964 i Malmbergets församling i Norrbottens län,[1] är en svensk tjänsteman och socialdemokratisk politiker som sedan 2014 är barn-, äldre- och jämställdhetsminister i regeringen Löfven.[2]
Regnér växte upp i Linköping och Motala. Hon har studerat vid Stockholms universitet där hon tog en filosofie kandidatexamen i spanska, tyska och konstvetenskap i början av 1990-talet.[3] Hon har arbetat vid TCO och Arbetsmarknadsdepartementet som tjänsteman och utredare.[4] Under Jens Orbacks tid som jämställdhetsminister i den socialdemokratiska regeringen Persson arbetade hon hos honom i Statsrådsberedningen, och arbetade därefter som tjänsteman vid Justitiedepartementet. 2007–2012 var Regnér generalsekreterare i RFSU, arbetade därefter en kortare tid vid Sida, och var 2013–2014 landschef i Bolivia för FN-organet UN Women.[5]
3 oktober 2014 utsågs hon till barn-, äldre- och jämställdhetsminister i regeringen Löfven.[2]

Och den som blir ordförande i socialutskottet, Veronica Palm. (s)http://www.socialdemokraterna.se/Riksdagsgruppen/Veronica-Palm/
Hon skriver om sig själv:
Jag är riksdagsledamot, socialdemokraternas bostadspolitiske talesperson och ordförande i riksdagens civilutskott. Jag är också stolt ordförande för Socialdemokraterna i huvudstaden och suppleant i Socialdemokraternas verkställande utskott.
 
enligt Wikipedia:
Anna Veronica Helén Palm, född 1 februari 1973 i Karlskrona, är en svensk politiker. Hon är socialdemokratisk riksdagsledamot sedan riksdagsvalet 2002 och ordförande för Stockholms Arbetarekommun sedan 2009. Hon är gift med Roger Mogert, oppositionsborgarråd i Stockholms stad. Palm och Mogert har emellertid ansökt om skilsmässa.[1] Paret har tre döttrar
Veronica Palm är uppvuxen i Kisa och gick ut gymnasiet i Linköping 1991 och arbetade därefter fem år som barnskötare. Hon läste samtidigt samhällsvetenskap vid en folkhögskola i Linköping[2] och kvinnovetenskap vid Linköpings universitet.[2] 1996 var hon anställd på Finansdepartementet i Stockholm men flyttade ganska snart tillbaka till Linköping och arbetade där för fackförbundet LO till 1998. Då blev hon ledamot i Europaparlamentet där hon satt ett år. 1999 till 2002 jobbade hon på en NGO[förtydliga] i Stockholm. Sedan dess har hon varit svensk riksdagsledamot, invald i Stockholms kommuns valkrets.[2] Enligt egen uppgift är hennes hjärtefrågor barns uppväxtvillkor och rättigheter, jämställdhet i hela världen och mänskliga rättigheter.[3] Veronica Palm var vice ordförande för Socialförsäkringsutskottet 2008-2010 och ledamot av Utrikesutskottet 2002-2008. Hon blev efter riksdagsvalet 2010 vice ordförande för Skatteutskottet. Sedan april 2011 är hon ordförande i Civilutskottet[4]. Hon har även varit ledamot (2006-2007) och förste vice ordförande (2007-2008) för Riksdagens delegation till Interparlamentariska unionen samt är ledamot av Krigsdelegationen sedan 2008. Palm har av författaren och S-kännaren Christer Isaksson beskrivits som tillhörande vänsterfalangen inom Socialdemokraterna.[5] Veronica Palm nämndes som en kandidat till att ta över som Socialdemokraternas partiledare efter Mona Sahlin.[6] Efter att Håkan Juholt blivit partiledare valdes Palm in som suppleant i partiets verkställande utskott.
 
Hitintills i alla intervjuer har jag inte hört en enda av dem ta upp några social frågor. Det har varit hbtq och könsroller som nämnts. Hoppas ändå att de tar tag ordentligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar