Bakgrund

Välkommen till min blogg som ursprungligen startade utifrån att vi förlorade två fosterbarn barn som bott hos oss nästan hela sitt liv. Vår berättelse ligger kvar härunder för de som är inte följt oss från början. I början handlade det om vad som hände oss och hur man hanterade hela ärendet ifrån myndigheters håll. Hur utsatt och rättslös man är och hur utlämnad man känner sig.

Jag har bytt forum en gång men det var mest utifrån att det gamla ibland inte accepterade vissa länkar och det hakade upp sig m.m. Det var också en sida där man kunde stängas ner om någon anmälde så jag valde att flytta den hit. Det gjorde jag i oktober 2010.

Då det gäller oss och vårt ärende är det ingen som arbetar för att barnen skall tillbaka till oss. Heller ingen som aktivt jobbar för att vi skall få finnas kvar i barnens liv. Sommaren 2014 dömdes handläggaren och chefen samt ordförande som tog beslutet om omplacering. Det är bara tredje gången tjänstemän döms för tjänstefel vad jag vet. Man har alltså i alla instanser konstaterat att de gjorde fel. Likaså vem som gjorde fel. Ändå gört förvaltningen komunen allt för att plocka bort oss trots kritiken, domen och det faktum att de bott här nästan hela sitt liv och har sin grundanknytning till oss.

Bloggen, som från början handlade om vad jag tvingades göra för att bli hörd. Det jag skrev och har skrivit gjorde jag från början utifrån min frustration över hur de barn vi älskar behandlas och hur myndigheter misskötter sin myndighetsutövning. Men bloggen har mer och mer kommit att bli en politisk blogg där fokus har flyttats från vårt enskilda ärende till att handla om min kamp för att ändra lagar utifrån från alla brister jag uppräckt under vår resa. Jag utgår fortfaraden ifrån Mark men jag har fått och får hela tiden fler och fler berättelser från andra håll. Jag går inte in i ärenden eftersom jag inte har full insyn men ger råd för hur de kan driva själva. Men jag känner igen alldeles för mycket och anser att hela systemet då det gäller socialtjänsten behöver ses över. Allt från utbildning hanteringen, riktlinjer, tolkning och granskning av den.

Jag har engagerat mig politiskt och gjort att jag kan för att förändra situationen främst för utsatta barn men även familjehem som vi själva men även för biologiska föräldrar samt tjänstemännen som arbetar i yrket. Som sagt det som driver mig är behovet av ett bättre barnperspektiv, att inga barn skall behöva slitas ifrån dem de älskar och känner sig trygga med utan väldigt starka väl grundade skäl.


Jag/vi har starta en ny organisation BPIS (barnperspektivet i Sverige) som kommer att jobba för ett tydligare barnperspektiv i Sverige på alla områden som har med barn att göra. www.bpis.nu Vi finns även på facebook. Stödj oss gärna genom att bli medlem. En organisation som har målet att få alla organisationer som arbear för barn att samarbeta för att nå bättre framgång. Vi vill ha ett mycket tydligt barnperspektiv i alla instanser som har med barn att göra, allt från skola, domstolar, andra myndigheter, med personal som är utbildade runt barn och som utgå ifrån barnen och deras bästa. Barnperspektivet måste bli mer än ett fint ord på pappret. Det skall vara något alla jobbar och verkar utifrån.

måndag 9 juli 2012

Olika regler för olika personer?

Har varit i sommarparadiset så jag har inte hunnit skriva. Återigen gör en myndighet fel och återigen är det så svårt att rätta till. http://www.expressen.se/gt/21-arige-gabriel-blev-pappa-hos-f-kassan/ Här är det en kille som eskar om bostadsbidrag men som blir pappa på köpet. Kanske trevligt men helt fel. Undrar hur lång tid det tar inna det rättas till.

Själv skulle jg få tillbaka på skatten och har begärt förtids utbetalning. Men Nej får jag veta att man har tagit bort förtidsutbetalning om man har både företag och inkomst bredvid.
Men sa jag det har min man också och han har fått ut. Sedan tyckte jag att det var konstigt att inte lokala skattemyndigheterna informerade om att möjligheten inte längre fanns då jag begärde det och fick lappen. Jag hade just suttit med dem så de visste i vilken situation jag stod vad gällde jobb och eget företag. Varför lämnar de ut lappen om begäran om man inte kan få det?
Jo då vi skulle glada att min man slinkit igenom som handläggaren sa, själv skulle jag få vänta tills i december.
Träffade dagen efter en kompis som också har eget företag och jobbar bredvid. De hade också fått ut sitt nu på begäran. Det verkar som det gäller olika regler för olika personer. 

Sedan kan man ju undra...först har jag betalat för mycket och har legat ute med pengarna nästan ett år sedan skall man få vänta ytterligare 6 månader. Hade rollerna varit omvända att jag betalat in för lite hade jag redan haft en räkning ifrån dem att betala in.  Konstigt tycker jag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar