Bakgrund

Välkommen till min blogg som ursprungligen startade utifrån att vi förlorade två fosterbarn barn som bott hos oss nästan hela sitt liv. Vår berättelse ligger kvar härunder för de som är inte följt oss från början. I början handlade det om vad som hände oss och hur man hanterade hela ärendet ifrån myndigheters håll. Hur utsatt och rättslös man är och hur utlämnad man känner sig.

Jag har bytt forum en gång men det var mest utifrån att det gamla ibland inte accepterade vissa länkar och det hakade upp sig m.m. Det var också en sida där man kunde stängas ner om någon anmälde så jag valde att flytta den hit. Det gjorde jag i oktober 2010.

Då det gäller oss och vårt ärende är det ingen som arbetar för att barnen skall tillbaka till oss. Heller ingen som aktivt jobbar för att vi skall få finnas kvar i barnens liv. Sommaren 2014 dömdes handläggaren och chefen samt ordförande som tog beslutet om omplacering. Det är bara tredje gången tjänstemän döms för tjänstefel vad jag vet. Man har alltså i alla instanser konstaterat att de gjorde fel. Likaså vem som gjorde fel. Ändå gört förvaltningen komunen allt för att plocka bort oss trots kritiken, domen och det faktum att de bott här nästan hela sitt liv och har sin grundanknytning till oss.

Bloggen, som från början handlade om vad jag tvingades göra för att bli hörd. Det jag skrev och har skrivit gjorde jag från början utifrån min frustration över hur de barn vi älskar behandlas och hur myndigheter misskötter sin myndighetsutövning. Men bloggen har mer och mer kommit att bli en politisk blogg där fokus har flyttats från vårt enskilda ärende till att handla om min kamp för att ändra lagar utifrån från alla brister jag uppräckt under vår resa. Jag utgår fortfaraden ifrån Mark men jag har fått och får hela tiden fler och fler berättelser från andra håll. Jag går inte in i ärenden eftersom jag inte har full insyn men ger råd för hur de kan driva själva. Men jag känner igen alldeles för mycket och anser att hela systemet då det gäller socialtjänsten behöver ses över. Allt från utbildning hanteringen, riktlinjer, tolkning och granskning av den.

Jag har engagerat mig politiskt och gjort att jag kan för att förändra situationen främst för utsatta barn men även familjehem som vi själva men även för biologiska föräldrar samt tjänstemännen som arbetar i yrket. Som sagt det som driver mig är behovet av ett bättre barnperspektiv, att inga barn skall behöva slitas ifrån dem de älskar och känner sig trygga med utan väldigt starka väl grundade skäl.


Jag/vi har starta en ny organisation BPIS (barnperspektivet i Sverige) som kommer att jobba för ett tydligare barnperspektiv i Sverige på alla områden som har med barn att göra. www.bpis.nu Vi finns även på facebook. Stödj oss gärna genom att bli medlem. En organisation som har målet att få alla organisationer som arbear för barn att samarbeta för att nå bättre framgång. Vi vill ha ett mycket tydligt barnperspektiv i alla instanser som har med barn att göra, allt från skola, domstolar, andra myndigheter, med personal som är utbildade runt barn och som utgå ifrån barnen och deras bästa. Barnperspektivet måste bli mer än ett fint ord på pappret. Det skall vara något alla jobbar och verkar utifrån.

fredag 27 juli 2012

Olämpliga föräldrar

Man slutar aldrig förvånas över hur inkompetenta en del föräldrar är. Varför skaffar man barn om man ändå inte bryr sig om dem eller vill ha dem? Det finna idag över 20 sorters preventivmedel man behöver inte bli med barn.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15172965.ab Här är det en polsk familj, två vuxna och två barn en pojke på elva år och en flicka på två år. Vid incheckningen till Grekland upptäcker att passet för 2 åringen har gått ut.  Vad gör de? ställer in. Nej de lämnar tösen vid disken och går på planet och åker själva.

Vittnen berättar hur Maja storgrät och ropade efter sin mamma.


Det skall kännas att göra så mot barn. Det är ju inte klokt.
Hur kan man ens komma på tanken att lämna sitt barn, en två åring på en flygplats och själv påka på semester? http://www.expressen.se/tv/nyheter/utrikes/paret-overgav-sin-tvaariga-dotter-pa-flygplats/ Hur kan man njuta en vecka eller hur länge de nu åkte, med vetskapen om att man lämnat sitt barn, en liten flicka på två år utan att veta vad som hänt det eller hur det gått?
Tror de att barnet står kvar där de lämnade det efter en vecka?

Nu riskerar de 5 års fängelse.
Det måste finnas lagar som skyddar barn mot föräldrar som är på det viset.
Inkompetenta, oansvariga, egoistiska, som aldrig borde få skaffa barn.

Även här i Svergie saknas lagar. De som finns utgår ifrån att alla föräldrar är lämpliga eller åtminstonde kan bli det efter viss vård.
När jag lyfte det fick jag ju frågan hur man skulle få opinion för att ta barn ifrån sina föräldrar. Men det handlar ju om att trygga barn där man redan gjort det, tagit dem. 
Det handlar om att trygga dem så att föräldrar som gör såhär inte skall kunna fortsätta att förstöra för dem och därmed barnen. Sedan innebär det inte att de inte skall få träffa sina bio föräldrar eller att de skall undanhållas på något sätt men det skall ske på barnets vilkor. Utifrån vad barnet mår bra av.

Tror ingen skulle vilja lämna tillbaka flickan som lämnades till hennes föräldrar med enbart ett löfte om att aldrig göra om det.  Tror inte att så många skulle vilja att de fick tillbaka henne överhuvudet taget. Tvivlar på att de får behålla barnet som fick åka med också. Kan man lämna en två åring vad kan man tänka sig göra med en som är elva?

Det skall kännas, kosta att göra så här med barn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar