Bakgrund

Välkommen till min blogg som ursprungligen startade utifrån att vi förlorade två fosterbarn barn som bott hos oss nästan hela sitt liv. Vår berättelse ligger kvar härunder för de som är inte följt oss från början. I början handlade det om vad som hände oss och hur man hanterade hela ärendet ifrån myndigheters håll. Hur utsatt och rättslös man är och hur utlämnad man känner sig.

Jag har bytt forum en gång men det var mest utifrån att det gamla ibland inte accepterade vissa länkar och det hakade upp sig m.m. Det var också en sida där man kunde stängas ner om någon anmälde så jag valde att flytta den hit. Det gjorde jag i oktober 2010.

Då det gäller oss och vårt ärende är det ingen som arbetar för att barnen skall tillbaka till oss. Heller ingen som aktivt jobbar för att vi skall få finnas kvar i barnens liv. Sommaren 2014 dömdes handläggaren och chefen samt ordförande som tog beslutet om omplacering. Det är bara tredje gången tjänstemän döms för tjänstefel vad jag vet. Man har alltså i alla instanser konstaterat att de gjorde fel. Likaså vem som gjorde fel. Ändå gört förvaltningen komunen allt för att plocka bort oss trots kritiken, domen och det faktum att de bott här nästan hela sitt liv och har sin grundanknytning till oss.

Bloggen, som från början handlade om vad jag tvingades göra för att bli hörd. Det jag skrev och har skrivit gjorde jag från början utifrån min frustration över hur de barn vi älskar behandlas och hur myndigheter misskötter sin myndighetsutövning. Men bloggen har mer och mer kommit att bli en politisk blogg där fokus har flyttats från vårt enskilda ärende till att handla om min kamp för att ändra lagar utifrån från alla brister jag uppräckt under vår resa. Jag utgår fortfaraden ifrån Mark men jag har fått och får hela tiden fler och fler berättelser från andra håll. Jag går inte in i ärenden eftersom jag inte har full insyn men ger råd för hur de kan driva själva. Men jag känner igen alldeles för mycket och anser att hela systemet då det gäller socialtjänsten behöver ses över. Allt från utbildning hanteringen, riktlinjer, tolkning och granskning av den.

Jag har engagerat mig politiskt och gjort att jag kan för att förändra situationen främst för utsatta barn men även familjehem som vi själva men även för biologiska föräldrar samt tjänstemännen som arbetar i yrket. Som sagt det som driver mig är behovet av ett bättre barnperspektiv, att inga barn skall behöva slitas ifrån dem de älskar och känner sig trygga med utan väldigt starka väl grundade skäl.


Jag/vi har starta en ny organisation BPIS (barnperspektivet i Sverige) som kommer att jobba för ett tydligare barnperspektiv i Sverige på alla områden som har med barn att göra. www.bpis.nu Vi finns även på facebook. Stödj oss gärna genom att bli medlem. En organisation som har målet att få alla organisationer som arbear för barn att samarbeta för att nå bättre framgång. Vi vill ha ett mycket tydligt barnperspektiv i alla instanser som har med barn att göra, allt från skola, domstolar, andra myndigheter, med personal som är utbildade runt barn och som utgå ifrån barnen och deras bästa. Barnperspektivet måste bli mer än ett fint ord på pappret. Det skall vara något alla jobbar och verkar utifrån.

lördag 28 juli 2012

Försäkringskassan gör tydligen inte fel...

Idag träffade jag en kompis. Hon är ensamstående och har tre barn. Alla är mjölk allegiker, alltså inte laktos.
Hon har stridit för att få kostnadsersättning för specialkost för minsta tösen. Det har man rätt till för barn men den baseras tydligen på uträkningar från konsumtionsverket för barn över två år.  Deras mat är mycket dyrare. t.ex ost kostade 300 kr/kg medan en vanlig kostar ca 60-80 kr. 

Då hon ringde runt och undrade vem som sätter riktlinjerna var det konsumentverkets riktlinjer man följde men de är bara för barn över två år. Barn under två år verkar det som man inte tror äter något. Hon undrade vem som bestämmer, vem som är ansvarig eller vem som granskar eller som man klagar hos  och hon hänvisades till socialstyrelsen. Men de talade informerade henne om att det inte finns någon som har granskningsansvaret för just försäkringskassan. man räknar tydligen inte med att de gör fel...
Om något är fel får man klaga hos försäkringskassan själv eller så får man går till förvaltningsdomstolen.
Ringde direkt till ett par politiker i riksdagen som blev lika förvånade men som lovade att de skulle titta på det direkt.

Även detta handlar ju om barn. Det kommer fram mer och mer då andra som råkar illa ut kommer till mig eftersom de vet att jag driver, och jobbar för en förändring.

1 kommentar:

  1. Snart kommer FKs "beslut" skall bli intressant och se vad dom skriver ang min tös kost... Återkommer :)

    SvaraRadera