Bakgrund

Välkommen till min blogg som ursprungligen startade utifrån att vi förlorade två fosterbarn barn som bott hos oss nästan hela sitt liv. Vår berättelse ligger kvar härunder för de som är inte följt oss från början. I början handlade det om vad som hände oss och hur man hanterade hela ärendet ifrån myndigheters håll. Hur utsatt och rättslös man är och hur utlämnad man känner sig.

Jag har bytt forum en gång men det var mest utifrån att det gamla ibland inte accepterade vissa länkar och det hakade upp sig m.m. Det var också en sida där man kunde stängas ner om någon anmälde så jag valde att flytta den hit. Det gjorde jag i oktober 2010.

Då det gäller oss och vårt ärende är det ingen som arbetar för att barnen skall tillbaka till oss. Heller ingen som aktivt jobbar för att vi skall få finnas kvar i barnens liv. Sommaren 2014 dömdes handläggaren och chefen samt ordförande som tog beslutet om omplacering. Det är bara tredje gången tjänstemän döms för tjänstefel vad jag vet. Man har alltså i alla instanser konstaterat att de gjorde fel. Likaså vem som gjorde fel. Ändå gört förvaltningen komunen allt för att plocka bort oss trots kritiken, domen och det faktum att de bott här nästan hela sitt liv och har sin grundanknytning till oss.

Bloggen, som från början handlade om vad jag tvingades göra för att bli hörd. Det jag skrev och har skrivit gjorde jag från början utifrån min frustration över hur de barn vi älskar behandlas och hur myndigheter misskötter sin myndighetsutövning. Men bloggen har mer och mer kommit att bli en politisk blogg där fokus har flyttats från vårt enskilda ärende till att handla om min kamp för att ändra lagar utifrån från alla brister jag uppräckt under vår resa. Jag utgår fortfaraden ifrån Mark men jag har fått och får hela tiden fler och fler berättelser från andra håll. Jag går inte in i ärenden eftersom jag inte har full insyn men ger råd för hur de kan driva själva. Men jag känner igen alldeles för mycket och anser att hela systemet då det gäller socialtjänsten behöver ses över. Allt från utbildning hanteringen, riktlinjer, tolkning och granskning av den.

Jag har engagerat mig politiskt och gjort att jag kan för att förändra situationen främst för utsatta barn men även familjehem som vi själva men även för biologiska föräldrar samt tjänstemännen som arbetar i yrket. Som sagt det som driver mig är behovet av ett bättre barnperspektiv, att inga barn skall behöva slitas ifrån dem de älskar och känner sig trygga med utan väldigt starka väl grundade skäl.


Jag/vi har starta en ny organisation BPIS (barnperspektivet i Sverige) som kommer att jobba för ett tydligare barnperspektiv i Sverige på alla områden som har med barn att göra. www.bpis.nu Vi finns även på facebook. Stödj oss gärna genom att bli medlem. En organisation som har målet att få alla organisationer som arbear för barn att samarbeta för att nå bättre framgång. Vi vill ha ett mycket tydligt barnperspektiv i alla instanser som har med barn att göra, allt från skola, domstolar, andra myndigheter, med personal som är utbildade runt barn och som utgå ifrån barnen och deras bästa. Barnperspektivet måste bli mer än ett fint ord på pappret. Det skall vara något alla jobbar och verkar utifrån.

söndag 24 juli 2011

Det ser ju bra ut eller???

Då var det helg igen som vi spenderat i vårt sommarparadis.
Vi träffade barnen i veckan, fyra månader sedan sist och lika underbart. Tösen har jag aldrig sett så ”kramig”. Pojken skulle på toa. Vi var inne på ett utedass och han mindes plötsligt att vi hade en sådan i stugan. Skall ni åka dit frågade han. Jag vill me´, mig vill åka stugan sa han och det förstod jag så väl han älskade att vara där. Två meter ifrån mig gick nästan hela tiden en skyddspersonal. Hon skulle överhuvudet taget inte varit med enligt beslutet. Ändå var hon där och gick de första timmarna knappt två meter ifrån mig och kommenterade allt. Inte där då blir du våt, inte så du blir smutsig. Man kan undra vem hon skyddade och ifrån vem. Så betedde hon sig inte ens hemma hos mamman trots att de i rätt sagt att mamman inte klarar upp situationen. Undrar vad som händer när de som beslutat om hennes icke närvaro får veta att hon ändå var med. Jag har inget sagt….än.

I gårdagens BT http://www.bt.se/nyheter/mark/hasch-pm-i-fel-akt-hos-socialen(2872811).gm står det om socialen igen. Denna gång har de lämnat ut en akt till en mamma coh det visar sig att de lagt i ett PM ifrån polisen. Det framstår därför som om en flicka varit förhört och använt hasch men det är fel flicka. Fel namn och fel personnummer. I samma dokument står det dessutom om en rad andra ungdomar som förhörts. Att lämna ut det är sekretessbrott och det skall ju inte vara socialen som lämnar ut polisinformation runt andra ungdomar som förhörts av polisen till någon som inte är ens anhörig. Sedan skulle det ju inte legat i hennes akt från första början.

De har ju tidigare fått kritik för sitt sätt att handskas med dokument inom kontoret. Enligt socialstyrelsen gör de ju nu som de skall eller??
De skulle ju hantera det rättsäkert och ha koll på att allt hamnade på rätt ställen eller?? men så verkar det inte riktigt vara.

En bloggare http://alternativ-debatt.blogspot.com/ har skrivit flera inlägg om Mark. Hon har även skrivit ett brev som gått både till Juholt, Maria Larsson, BO och socialstyrelsen. Hon har även överklagat den senaste domen. Hon har lagt ut sitt överklagande.
Hon hänvisar till min debattartikel och även Maria Larssons svar till mig och mitt svar till henne igen.
Några inlägg längre ned (19 juni) ligger även ett inlägg om den familj som blev av med sina tre barn då de hämtades i skolan. Hon har fått tag i och lagt ut kritiken från Bo Edwardsson. Som sagt hur kan en utredning få tillåtas vara så undermålig? Hur kan man ta så livsavgörande beslut på något som är så dåligt? Hur kan den tillåtas användas i rätt? Arton punkter har han sammanfattat alla fel bara i utredningen i.
Men enligt socialstyrelsen gör de ju nu allt rätt. Men innebär det att det är så? Mark gör ju nu som de skall eller??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar