Bakgrund

Välkommen till min blogg som ursprungligen startade utifrån att vi förlorade två fosterbarn barn som bott hos oss nästan hela sitt liv. Vår berättelse ligger kvar härunder för de som är inte följt oss från början. I början handlade det om vad som hände oss och hur man hanterade hela ärendet ifrån myndigheters håll. Hur utsatt och rättslös man är och hur utlämnad man känner sig.

Jag har bytt forum en gång men det var mest utifrån att det gamla ibland inte accepterade vissa länkar och det hakade upp sig m.m. Det var också en sida där man kunde stängas ner om någon anmälde så jag valde att flytta den hit. Det gjorde jag i oktober 2010.

Då det gäller oss och vårt ärende är det ingen som arbetar för att barnen skall tillbaka till oss. Heller ingen som aktivt jobbar för att vi skall få finnas kvar i barnens liv. Sommaren 2014 dömdes handläggaren och chefen samt ordförande som tog beslutet om omplacering. Det är bara tredje gången tjänstemän döms för tjänstefel vad jag vet. Man har alltså i alla instanser konstaterat att de gjorde fel. Likaså vem som gjorde fel. Ändå gört förvaltningen komunen allt för att plocka bort oss trots kritiken, domen och det faktum att de bott här nästan hela sitt liv och har sin grundanknytning till oss.

Bloggen, som från början handlade om vad jag tvingades göra för att bli hörd. Det jag skrev och har skrivit gjorde jag från början utifrån min frustration över hur de barn vi älskar behandlas och hur myndigheter misskötter sin myndighetsutövning. Men bloggen har mer och mer kommit att bli en politisk blogg där fokus har flyttats från vårt enskilda ärende till att handla om min kamp för att ändra lagar utifrån från alla brister jag uppräckt under vår resa. Jag utgår fortfaraden ifrån Mark men jag har fått och får hela tiden fler och fler berättelser från andra håll. Jag går inte in i ärenden eftersom jag inte har full insyn men ger råd för hur de kan driva själva. Men jag känner igen alldeles för mycket och anser att hela systemet då det gäller socialtjänsten behöver ses över. Allt från utbildning hanteringen, riktlinjer, tolkning och granskning av den.

Jag har engagerat mig politiskt och gjort att jag kan för att förändra situationen främst för utsatta barn men även familjehem som vi själva men även för biologiska föräldrar samt tjänstemännen som arbetar i yrket. Som sagt det som driver mig är behovet av ett bättre barnperspektiv, att inga barn skall behöva slitas ifrån dem de älskar och känner sig trygga med utan väldigt starka väl grundade skäl.


Jag/vi har starta en ny organisation BPIS (barnperspektivet i Sverige) som kommer att jobba för ett tydligare barnperspektiv i Sverige på alla områden som har med barn att göra. www.bpis.nu Vi finns även på facebook. Stödj oss gärna genom att bli medlem. En organisation som har målet att få alla organisationer som arbear för barn att samarbeta för att nå bättre framgång. Vi vill ha ett mycket tydligt barnperspektiv i alla instanser som har med barn att göra, allt från skola, domstolar, andra myndigheter, med personal som är utbildade runt barn och som utgå ifrån barnen och deras bästa. Barnperspektivet måste bli mer än ett fint ord på pappret. Det skall vara något alla jobbar och verkar utifrån.

lördag 16 juli 2011

Medskyldig?

Då är det åter igen en helg och rätt tyst.

Fick en länk till en blogg där en socialdemokrat håller med om att oseriösa utredningar måste bort. http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1651

Hittade även en artikel där en pappa skriver om hur rättsystemet fungerar ibland. http://www.vf.se/asikter/insandare/pappor-har-ingen-chans
Han tar upp hur en domre inte lyssnar på en pappa utan tar mammans parti vilket tillsist resluterar i att pappa i uppgivenhet och frustration dödar mamman. Han skriver:

Som pappa idag har vi ingen som helst chans med en rättsapparat som helt står på mammans sida. Även om mamman gjort sig skyldig till brott, slagit barnen och har en psykiatrisk diagnos har detta inte någon betydelse. Mamman får vårdnaden i alla fall. Det jag har lärt mig av detta är att sanningen inte är värd något. I rätten går det att ljuga hur mycket som helst. Jag ger inte fem öre för det svenska rättssystemet. Man har överhuvudtaget ingen aning om ett barns behov och rätt till sina båda föräldrar.

Vet inte hur det var i det ärendet men det kan inte sägas nog. Utredningar måste vara baserade på fakta och inblandande måste höras. Det är ju även vad han hävdar att om dommaren hört pappan kanske det inte hänt alltså är dommaren medskyldig. Man får vad man skapar.

2 kommentarer:

  1. Följer ert öde och kan bara säga att ni är helt fantastiska. Tänk om alla barn hade föräldrar som er, då hade världen sett helt annorlunda ut. Ni är otroliga förebilder för oss övriga föräldrar i samhället. Följer ert fall och hoppas uppdrag granskning gör ett nytt reportage direkt efter sommaren för att röra upp mer och ställa allt till rätta igen , dvs ge er tillbaka barnen!

    SvaraRadera
  2. Kan inget annat än att hålla med den uppgivna pappan. Som insatt åskådare till två liknande fall med vårdnadstvister, där mammorna ofelbart fått vårdnaden, trots upprepade utomståendes anmälningar om vanvård och att barn far illa.... Soc i ett sådant läge, håller de "stackars" mammorna om ryggen och papporna kan se sig om i månen ens ang umgänget, som givetvis uteblir....var är pappornas rätt då?
    Bedrövligt räcker inte ens....

    SvaraRadera