Bakgrund

Välkommen till min blogg som ursprungligen startade utifrån att vi förlorade två fosterbarn barn som bott hos oss nästan hela sitt liv. Vår berättelse ligger kvar härunder för de som är inte följt oss från början. I början handlade det om vad som hände oss och hur man hanterade hela ärendet ifrån myndigheters håll. Hur utsatt och rättslös man är och hur utlämnad man känner sig.

Jag har bytt forum en gång men det var mest utifrån att det gamla ibland inte accepterade vissa länkar och det hakade upp sig m.m. Det var också en sida där man kunde stängas ner om någon anmälde så jag valde att flytta den hit. Det gjorde jag i oktober 2010.

Då det gäller oss och vårt ärende är det ingen som arbetar för att barnen skall tillbaka till oss. Heller ingen som aktivt jobbar för att vi skall få finnas kvar i barnens liv. Sommaren 2014 dömdes handläggaren och chefen samt ordförande som tog beslutet om omplacering. Det är bara tredje gången tjänstemän döms för tjänstefel vad jag vet. Man har alltså i alla instanser konstaterat att de gjorde fel. Likaså vem som gjorde fel. Ändå gört förvaltningen komunen allt för att plocka bort oss trots kritiken, domen och det faktum att de bott här nästan hela sitt liv och har sin grundanknytning till oss.

Bloggen, som från början handlade om vad jag tvingades göra för att bli hörd. Det jag skrev och har skrivit gjorde jag från början utifrån min frustration över hur de barn vi älskar behandlas och hur myndigheter misskötter sin myndighetsutövning. Men bloggen har mer och mer kommit att bli en politisk blogg där fokus har flyttats från vårt enskilda ärende till att handla om min kamp för att ändra lagar utifrån från alla brister jag uppräckt under vår resa. Jag utgår fortfaraden ifrån Mark men jag har fått och får hela tiden fler och fler berättelser från andra håll. Jag går inte in i ärenden eftersom jag inte har full insyn men ger råd för hur de kan driva själva. Men jag känner igen alldeles för mycket och anser att hela systemet då det gäller socialtjänsten behöver ses över. Allt från utbildning hanteringen, riktlinjer, tolkning och granskning av den.

Jag har engagerat mig politiskt och gjort att jag kan för att förändra situationen främst för utsatta barn men även familjehem som vi själva men även för biologiska föräldrar samt tjänstemännen som arbetar i yrket. Som sagt det som driver mig är behovet av ett bättre barnperspektiv, att inga barn skall behöva slitas ifrån dem de älskar och känner sig trygga med utan väldigt starka väl grundade skäl.


Jag/vi har starta en ny organisation BPIS (barnperspektivet i Sverige) som kommer att jobba för ett tydligare barnperspektiv i Sverige på alla områden som har med barn att göra. www.bpis.nu Vi finns även på facebook. Stödj oss gärna genom att bli medlem. En organisation som har målet att få alla organisationer som arbear för barn att samarbeta för att nå bättre framgång. Vi vill ha ett mycket tydligt barnperspektiv i alla instanser som har med barn att göra, allt från skola, domstolar, andra myndigheter, med personal som är utbildade runt barn och som utgå ifrån barnen och deras bästa. Barnperspektivet måste bli mer än ett fint ord på pappret. Det skall vara något alla jobbar och verkar utifrån.

lördag 15 september 2012

Flyktingar

Hittade en artikel ifrån veckan.
En man som försöker köra på ensam kommande flyktingbarn http://www.expressen.se/nyheter/forsoker-kora-pa-flyktingbarn/
Hur kan man vara så hjärtlös? Jaga barn. Det spelar ingen roll hur gamla de är så gör man bara inte så.
Ett barn som flytt ensamt har ofta varit med om saker som inga barn, inga människor alls skall vara vara med om.  Många har bevittnat och utsats för våld, våldtäckter, andra övergrepp för att inte tala om skräcken att leva under sådana omständigheten. Jag kan inte ens föreställa mig hur det skulle vara. Sedan koma hit utan någon man känner, utan den trygghet som vi är så vana vid och sedan jagas bara för att man är just flykting och har gått igenom det man gjort och valt att försöka ta sig därifrån.

Det finns de som säger att det bara är rika som kommer hit och sedan skickar efter sina familjer. Men för det första skulle de flesta av oss komma rätt lågt vi också om vi sålde allt vi hade. Sedan är det bara tror att det var en på tio som hämtar /skickar efter någon sedan.

Alltså är påståendena en lögn.
då de sedan kommer hit få de inte börja skolan eller läsa svenska förrän de vet om de får stanna. De klumpas ihop med andra de inte känner har varit på flyktingförläggningar med 8 i varje lägenhet. ingen av dem känner varandra sedan tidigare. Lägenheter i sådant skick att vi aldrig accepterat det. Spruckna fönsterrutor Inte så det blåser in men ändå, parketten ligger lös på golvet. Trasiga spisar, en dursch på så många.
Det ena man har är en säng i ett rum som man delar med många andra.
har träffat personer som varit här tre år och inte visste om de fick stanna. de visste inte vad som hänt med deras anhöriga, De visste inte hur det skulle bli.
Ett väntrum som de inte visste hur länge de skulle vara i.
Men enligt en del så har de det ju så bra och kommer bara och lever på oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar