Bakgrund

Välkommen till min blogg som ursprungligen startade utifrån att vi förlorade två fosterbarn barn som bott hos oss nästan hela sitt liv. Vår berättelse ligger kvar härunder för de som är inte följt oss från början. I början handlade det om vad som hände oss och hur man hanterade hela ärendet ifrån myndigheters håll. Hur utsatt och rättslös man är och hur utlämnad man känner sig.

Jag har bytt forum en gång men det var mest utifrån att det gamla ibland inte accepterade vissa länkar och det hakade upp sig m.m. Det var också en sida där man kunde stängas ner om någon anmälde så jag valde att flytta den hit. Det gjorde jag i oktober 2010.

Då det gäller oss och vårt ärende är det ingen som arbetar för att barnen skall tillbaka till oss. Heller ingen som aktivt jobbar för att vi skall få finnas kvar i barnens liv. Sommaren 2014 dömdes handläggaren och chefen samt ordförande som tog beslutet om omplacering. Det är bara tredje gången tjänstemän döms för tjänstefel vad jag vet. Man har alltså i alla instanser konstaterat att de gjorde fel. Likaså vem som gjorde fel. Ändå gört förvaltningen komunen allt för att plocka bort oss trots kritiken, domen och det faktum att de bott här nästan hela sitt liv och har sin grundanknytning till oss.

Bloggen, som från början handlade om vad jag tvingades göra för att bli hörd. Det jag skrev och har skrivit gjorde jag från början utifrån min frustration över hur de barn vi älskar behandlas och hur myndigheter misskötter sin myndighetsutövning. Men bloggen har mer och mer kommit att bli en politisk blogg där fokus har flyttats från vårt enskilda ärende till att handla om min kamp för att ändra lagar utifrån från alla brister jag uppräckt under vår resa. Jag utgår fortfaraden ifrån Mark men jag har fått och får hela tiden fler och fler berättelser från andra håll. Jag går inte in i ärenden eftersom jag inte har full insyn men ger råd för hur de kan driva själva. Men jag känner igen alldeles för mycket och anser att hela systemet då det gäller socialtjänsten behöver ses över. Allt från utbildning hanteringen, riktlinjer, tolkning och granskning av den.

Jag har engagerat mig politiskt och gjort att jag kan för att förändra situationen främst för utsatta barn men även familjehem som vi själva men även för biologiska föräldrar samt tjänstemännen som arbetar i yrket. Som sagt det som driver mig är behovet av ett bättre barnperspektiv, att inga barn skall behöva slitas ifrån dem de älskar och känner sig trygga med utan väldigt starka väl grundade skäl.


Jag/vi har starta en ny organisation BPIS (barnperspektivet i Sverige) som kommer att jobba för ett tydligare barnperspektiv i Sverige på alla områden som har med barn att göra. www.bpis.nu Vi finns även på facebook. Stödj oss gärna genom att bli medlem. En organisation som har målet att få alla organisationer som arbear för barn att samarbeta för att nå bättre framgång. Vi vill ha ett mycket tydligt barnperspektiv i alla instanser som har med barn att göra, allt från skola, domstolar, andra myndigheter, med personal som är utbildade runt barn och som utgå ifrån barnen och deras bästa. Barnperspektivet måste bli mer än ett fint ord på pappret. Det skall vara något alla jobbar och verkar utifrån.

fredag 7 september 2012

Att behöva en paragraf

I Martingers blogg lyfter han http://martinger.wordpress.com/2012/09/05/ge-mig-en-%c2%a7/ en kvinna som ringt och vill ha en paragraf att ta hjälp utav.
Ärendet där man raserar en hel familj, tar ifrån dem  företag, levebröd, man tar ifrån dem deras heder, goda rykte och tvingar in dem på institution helt utan anledning, månad efter månad utan att det ger någonting, utan att ge dem ersättning för förlorad inkomst. Genom det raserar man hela deras ekonomi, om de fortsätter har de snart tagit ifrån dem deras hem ochså.
Man tar ifrån dem deras barn inte mindre tre gånger och man har senare konstaterat att det inte fanns någon orsak. Ändå tycker man att de skall reagera och agera normalt vilket de gör för det mesta. Man kan undra hur många som orkat hålla ihop efter att ha utsats som de gjort. I deras fall räcker det med att de blir frustrarade så anmäls de igen.

Har själv stött på samma sak. Man har tagit ifrån oss delar av vårt liv, barnen, man har svartmålat oss, ljugit om oss. Man baktalar oss, påstår saker som inte hänt. Vi har fått anonyma anmälningar med info som bara finns på ett ställe och sedan skall vi ändå vara snäll och trevliga, inte ifrågasätta, inte höja tonen eller vara spydiga eller sarkastiska, inte tala om det som varit trots att det genomsyrar hela vårt liv för gör vi det så vänds det emot oss.

Behöver en paragraf är det många som gör. Ofta finns det faktiskt paragrafer men tyvärr kan många av dem tolkas och det görs olika. Sedan är det också så att om någon bryter mot paragraferna så händer det inget vilket gör många av dem verkningslösa. Det har jag tagit upp många gånger och gör det nu igen.

1 kommentar:

  1. Det kan inte vara annat än den ökänt utskämda Marks kommun som är i farten igen.
    Gissar du vet mera om detta, fast hur får man det att upphöra?

    SvaraRadera