Bakgrund

Välkommen till min blogg som ursprungligen startade utifrån att vi förlorade två fosterbarn barn som bott hos oss nästan hela sitt liv. Vår berättelse ligger kvar härunder för de som är inte följt oss från början. I början handlade det om vad som hände oss och hur man hanterade hela ärendet ifrån myndigheters håll. Hur utsatt och rättslös man är och hur utlämnad man känner sig.

Jag har bytt forum en gång men det var mest utifrån att det gamla ibland inte accepterade vissa länkar och det hakade upp sig m.m. Det var också en sida där man kunde stängas ner om någon anmälde så jag valde att flytta den hit. Det gjorde jag i oktober 2010.

Då det gäller oss och vårt ärende är det ingen som arbetar för att barnen skall tillbaka till oss. Heller ingen som aktivt jobbar för att vi skall få finnas kvar i barnens liv. Sommaren 2014 dömdes handläggaren och chefen samt ordförande som tog beslutet om omplacering. Det är bara tredje gången tjänstemän döms för tjänstefel vad jag vet. Man har alltså i alla instanser konstaterat att de gjorde fel. Likaså vem som gjorde fel. Ändå gört förvaltningen komunen allt för att plocka bort oss trots kritiken, domen och det faktum att de bott här nästan hela sitt liv och har sin grundanknytning till oss.

Bloggen, som från början handlade om vad jag tvingades göra för att bli hörd. Det jag skrev och har skrivit gjorde jag från början utifrån min frustration över hur de barn vi älskar behandlas och hur myndigheter misskötter sin myndighetsutövning. Men bloggen har mer och mer kommit att bli en politisk blogg där fokus har flyttats från vårt enskilda ärende till att handla om min kamp för att ändra lagar utifrån från alla brister jag uppräckt under vår resa. Jag utgår fortfaraden ifrån Mark men jag har fått och får hela tiden fler och fler berättelser från andra håll. Jag går inte in i ärenden eftersom jag inte har full insyn men ger råd för hur de kan driva själva. Men jag känner igen alldeles för mycket och anser att hela systemet då det gäller socialtjänsten behöver ses över. Allt från utbildning hanteringen, riktlinjer, tolkning och granskning av den.

Jag har engagerat mig politiskt och gjort att jag kan för att förändra situationen främst för utsatta barn men även familjehem som vi själva men även för biologiska föräldrar samt tjänstemännen som arbetar i yrket. Som sagt det som driver mig är behovet av ett bättre barnperspektiv, att inga barn skall behöva slitas ifrån dem de älskar och känner sig trygga med utan väldigt starka väl grundade skäl.


Jag/vi har starta en ny organisation BPIS (barnperspektivet i Sverige) som kommer att jobba för ett tydligare barnperspektiv i Sverige på alla områden som har med barn att göra. www.bpis.nu Vi finns även på facebook. Stödj oss gärna genom att bli medlem. En organisation som har målet att få alla organisationer som arbear för barn att samarbeta för att nå bättre framgång. Vi vill ha ett mycket tydligt barnperspektiv i alla instanser som har med barn att göra, allt från skola, domstolar, andra myndigheter, med personal som är utbildade runt barn och som utgå ifrån barnen och deras bästa. Barnperspektivet måste bli mer än ett fint ord på pappret. Det skall vara något alla jobbar och verkar utifrån.

måndag 19 oktober 2015

Stockholm är sig inte lik

Är Stockholm igen men slås av att det inte är som det brukar vara.
Kliver av tåget och går in på stationen. Det första jag ser är typ  fem poliser som står och pratar med ett gäng killar som ser ut som dem tv ,  ensamkommande unga pojkar som lever på gatan. Jag vet inte om det är så men jag får list att gå fram och fråga om någon av dem skulle vilja hänga med hem, vill ha ett liv med oss?.

Jag passerar och ser sedan ett bord vid utgången med flera personer med västar. Det sitter en skylt på väggen med texten migrationsverket. Bredvid står ett gäng stationsvärdar.  När jag kommer utanför ser jag massor av tält där de delar ut mat och dryck ser det ut som. Jag stoppar mig själv på väg dit för att fråga om de behöver hjälp. Hinner ju inte, har ju en tid att passa.

På väg till  Sergels torg ser jag inte mindre än sju tiggare. Vid varje tunnelbaneuppgång står det vakter. I parken vid Clark kyrka tält för utdelning av mat för uteliggare. I trappen till Sergel står ett stort gäng pircade svarta killar. De har så många saker i sniket så jag har svårt att titta den i ögonen. Kan inte hjälpa att jag tycker det är fukt och undrar om det inte är ett sätt att gömma sig ändå.

På plattan sitter ett gäng vanliga alkoholister om jag får kalla dem så. En man på knä som tigger får ett mc Donalds paket av en förbi passerade,  han sliter upp pappret och äter.

Inne på gallerian är det vakter. ..

Jag köper mig lite mat och sätter mig och det dröjer inte länge innan en kvinna kommer fram och ber om pengar, försöker sälja en tidning. Jag har inga kontanter och hon visar att hon är hungrig så hon får halva min portion.

Nej det är sig inte likt.  Jag är glad att jag inte bor i Stockholm att jag snart skall åka hem igen.
Det jag reagerar på är att vi i Sverige 2015 plötsligt har uteliggare, tiggare och gatubarn. Så skall det väl inte vara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar