Bakgrund

Välkommen till min blogg som ursprungligen startade utifrån att vi förlorade två fosterbarn barn som bott hos oss nästan hela sitt liv. Vår berättelse ligger kvar härunder för de som är inte följt oss från början. I början handlade det om vad som hände oss och hur man hanterade hela ärendet ifrån myndigheters håll. Hur utsatt och rättslös man är och hur utlämnad man känner sig.

Jag har bytt forum en gång men det var mest utifrån att det gamla ibland inte accepterade vissa länkar och det hakade upp sig m.m. Det var också en sida där man kunde stängas ner om någon anmälde så jag valde att flytta den hit. Det gjorde jag i oktober 2010.

Då det gäller oss och vårt ärende är det ingen som arbetar för att barnen skall tillbaka till oss. Heller ingen som aktivt jobbar för att vi skall få finnas kvar i barnens liv. Sommaren 2014 dömdes handläggaren och chefen samt ordförande som tog beslutet om omplacering. Det är bara tredje gången tjänstemän döms för tjänstefel vad jag vet. Man har alltså i alla instanser konstaterat att de gjorde fel. Likaså vem som gjorde fel. Ändå gört förvaltningen komunen allt för att plocka bort oss trots kritiken, domen och det faktum att de bott här nästan hela sitt liv och har sin grundanknytning till oss.

Bloggen, som från början handlade om vad jag tvingades göra för att bli hörd. Det jag skrev och har skrivit gjorde jag från början utifrån min frustration över hur de barn vi älskar behandlas och hur myndigheter misskötter sin myndighetsutövning. Men bloggen har mer och mer kommit att bli en politisk blogg där fokus har flyttats från vårt enskilda ärende till att handla om min kamp för att ändra lagar utifrån från alla brister jag uppräckt under vår resa. Jag utgår fortfaraden ifrån Mark men jag har fått och får hela tiden fler och fler berättelser från andra håll. Jag går inte in i ärenden eftersom jag inte har full insyn men ger råd för hur de kan driva själva. Men jag känner igen alldeles för mycket och anser att hela systemet då det gäller socialtjänsten behöver ses över. Allt från utbildning hanteringen, riktlinjer, tolkning och granskning av den.

Jag har engagerat mig politiskt och gjort att jag kan för att förändra situationen främst för utsatta barn men även familjehem som vi själva men även för biologiska föräldrar samt tjänstemännen som arbetar i yrket. Som sagt det som driver mig är behovet av ett bättre barnperspektiv, att inga barn skall behöva slitas ifrån dem de älskar och känner sig trygga med utan väldigt starka väl grundade skäl.


Jag/vi har starta en ny organisation BPIS (barnperspektivet i Sverige) som kommer att jobba för ett tydligare barnperspektiv i Sverige på alla områden som har med barn att göra. www.bpis.nu Vi finns även på facebook. Stödj oss gärna genom att bli medlem. En organisation som har målet att få alla organisationer som arbear för barn att samarbeta för att nå bättre framgång. Vi vill ha ett mycket tydligt barnperspektiv i alla instanser som har med barn att göra, allt från skola, domstolar, andra myndigheter, med personal som är utbildade runt barn och som utgå ifrån barnen och deras bästa. Barnperspektivet måste bli mer än ett fint ord på pappret. Det skall vara något alla jobbar och verkar utifrån.

måndag 22 augusti 2011

Tyst

Återigen slås man av tystnaden. Socialstyrelsen har sagt sitt och förvaltningen jobbar på utifrån sina nya riktlinjer. Medias intresse avmattas och det blir tyst. Kvar sitter de som drabbats och skall försöka plocka upp bitarna av en raserad tillvaro. Barn som har separationsångest, som blivit uppkäftiga och testar föräldrarnas gränser. Som vaknar på nätterna och har mardrömmar. Raserad ekonomi, raserade företag och kanske skulder hos kronofogden. Mitt i allt detta skall man försöka hittat illbaka till vardagen med skola och jobb. För omgivningen är det på något sätt överspelat men såren och efterverkningarna är alltför tydliga hos de som varit utsatta.
Det har hänt alldeles för ofta tidigare och risken är att det händer igen om vi inte fortsätter att driva på kraven om upprättelse kraven om kompensation.

Som sagt jag anser att kompensationen borde ingår i paketet. Om socialstyrelsen kritiserar och anser att någon behandlats fel så borde det vara självklart att man rättar till och kompenserar men så är det inte. Hjälp oss att det inte tystnar utan protesterna fortsätter att höras, rösterna med krav på förändring för ett bättre samhälle för alla att leva i.

1 kommentar:

  1. Socialförvaltningar kan med sina verktyg hjälpa människor, men i Marks kommun använder de verktygen till att krossa mänskliga relationer, utan att de sedan ställs till svars för vad de har gjort. Själva kan tjänstemännen gå vidare med sina liv som om inget har hänt, medans de som har fått sitt liv och sina relationer krossade får ägna sitt liv åt att försöka sopa upp smulorna som socialen har lämnat efter sig. Rättigheten att stämma en socialförvaltning som använt sig av myndighetsövergrepp borde vara en självklarhet, ekonomisk ersättning kan aldrig sätta plåster på det mänskliga och själsliga lidandet de utsatt individer för, men det kan underlätta för familjer att kunna komma på fötter igen. Det ska heller inte vara familjehem mot biologiska familjer, utan man behöver enas i att det är systemfel som gör det möjligt för socialförvaltningar att utöva myndighetsövergrepp, inte bara mot biologiska föräldrar, utan också mot psykologiska föräldrar. Tyvärr går det inte att lagstadga om sunt förnuft!
    Hoppas att allt kommer att ordna sig till det bästa för er och barnen till slut.
    Kramkram

    SvaraRadera