Bakgrund

Välkommen till min blogg som ursprungligen startade utifrån att vi förlorade två fosterbarn barn som bott hos oss nästan hela sitt liv. Vår berättelse ligger kvar härunder för de som är inte följt oss från början. I början handlade det om vad som hände oss och hur man hanterade hela ärendet ifrån myndigheters håll. Hur utsatt och rättslös man är och hur utlämnad man känner sig.

Jag har bytt forum en gång men det var mest utifrån att det gamla ibland inte accepterade vissa länkar och det hakade upp sig m.m. Det var också en sida där man kunde stängas ner om någon anmälde så jag valde att flytta den hit. Det gjorde jag i oktober 2010.

Då det gäller oss och vårt ärende är det ingen som arbetar för att barnen skall tillbaka till oss. Heller ingen som aktivt jobbar för att vi skall få finnas kvar i barnens liv. Sommaren 2014 dömdes handläggaren och chefen samt ordförande som tog beslutet om omplacering. Det är bara tredje gången tjänstemän döms för tjänstefel vad jag vet. Man har alltså i alla instanser konstaterat att de gjorde fel. Likaså vem som gjorde fel. Ändå gört förvaltningen komunen allt för att plocka bort oss trots kritiken, domen och det faktum att de bott här nästan hela sitt liv och har sin grundanknytning till oss.

Bloggen, som från början handlade om vad jag tvingades göra för att bli hörd. Det jag skrev och har skrivit gjorde jag från början utifrån min frustration över hur de barn vi älskar behandlas och hur myndigheter misskötter sin myndighetsutövning. Men bloggen har mer och mer kommit att bli en politisk blogg där fokus har flyttats från vårt enskilda ärende till att handla om min kamp för att ändra lagar utifrån från alla brister jag uppräckt under vår resa. Jag utgår fortfaraden ifrån Mark men jag har fått och får hela tiden fler och fler berättelser från andra håll. Jag går inte in i ärenden eftersom jag inte har full insyn men ger råd för hur de kan driva själva. Men jag känner igen alldeles för mycket och anser att hela systemet då det gäller socialtjänsten behöver ses över. Allt från utbildning hanteringen, riktlinjer, tolkning och granskning av den.

Jag har engagerat mig politiskt och gjort att jag kan för att förändra situationen främst för utsatta barn men även familjehem som vi själva men även för biologiska föräldrar samt tjänstemännen som arbetar i yrket. Som sagt det som driver mig är behovet av ett bättre barnperspektiv, att inga barn skall behöva slitas ifrån dem de älskar och känner sig trygga med utan väldigt starka väl grundade skäl.


Jag/vi har starta en ny organisation BPIS (barnperspektivet i Sverige) som kommer att jobba för ett tydligare barnperspektiv i Sverige på alla områden som har med barn att göra. www.bpis.nu Vi finns även på facebook. Stödj oss gärna genom att bli medlem. En organisation som har målet att få alla organisationer som arbear för barn att samarbeta för att nå bättre framgång. Vi vill ha ett mycket tydligt barnperspektiv i alla instanser som har med barn att göra, allt från skola, domstolar, andra myndigheter, med personal som är utbildade runt barn och som utgå ifrån barnen och deras bästa. Barnperspektivet måste bli mer än ett fint ord på pappret. Det skall vara något alla jobbar och verkar utifrån.

torsdag 11 augusti 2011

Årets mamma?

Fick en länk och ett mail att en tidning nu skall utse årets mamma. http://www.expressen.se/nyheter/1.2521557/nu-kan-du-nominera-arets-hjaltemama
”någon” tänkte nominera mig, kul men det skall väl mycket till. Gissar att det behövs rätt många röster men som sagt, det är alltid kul med uppskattning.

Snart börjar väl folk tröttna på att läsa om Mark. Det verkar ju aldrig bli någon ordning. Och det är precis vad som oftast händer någon kämpar, det lyfts men det ger inget eller väldigt lite och snart är det något annat som är intressant. Kampen för upprättelse faller i glömska.

Fick idag mail ifrån ett tungt namn med frågan hur man kan hjälpa till. Jag uppskattar så alla som vill vara med.

Igår stod det i Borås tidning http://www.bt.se/nyheter/mark/krismote-om-socialen-i-mark-i-dag(2893314).gm att det var krismöte igår med kommunledningen och ordförande och vice i nämnden. I Borås tidning lyfts kontroverser mellan partierna i nämnden. Enligt ett inslag på radio sjuhärad nu på morgonen är det är främst ekonomin. Men mer och mer framkommer det att det även är en spricka mellan politikerna i nämnden. Man undra vilka sprickan är mellan? Ordförande (KD) hade i alla fall socialdemoraternas stöd. Men jag tycker att det är lite konstigt att ingen från allians sidan ställer sig bakom och försvarar. De borde förstå att det ser ut som om de inte backar honom vilket skulle vara beklagligt.
I radion senare sändning http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=95&grupp=2894&artikel=4640950 bekräftas att de nu skall få stöd av kommunfullmäktige. Men vad stödet innebär skall bestämmas senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar