Bakgrund

Välkommen till min blogg som ursprungligen startade utifrån att vi förlorade två fosterbarn barn som bott hos oss nästan hela sitt liv. Vår berättelse ligger kvar härunder för de som är inte följt oss från början. I början handlade det om vad som hände oss och hur man hanterade hela ärendet ifrån myndigheters håll. Hur utsatt och rättslös man är och hur utlämnad man känner sig.

Jag har bytt forum en gång men det var mest utifrån att det gamla ibland inte accepterade vissa länkar och det hakade upp sig m.m. Det var också en sida där man kunde stängas ner om någon anmälde så jag valde att flytta den hit. Det gjorde jag i oktober 2010.

Då det gäller oss och vårt ärende är det ingen som arbetar för att barnen skall tillbaka till oss. Heller ingen som aktivt jobbar för att vi skall få finnas kvar i barnens liv. Sommaren 2014 dömdes handläggaren och chefen samt ordförande som tog beslutet om omplacering. Det är bara tredje gången tjänstemän döms för tjänstefel vad jag vet. Man har alltså i alla instanser konstaterat att de gjorde fel. Likaså vem som gjorde fel. Ändå gört förvaltningen komunen allt för att plocka bort oss trots kritiken, domen och det faktum att de bott här nästan hela sitt liv och har sin grundanknytning till oss.

Bloggen, som från början handlade om vad jag tvingades göra för att bli hörd. Det jag skrev och har skrivit gjorde jag från början utifrån min frustration över hur de barn vi älskar behandlas och hur myndigheter misskötter sin myndighetsutövning. Men bloggen har mer och mer kommit att bli en politisk blogg där fokus har flyttats från vårt enskilda ärende till att handla om min kamp för att ändra lagar utifrån från alla brister jag uppräckt under vår resa. Jag utgår fortfaraden ifrån Mark men jag har fått och får hela tiden fler och fler berättelser från andra håll. Jag går inte in i ärenden eftersom jag inte har full insyn men ger råd för hur de kan driva själva. Men jag känner igen alldeles för mycket och anser att hela systemet då det gäller socialtjänsten behöver ses över. Allt från utbildning hanteringen, riktlinjer, tolkning och granskning av den.

Jag har engagerat mig politiskt och gjort att jag kan för att förändra situationen främst för utsatta barn men även familjehem som vi själva men även för biologiska föräldrar samt tjänstemännen som arbetar i yrket. Som sagt det som driver mig är behovet av ett bättre barnperspektiv, att inga barn skall behöva slitas ifrån dem de älskar och känner sig trygga med utan väldigt starka väl grundade skäl.


Jag/vi har starta en ny organisation BPIS (barnperspektivet i Sverige) som kommer att jobba för ett tydligare barnperspektiv i Sverige på alla områden som har med barn att göra. www.bpis.nu Vi finns även på facebook. Stödj oss gärna genom att bli medlem. En organisation som har målet att få alla organisationer som arbear för barn att samarbeta för att nå bättre framgång. Vi vill ha ett mycket tydligt barnperspektiv i alla instanser som har med barn att göra, allt från skola, domstolar, andra myndigheter, med personal som är utbildade runt barn och som utgå ifrån barnen och deras bästa. Barnperspektivet måste bli mer än ett fint ord på pappret. Det skall vara något alla jobbar och verkar utifrån.

onsdag 3 oktober 2012

Fruktansvärt om det stämmer

Fick veta att det kommit in polisanmälningar mot Marks kommun. Nästan 20 stycken.  Vet att en anmälning inte behöver betyda något. En anmälning behöver inte betyda att det leder till åtal men anmälningarna gäller att ansvariga inte gjort vad de kan för att komma till rätta med det man fick kritik för efter socialstyrelsen kritik. Att socialförvaltningen fortsätter att göra samma fel.
Skall inte säga rent ut vad jag har för åsikt i det utan nöjer mig med att säga att jag förstår kritiken.

Något som stryker under den åsikten är ett inlägg i Markbladet www.markbladet.se
förra veckan under tyck till om Mark (långt ner på höger) där står det:
Publicerad: 2012-10-01 21:39:32

Fortsättning "jag vet av egen erfarenhet".

För ett tag sen sedan skrev jag om hur socialförvaltningen i Marks kommun efter sinnesjuk utredning från deras sida tog ifrån mig vårdnaden om min dotter. (Läs mer under " vet av egen erfarenhet". Efter att ha bott hos sin psykopatpappa och blivit förhindrar att få sin röst hört (att få bo hos sin mamma för att pappan slagit henne) i 1.5 år valde hon att begå självmord för två dagar sedan. Hon skrev ett självmordsbrev om hur mycket hon hatade sin pappa och "dom elaka tanterna" i Marks kommun socialförvaltning som inte lät henne bo med sin mamma och hennes syskon. Hon planerade att rymma till mig, men vågade inte för att då skulle mamma bli anklagad för att ha kidnappat henne. Hela min värld är i spillror och allt pga inkompetenta socialarbetare i Mark kommun. Hur i he....te skall ni nu på socialförvaltningen kompensera mig och min familj för min dotters död? Är ni nöjda över hur duktiga ni varit som fattat ett rätt beslut som slutat som ni anser så "lyckligt" och för hennes "bästa"? Fan ta er!
 
Tror inte någon skriver inte ett sådant inlägg utan anledning. Inlägget är skrivet d 1/10 alltså skall en flicka tagit livet av sig på lördagen d 29 oktober. Vet inte mer men bara tanken är så skrämmande att jag inte orkar ta in det.  Stämmer det så är det fruktansvärt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar