Bakgrund

Välkommen till min blogg som ursprungligen startade utifrån att vi förlorade två fosterbarn barn som bott hos oss nästan hela sitt liv. Vår berättelse ligger kvar härunder för de som är inte följt oss från början. I början handlade det om vad som hände oss och hur man hanterade hela ärendet ifrån myndigheters håll. Hur utsatt och rättslös man är och hur utlämnad man känner sig.

Jag har bytt forum en gång men det var mest utifrån att det gamla ibland inte accepterade vissa länkar och det hakade upp sig m.m. Det var också en sida där man kunde stängas ner om någon anmälde så jag valde att flytta den hit. Det gjorde jag i oktober 2010.

Då det gäller oss och vårt ärende är det ingen som arbetar för att barnen skall tillbaka till oss. Heller ingen som aktivt jobbar för att vi skall få finnas kvar i barnens liv. Sommaren 2014 dömdes handläggaren och chefen samt ordförande som tog beslutet om omplacering. Det är bara tredje gången tjänstemän döms för tjänstefel vad jag vet. Man har alltså i alla instanser konstaterat att de gjorde fel. Likaså vem som gjorde fel. Ändå gört förvaltningen komunen allt för att plocka bort oss trots kritiken, domen och det faktum att de bott här nästan hela sitt liv och har sin grundanknytning till oss.

Bloggen, som från början handlade om vad jag tvingades göra för att bli hörd. Det jag skrev och har skrivit gjorde jag från början utifrån min frustration över hur de barn vi älskar behandlas och hur myndigheter misskötter sin myndighetsutövning. Men bloggen har mer och mer kommit att bli en politisk blogg där fokus har flyttats från vårt enskilda ärende till att handla om min kamp för att ändra lagar utifrån från alla brister jag uppräckt under vår resa. Jag utgår fortfaraden ifrån Mark men jag har fått och får hela tiden fler och fler berättelser från andra håll. Jag går inte in i ärenden eftersom jag inte har full insyn men ger råd för hur de kan driva själva. Men jag känner igen alldeles för mycket och anser att hela systemet då det gäller socialtjänsten behöver ses över. Allt från utbildning hanteringen, riktlinjer, tolkning och granskning av den.

Jag har engagerat mig politiskt och gjort att jag kan för att förändra situationen främst för utsatta barn men även familjehem som vi själva men även för biologiska föräldrar samt tjänstemännen som arbetar i yrket. Som sagt det som driver mig är behovet av ett bättre barnperspektiv, att inga barn skall behöva slitas ifrån dem de älskar och känner sig trygga med utan väldigt starka väl grundade skäl.


Jag/vi har starta en ny organisation BPIS (barnperspektivet i Sverige) som kommer att jobba för ett tydligare barnperspektiv i Sverige på alla områden som har med barn att göra. www.bpis.nu Vi finns även på facebook. Stödj oss gärna genom att bli medlem. En organisation som har målet att få alla organisationer som arbear för barn att samarbeta för att nå bättre framgång. Vi vill ha ett mycket tydligt barnperspektiv i alla instanser som har med barn att göra, allt från skola, domstolar, andra myndigheter, med personal som är utbildade runt barn och som utgå ifrån barnen och deras bästa. Barnperspektivet måste bli mer än ett fint ord på pappret. Det skall vara något alla jobbar och verkar utifrån.

onsdag 1 augusti 2012

Stockholm

Då är jag i Stockholm.
Jag svängde in på ett spontanbesök hos barnombudsmannen.
Fredrik hade semester men jag talade med en jurist där och berättade om vad som var på gång.
Vi skulle ha mer kontakt efteråt. (min träff idag)
Sedan träffade jag en kompis jag inte sett på 5 år och pratade ikapp oss. Tiden går fort så. Vi hann att både åta, fika och äta igen under tiden vi satt kvar. Så trevligt vi hade.

Var sedan och lämnade grejer och hämtade nyckel hos kompisen där jag skulle sova.
Eftersom hon skulle lägga sig tidigt så gick jag ut och träffade Anne Skåner tidigare ordf i samhällets styvbarn. Själv drabbad som liten och vi gjorde stan och pratade.
Samtalsämnet för dagen kan man lätt sammanfatta:
Vem bär ansvaret för placerade barn som dör i ett familjehem eller på en institution.
Det finns ett "färskt " ärende (Donia) där åklagaren lägger ner och menar att det inte finns bevis trots att det inte gjorts någon utredning. Trots att de inblandade säger en annan sak än vad som står i dokumentation från sjukhus.
Har inte en vårdnadshavare rätt att på statens bekostnad få veta vad som hänt? Det borde vara så.

I sydsvenskan står det om ännu ett barn som farit illa. http://www.sydsvenskan.se/malmo/spadbarn-overgavs-i-bostad Polis blev uppringda ang ett skrikande barn och då de kom till platsen så hittar de ett ensamt spädbarn i en lägenhet. Det fanns ett barn till i närheten (inte i lägenheten) men ingen annan. Någon har alltså lämnat vad et verkar inte bara ett utan två barn utan tillsyn. Ett räcker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar