Bakgrund

Välkommen till min blogg som ursprungligen startade utifrån att vi förlorade två fosterbarn barn som bott hos oss nästan hela sitt liv. Vår berättelse ligger kvar härunder för de som är inte följt oss från början. I början handlade det om vad som hände oss och hur man hanterade hela ärendet ifrån myndigheters håll. Hur utsatt och rättslös man är och hur utlämnad man känner sig.

Jag har bytt forum en gång men det var mest utifrån att det gamla ibland inte accepterade vissa länkar och det hakade upp sig m.m. Det var också en sida där man kunde stängas ner om någon anmälde så jag valde att flytta den hit. Det gjorde jag i oktober 2010.

Då det gäller oss och vårt ärende är det ingen som arbetar för att barnen skall tillbaka till oss. Heller ingen som aktivt jobbar för att vi skall få finnas kvar i barnens liv. Sommaren 2014 dömdes handläggaren och chefen samt ordförande som tog beslutet om omplacering. Det är bara tredje gången tjänstemän döms för tjänstefel vad jag vet. Man har alltså i alla instanser konstaterat att de gjorde fel. Likaså vem som gjorde fel. Ändå gört förvaltningen komunen allt för att plocka bort oss trots kritiken, domen och det faktum att de bott här nästan hela sitt liv och har sin grundanknytning till oss.

Bloggen, som från början handlade om vad jag tvingades göra för att bli hörd. Det jag skrev och har skrivit gjorde jag från början utifrån min frustration över hur de barn vi älskar behandlas och hur myndigheter misskötter sin myndighetsutövning. Men bloggen har mer och mer kommit att bli en politisk blogg där fokus har flyttats från vårt enskilda ärende till att handla om min kamp för att ändra lagar utifrån från alla brister jag uppräckt under vår resa. Jag utgår fortfaraden ifrån Mark men jag har fått och får hela tiden fler och fler berättelser från andra håll. Jag går inte in i ärenden eftersom jag inte har full insyn men ger råd för hur de kan driva själva. Men jag känner igen alldeles för mycket och anser att hela systemet då det gäller socialtjänsten behöver ses över. Allt från utbildning hanteringen, riktlinjer, tolkning och granskning av den.

Jag har engagerat mig politiskt och gjort att jag kan för att förändra situationen främst för utsatta barn men även familjehem som vi själva men även för biologiska föräldrar samt tjänstemännen som arbetar i yrket. Som sagt det som driver mig är behovet av ett bättre barnperspektiv, att inga barn skall behöva slitas ifrån dem de älskar och känner sig trygga med utan väldigt starka väl grundade skäl.


Jag/vi har starta en ny organisation BPIS (barnperspektivet i Sverige) som kommer att jobba för ett tydligare barnperspektiv i Sverige på alla områden som har med barn att göra. www.bpis.nu Vi finns även på facebook. Stödj oss gärna genom att bli medlem. En organisation som har målet att få alla organisationer som arbear för barn att samarbeta för att nå bättre framgång. Vi vill ha ett mycket tydligt barnperspektiv i alla instanser som har med barn att göra, allt från skola, domstolar, andra myndigheter, med personal som är utbildade runt barn och som utgå ifrån barnen och deras bästa. Barnperspektivet måste bli mer än ett fint ord på pappret. Det skall vara något alla jobbar och verkar utifrån.

måndag 27 augusti 2012

Ger bort sina barn.

Har i helgen ringt runt för att se om jag kunde skaka fram ett familjehem. Vet inte hur mycket vårt ärende påverkat men det är svårt att få familjehem överallt. Fick kännedom om en familj där tre barn skall placeras. Mamman "vill inte ha dem längre" eftersom hon träffat en ny man. Kommunen hade ett hem där en placering var på väg ut men nu ändrade det sig och plötsligt måste de även flytta och byta skolan. Det är så synd om de inte kan få behålla den enda lilla trygghet de har utan måste byta allt.
Hur man kan ge upp sina barn på det viset, av en sådan orsak begriper jag inte.
Det är sådanna kontraster mot vad vi själva gått igenom. Jag skulle aldrig ge upp "mina".
Jag skulle vilja ta dem men kan inte eftersom vi då måste möblera om och ta barnens rum. Eftersom vi inte vill riskera att någon säger att ni har fullt så "våra" inte kan flytta hem igen om vi skulle lyckas få det dit. Så mycket de tagit ifrån oss. Önskan att hjälpa fler, stor familj....

Hösten närmar sig med stormsteg. Det börjar bli kallt trots att det känns som om vi inte haft någon sommar alls. Ännu en sommar utan att barnen är hemma.
Så mycket minnen. Håller på att få kycklingar. Sena men så blir det ibland.
Minns hur flickan älskade att vara med och titta på då de kläcktes. Att få hålla dumbollarna i händerna kräver ju att man är försiktig.
Trädgården väller över av frukt. Plockade över två liter björnbär i går och det var bara en bråkdel av vad som blir på plantan. Äpplen ligger lite varstans och plommon är det massor. Gurkor, tomater och psysalis i växthuset. vinbär, krusbär och hallon är över"blommade" och avplockade. Ännu en av hennes favoritsysselsättningar. Att springa runt och kolla vad som m,ognat sedan dagen innan och provsmaka.

Sonen bygger och grejar ute med pappa vilket även pojken älskade. Han var nog mer jordbrukare än vad sonen är. Minnen som sköljer över en. Som både är sköna men även smärtsamma eftersom barnen inte längre är här. Eftersom vi vet hur mycket de längtar hit efter allt det där som var deras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar