Bakgrund

Välkommen till min blogg som ursprungligen startade utifrån att vi förlorade två fosterbarn barn som bott hos oss nästan hela sitt liv. Vår berättelse ligger kvar härunder för de som är inte följt oss från början. I början handlade det om vad som hände oss och hur man hanterade hela ärendet ifrån myndigheters håll. Hur utsatt och rättslös man är och hur utlämnad man känner sig.

Jag har bytt forum en gång men det var mest utifrån att det gamla ibland inte accepterade vissa länkar och det hakade upp sig m.m. Det var också en sida där man kunde stängas ner om någon anmälde så jag valde att flytta den hit. Det gjorde jag i oktober 2010.

Då det gäller oss och vårt ärende är det ingen som arbetar för att barnen skall tillbaka till oss. Heller ingen som aktivt jobbar för att vi skall få finnas kvar i barnens liv. Sommaren 2014 dömdes handläggaren och chefen samt ordförande som tog beslutet om omplacering. Det är bara tredje gången tjänstemän döms för tjänstefel vad jag vet. Man har alltså i alla instanser konstaterat att de gjorde fel. Likaså vem som gjorde fel. Ändå gört förvaltningen komunen allt för att plocka bort oss trots kritiken, domen och det faktum att de bott här nästan hela sitt liv och har sin grundanknytning till oss.

Bloggen, som från början handlade om vad jag tvingades göra för att bli hörd. Det jag skrev och har skrivit gjorde jag från början utifrån min frustration över hur de barn vi älskar behandlas och hur myndigheter misskötter sin myndighetsutövning. Men bloggen har mer och mer kommit att bli en politisk blogg där fokus har flyttats från vårt enskilda ärende till att handla om min kamp för att ändra lagar utifrån från alla brister jag uppräckt under vår resa. Jag utgår fortfaraden ifrån Mark men jag har fått och får hela tiden fler och fler berättelser från andra håll. Jag går inte in i ärenden eftersom jag inte har full insyn men ger råd för hur de kan driva själva. Men jag känner igen alldeles för mycket och anser att hela systemet då det gäller socialtjänsten behöver ses över. Allt från utbildning hanteringen, riktlinjer, tolkning och granskning av den.

Jag har engagerat mig politiskt och gjort att jag kan för att förändra situationen främst för utsatta barn men även familjehem som vi själva men även för biologiska föräldrar samt tjänstemännen som arbetar i yrket. Som sagt det som driver mig är behovet av ett bättre barnperspektiv, att inga barn skall behöva slitas ifrån dem de älskar och känner sig trygga med utan väldigt starka väl grundade skäl.


Jag/vi har starta en ny organisation BPIS (barnperspektivet i Sverige) som kommer att jobba för ett tydligare barnperspektiv i Sverige på alla områden som har med barn att göra. www.bpis.nu Vi finns även på facebook. Stödj oss gärna genom att bli medlem. En organisation som har målet att få alla organisationer som arbear för barn att samarbeta för att nå bättre framgång. Vi vill ha ett mycket tydligt barnperspektiv i alla instanser som har med barn att göra, allt från skola, domstolar, andra myndigheter, med personal som är utbildade runt barn och som utgå ifrån barnen och deras bästa. Barnperspektivet måste bli mer än ett fint ord på pappret. Det skall vara något alla jobbar och verkar utifrån.

torsdag 9 juni 2011

Det är rätt lugnt fortfarande. I gårdagens Markblad www.markbladet.se v 23 sid 9 stod det om att hela kommunen går bacvk med 25 miljoner. och att de största posterna står socialkontoret och teknik service eftersom det är de som stod för snöröjningen i vintras.
De har bett att kommunfullmäktige skall ta en del av det.

Annars är det tyst.
Vi har inte barnen hemma och har inte fått träffa dem. Inte heller fått tala med dem.
Beslutet finns men sedan har inget hänt. Alla verkar vänta på d 17 då beslutet kommer men om vi inte får träffa dem nu kan man undra om barnen inte heller skulle få fortsätta att träffa oss om mamman skulle vinna? Nu då man äntligen konstaterat hur viktiga vi är. Men räcker det med att konstatera det? Skall det inte få några konsekvenser?
Nu är det ingen som tror att hon gör det då finns det ännu mera skäl i att de skal få träffa oss men som sagt det är tyst. Döds tyst.

2 kommentarer:

 1. Det är inte klokt ju! Nu får de ta och skärpa till sig. Går det inte göra något? Kan inte advokat, politiker eller någon makthavare driva på så att det händer nånting.

  Fattar inte de att tiden är avgörande för att de här barnen ska kunna få förutsättningarna till att leva ett lyckligt och tryggt liv med de enda "riktiga" föräldrarna (er) de vet?

  Var är alla medmänniskor i det här?

  Jag beundrar er, att ni inte har hunnit bli galna under de här åren av att slåss mot maktmissbrukande idioter på Mark kommuns socialkontor. Är deras beslut så tunga att de inte går att återkalla eller ändra?

  Du måste ha byggt på dig en massa kunskap i den här resan som ni går genom. Använd den på något bra sätt sen.

  Man skulle önska att det här bara var en historia som en person med paranoid personlighetsstörning med svårigheter till verklighetsförankring skulle dra upp. Att det faktiskt är verklighet gör mig så besviken på hur barn kan falla mellan stolarna på det här viset i vårat samhälle, med de normer och lagar som vi har.

  Usch ja. Jag fortsätter hålla tummarna, hoppas och tittar in på din blogg då och då.

  Stor kram till er! / Sarah Johansson

  SvaraRadera
 2. Känner precis som Sarah Johansson skriver! Inte klokt :( men jag fortsätter att hålla mina tummer hårt att ni snart får hem era älskade barn så denna sjuhelvetes mardröm får ett slut. Tänker på er ofta.
  Styrkekramar till hela familjen.

  SvaraRadera