Tanken är väl bra, 2 miljoner personer utan makt. Barnens, men rösträtt? Och så skall ett ombud se till att deras röst blir hörd.
Fungerar det som det gör idag när det är mer än väl belagt att barnen inte ens kontaktas eller frågas angående deras vilja inför rättegångar som har avgörande betydelse för deras liv så tror jag inte att det är deras vilja skulle komma fram i ett sådant sammanhang heller.
Hittade en artikel på Sourze http://www.sourze.se/%22Svaga%22_politiker_ger_tj%c3%a4nstem%c3%a4nnen_stor_makt_10779411.asp
Hon skriver:
Vad skulle hända om en nämndeman sa till domaren i tingsrätten att "nu du får avgöra det här målet för du har bättre utbildning än jag"? Nämndemännen har självständig beslutanderätt när målet avgörs och vid behov avgörs målet genom omröstning, varvid majoritetens ståndpunkt vinner. Även en politiker i ett socialutskott har en självständig beslutanderätt.Hon sätter som vanligt huvudet på spiken i många avseenden.
Både nämndemän och politiker i socialnämnderna är valda i förtroende för att de ska fullfölja det uppdrag på bästa sätt som de valdes till. En politiker i Mark hade dock insikt om vad politikerrollen innebär. Det var Inga Maj Krüger, KD. Men för sitt uttalande fick hon inga stående ovationer. Läs mer under "Politikerna förstod inte uppdraget".
Har just talat med en riksdagsman som är villig att ta ett nappatag runt alla 400 barn vars röst inte hörs eller tryggas i lagen. Håller på att sammanställer några punkter att början med.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar