onsdag 8 april 2015

Vill inte hem

En dom där fyra barn,  placerade enligt SOL alltså en frivillig placering, inte vill flytta hem till sina biologiska föräldrar och rätten går på deras linje och tillåter dem att bo kvar.
Äntligen säger jag ser man till barnen bästa och har ett barnperspektiv.
http://www.bpis.se/falkoping-bland-de-basta-pa-att-hjalpa-utsatta-kvinnor/
Barnens hemmiljö bedömdes inte vara lämplig för barn. Man fick omfattande stöd samma år och 2009 blev barnen frivilligt omplacerade i ett familjehem hos en anhörig och dennes sambo till en av föräldrarna. Paret separerade dock 2010 och barnen blev kvar hos sambon.


Efter sex års frivillig placering i familjehem vill nu föräldrarna ha tillbaka sina fyra barn. Eller åtminstone att de placeras i ett familjehem närmare hemorten. Man anför bland annat att man gjort framsteg i sin relation och kan ta hand om barnen.
Socialnämnden i Åstorp har gjort en ny utvärdering och delar inte uppfattningen. Ärendet har avgjorts hos förvaltningsrätten i Malmö där man delar socialtjänstens beslut att det skulle finans en påtaglig risk för att barnens hälsa och utveckling skulle skadas om man tvingades flytta tillbaka till de biologiska föräldrarna.

Rätten lägger också stor vikt vid att barnen knutit an till sin familjehemsmamma. Man har klart uttryckt att man vill vara kvar hos henne. Man vill gärna ha kontakt med de biologiska föräldrarna men inte flytta hem

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar