fredag 24 april 2015

Skulle kunna varit här

I Danmark har det varit ett uppmärksammat fall.
En funktionsnedsatt får inte tillbaka sitt barn
http://www.expressen.se/kvallsposten/funktionsnedsatt-far-inte-behalla-sin-dotter/
Domen är ifrån Danmark.
När Michelle var liten fick hon allvarliga hjärnskador efter en svår behandling mot leukemi. När Michelle, i dag 30, var 22 år gammal födde hon sitt första och enda barn. Fem dagar efter flickans födsel hamnade hon med Michelles godkännande hos en fosterfamilj, eftersom Michelle på grund av en intellektuell funktionsnedsättning inte kunde ta hand om dottern.

De första åren fick Michelle träffa sin dotter regelbundet, men sedan 2011 har Rødovre kommun, där de inblandade bor, satt stopp för det. Kommunen ville i stället med tvång lämna över vårdnaden av flickan till fosterföräldrarna och i och med det blev kontakten mellan flickan och hennes biologiska familj allt sämre, skriver Danska BT.
Michelle och hennes familj kämpade länge för att hon skulle få behålla sin dotter och fallet har togs ända upp till Danmarks östra hovrätt. I fredags kom beskedet som Michelle fasat inför: Hennes nu åttaåriga dotter tvångsadopteras till en annan familj.
Frågan är vad som var bäst för barnet. Eftersom mamman inte kunde ta hand om det så är det väl att hon får bo kvar i sitt familjehem. Sedan behöver det inte hindra att kontakt finns med bionätverket.

Sedan ett inslag runt en flicka som pappan förgrep sig på då hon var 4 år.
Förstörd som 4 åring
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=6142296
– En avgrund öppnar sig, så fattar man ingenting, vad ska jag göra nu?, säger Sofias mamma om påsken för 18 år sedan då hon fick veta vad som pågått under ett halvårs tid när pappan hämtat Sofia och hennes syster på dagis.

Efter händelserna har båda barnen kämpat med självmordstankar."Jag har ångest för att jag inte vågar ta livet av mig". Sofia var bara fyra år när hennes pappa hamnade i fängelse för att ha förgripit sig på henne vid minst åtta tillfällen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar