torsdag 9 april 2015

Sexbrott i arv

Var för många år sedan på en föreläsning inom röda korset. Det var för oss som arbetade med frivilliga besök på fängelser. Det var Röda korset som ordnade.
En föreläsare som forskat på pedofiler.
Det hon kom fram till var inte så många intresserade av så hon hade lämnat landet.
Hon berättade att hon kommit fram till att alla men sa 99,9 % ifall det skulle vara någon hon inte träffat... av de som förgriper sig på barn själva varit utsatta.
Inget försvar men en förklaring som hon sa.
Nu har man forskat i det igen. Denna gången karolinska institutet.
http://www.bpis.se/ny-forskning-sexbrott-kan-ga-i-arv/
En ny studie visar att nära anhöriga till personer som dömts för sexualbrott löper större risk att själva begå liknande brott. Studien har gjorts bland nästan 22 000 män som begått olika sexuella övergrepp mellan 1973 och 2009.
– Det visar sig att nära anhöriga till personer som dömts för sexuella övergrepp själva begår liknande brott, oftare än normalbefolkningen, säger Niklas Långström, forskare vid Karolinska Institutet, till SVT Nyheter.
Forskarna fokuserade främst på pappor och bröder som dömts och jämförde hel- och halvsyskon på pappans respektive mammans sida, skriver SVT.
– Det rör sig om fem gånger fler bröder eller söner till dömda förövare som dömts till sexbrott, jämfört med normalbefolkningen, säger Niklas Långström till SVT Nyheter.

Ingen gen

Det handlar dock inte om någon sexbrottsgen, säger han. I stället är det riskfaktorer som är ärftliga
 
Tror som hon jag lyssnade sa att de lär sig att göra som deras fäder eller som de själva utsats för. De vet inget annat.... 
Det märkliga är bara att när hon gjorde den var ingen intresserad. Alltså kommer man på samma sak igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar