fredag 10 april 2015

Ointresse?

Den nya regeringen verkar vara rätt ointresserade av de mjuka frågorna. Jag hoppas att jag har fel.
http://www.bpis.se/hur-svart-kan-det-vara/
För en tid sedan uppmanades jag att rikta en fråga till Socialutskottets ordförande, Emma Henriksson (KD), om vanvårds- och ersättningsfrågan. Det hade jag ingen större lust med. Deras politik i dessa frågor gör ingen människa glad. Men, jag tog mig samman och skrev en sådan fråga. Man måste ju vara lite saklig när man skriver till riksdagen, så en sådan fråga, om sex sidor, tar ungefär en vecka att sammanställa.
Sedan väntade jag på svar.
 
Så här skriver Henriksson vidare i sitt svar:”En person som inte är ledamot av riksdagen kan inte väcka ärenden i riksdagen och dina synpunkter kan därför inte bli föremål för sakbehandling i socialutskottet.”
Henriksson gömmer sig alltså bakom formalia för att slippa att svara på brännande frågor. Hennes svar är att hon inte svarar. Härligt!
Det var som sagt inte oväntat.
 
Jag hörde också av mig till Emma Henriksson.
Hon var inte det minsta intresserad av att träffa  mig eller höra vad jag hade att säga.
Först gömde hon sig bakom att hon koncentrerade sig på att träffa organisationer. Då berättade jag att jag har en organisation i ryggen med 1700 medlemmar.
Då hade hon inte tid.

En god vän som drivit vanvårdsproccessen och vad jag förstår var en av dem som satte summan på vad de fick/får. Hon begärde företräde inför den nya ministern för att diskutera en fortsättning av vanvårdspengen. Det händer ju uppenbarligen även efter 1980.
Svaret var att ministern inte var intresserad av att träffa dem.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar