söndag 12 april 2015

Fallet

Aftonbladet har börjat med en serie där man lyfter gamla våldsbrott och granskar dem igen.
Det första är en 15 åring som först sade sig ha mördat sin mamma men efter ett år talar om att det var pappan. Han försökte skydda honom ifrån fängelse genom att ta på sig brottet.
http://fallet.aftonbladet.se/
Enligt tingsrätten har han dödat sin styvmamma genom att hugga henne flera gånger med en kniv i bröstkorgen. Ett år senare drar Samir tillbaka sitt erkännande och hävdar att pappan är det verklige gärningsmannen. Han säger att han tog på sig skulden för att hans pappa inte skulle hamna i fängelse.

Under cirka tio avsnitt kommer vi granska det 29 år gamla mordfallet och ställa oss frågan – vad var det egentligen som hände morgonen den 21 maj 1986?

Aftonbladets Anders Johansson har jobbat som rättsreporter på Aftonbladet i snart 20 år. Han har rapporterat om hundratals mord. Men inget liknar det här.När Anders Johansson började titta på fallet såg han ganska snart att det fanns oklarheter.
Speciellt en omständighet. Blodstänken. På sängens lakan syntes till exempel tydliga stänk av blod. Mönstret som bildats påminde lite om det på en Dalmatinerhund. En gärningsman som varit på armlängds avstånd, och varit i närkamp med en människa som bokstavligen slagits för sitt liv, borde rimligen fått något på sig. Men inte ett enda stänk gick att se på Samirs fotograferade kläder.
 

Det fortsätter med fler delar.
Ja det vore inte första gången ett barn tar på sig något för att försvara sin förälder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar