torsdag 26 mars 2015

Risk för avvikelse med barn

Det har kommit en dom som ger en pappa ensam vårdnand därför att mamman var på väg att sticka utomlands med det gemensamma barnet.
http://www.bpis.se/risk-att-mamman-tar-sonen-utomlands-pappan-far-ensam-vardnad/
Mamman försökte ta med pojken till sitt hemland men blev stoppad på flygplatsen. Risken finns att mamman försöker igen och därför ger Svea Hovrätt pappan ensam vårdnad om sonen.
 
Ajg tror inte hon tänkte på barnet i första hand då hon valde att försöka sticka med barnet. Utan på sig själv och sin önskan att flytta hem och inte vilja vara utan barnet.
Sedan en mamma som just nu sitter i rätten för att ha misshandlat sina styvbarn.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=97&artikel=6125075
Den 43-åriga kvinnan har enligt åklagaren utsatt sina tre styvbarn för misshandel, kränkningar och hot. Själv nekar hon till brott, men åklagaren menar att styvmodern och pappan byggt upp ett hem med bestraffningar och skräck.

Kammaråklagare Jenny Karlsson anser att hon har tillräckligt med bevis mot den 43-åriga kvinnan, och menar att det handlar om grov fridskränkning mot de tre syskonen som var mellan 8 och 15 år när de utsattes. Den åttaårige pojken ska ha hotats med kniv, blivit spottad i ansiktet och blivit så stressad vid matbordet där det förekommit bestraffningar att han kräkts.
– De måste äta på 30 minuter annars måste de sitta vid matbordet resten av dagen. Sambon kallar dem för blatteungar, fittor och horor, säger åklagaren i sin sakframställan.
– Min klient förnekar brott i sin helhet, säger försvarsadvokat Staffan Uvabeck i rättssalen

Advokat Staffan Uvabeck menar att barnen kommer med grova anklagelser för att bli av med sin styvmamma.
– Man har mer eller mindre satt i system att anmäla olika saker som vi inte vet om de hänt eller inte.
Varför skulle de göra det, detta är ju grova anklagelser?
-- Ja, det är för att komma åt och få bort den tilltalade. Det är väldigt svepande uppgifter om vid vilka tidpunkter de här gärningarna skulle hänt och det är jättesvårt att försvara sig emot, säger Uvabeck.
 
Och då kan man fråga sig Varför vill de bort ifrån henne om hon är snäll och behandlar dem väl?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar