lördag 21 februari 2015

Sekretessmarkering

Märkligt att de som jobbar på myndigheter inte har mer koll på hur saker och ting skall skötas. IVO lade ju ner min ansökan eftersom nämnden svarat så bra. Det var ju bara det att nämnden inte hade haft något möte. En politiker begärde att få se det svar han påstods ha varit med och skrivit och fick nej med hänvisning till sekretess. Han överklagade Nu kom svaret.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=6099537
Kammarrätten konstaterar att det mycket riktigt råder sekretess i stora delar av skrivelserna, men att många uppgifter ändå kan lämnas ut till Henry Sandahl, eftersom han redan tagit del av uppgifterna via handlingar från IVO.
 
Kan ju lägga till att jag begärt att få se det som skrivits om oss det senaste året. Jag fick fyra papper. Två vita man hade alltså lagt över ett papper sedan dragit en kopia, sedan var det två svarta papper dvs allt var sekretessmarkerat.
Enligt lag får man bara ta bort det någon kan lida men av. Ingen kan lida men av att någon får veta vad som hänt om man inte vet vem det hänt. Det innebär att man egentligen bara för ta bort namn och personnummer. Jag har också överklagat. För att gardera mig skickade jag en kopia direkt till rätten. Efter några dagar fick jag ett brev där det stod att de var felskickade så de skickade dem vidare till Mark. (Jag hade ju inte skickat fel utan hade bara skickat en kopia.)
Det som gjorde att jag drog lite på smilbanden var att rätten samtidigt hade skrivitoch skickat med en punkt lista på vad Mark skulle se till att det var med. Beslut från rätt har inte kommit än.

Nu för ca en vecka sedan fick jag mer handlingar. De var också sekretessmarkerade. Man får inte ta bort hela stycken. Och, men, kanske, till och vad det kan vara som binder ihop orden lider ingen men av och de får alltså inte tas bort. Det blir ett överklagande till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar