torsdag 5 februari 2015

Fritt fall i Sundsvall

Det känns som om kommunernas socialtjänst faller som käglor om jag får uttrycka mig så. Här är det Sundsvall som talar om att de inte längre klarar upp det.
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/mittnytt/fritt-fall-inom-socialtjansten
– Vi är i fritt fall. Vi är så körda i botten att vi har svårt att skapa någon stabilitet, säger Karin Gustavsson som arbetar som barnutredare.

- Vi skrev ett brev till nämnden men fick aldrig något svar. Vi skickade ett nytt i mars 2013. Det blev diariefört, men vi fick ingen reaktion. Först under våren 2014 då vi skickade ett tredje brev och gick ut i media, fick vi svar, säger Karin Gustavsson
Hon berättar att många kollegor inom socialtjänsten slutat under åren, på grund av bristande resurser. Av de 15 personer som skrev under brevet till politikerna i mars 2013 är det bara 2-3 som jobbar kvar.

– Vi har tappat varenda människa med lång kompetens. Det är kris inom missbruksvården för vuxna just nu. Vi har inte tillräckligt med socialsekreterare som handlägger de frågorna. Det är som ett korthus som faller, med dominoeffekt, menar Karin Gustavsson.

Totalt har 66 personer som alla jobbar med utsatta barn, unga och vuxna inom socialtjänsten i Sundsvall skrivit på protestbrevet som lämnas till politikerna. Det är alltså fjärde gången på bara några år som de försöker göra sina röster hörda.
 

På nyheterna igår
http://www.svtplay.se/video/2641505/aktuellt/aktuellt-aktuellt-45.20 in i programmet oom krisen inom socialtjänsten

Och sedan är det ännu ett barn som skall utvisas.
Mal Osmani har precis fyllt trehttp://www.expressen.se/kvallsposten/beslutet-cp-skadade-mal-3-far-inte-stanna/
I höstas beslutade Migrationsverket att familjen skulle utvisas, och i oktober gjordes en anmälan om verkställighetshinder för att få en ny bedömning av ärendet.
Efter att Migrationsverket och Förvaltningsrätten prövat ärendet kom lagen om "särskilt ömmande omständigheter" (1 juli 2014). Fram till nu har familjen hoppats att Migrationsverket skulle ta tillbaka sitt beslut.
Enligt advokat Fredrik Ehrnford får fallet ingen prövning enligt nya lagen eftersom Migrationsverket anser att det inte är några nya omständigheter att beakta.
- Jag anser att det finns skäl att göra en sådan prövning. Mals hälsotillstånd har förändrats och försämrats, säger han.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar